Eden: It's an Endless World!

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Eden: It's an Endless World!
Žanras Veiksmo, kiberpankas
Manga
Autorius Hiroki Endo
Leidėjas Japonija Kodansha
KanadaJungtinės Amerikos Valstijos Dark Horse Comics
Serializuota  Monthly Afternoon
Leidimo metai 1998 – 2008
Tomų sk. 18

Eden: It's an Endless World! – manga, parašyta ir iliustruota Hiroki Endo. Japonijoje platinta mėnesiniame žurnale „Afternoon“, Jungtinėse Valstijose leidyklos „Dark Horse Comics“. Kūrinio veiksmas vyksta netolimoje ateityje, po pandemijos, pramintos closure ('užbaigimas') virusu, kuris nusinešė 15 proc. pasaulio gyventojų gyvybes, dar daugiau jų suluošino ar išbjaurojo ir ženkliai pažeidė pasaulio politinę pusiausvyrą. Kūrinyje kažkiek remiamasi gnostine mitologija, pavyzdžiui, kai kurie veikėjai, kaip antai Ennoia, pavadinti pagal gnostikų esybes, taip pat pastebima ir kitokia gnosticizmo įtaka kūrinio tematikoje.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Istorija pradedama ilgu įvadu, pasakojama apie ramų veikėjų Ennoia ir Hannah gyvenimą atokioje Edeno saloje kartu su jų globėju, mokslininku Lane Morris, sergančiu nepagydoma liga, kurią sukėlė pandeminis virusas, nusinešęs 15 proc. žmonijos. Prieš tai vykę įvykiai, vedantys prie Ennoia tėvo sugrįžimo ir Propater federacijos pajėgų, atpasakojami veikėjų prisiminimuose.

Po to persikeliama dvidešimtčia metų į priekį, į laikmetį, kuriame Ennoia sūnus Elijah grumiasi su galinga ir monopoline Propater federacija, siekdamas išlaisvinti dar vaikystėje federacijos pagrobtą seserį Mana. Laikydami ją įkaite federacija siekia pakenkti Pietų Amerikoje narkotikų magnatu pagarsėjusiam Ennoia Ballard, kurio baiminasi ir neapkenčia daugelis, netgi jo šeima. Toliau pasakojama, kaip vaikinukas bręsta ir mėgina kabintis į sudėtingą gyvenimą. Kūrinio eigoje jis sutinka daugelį kitų veikėjų, kompanionų ar priešų su savitomis gyvenimo istorijomis, kurie visi siekia to paties tikslo – išgyventi postapokaliptiniame distopiniame pasaulyje.

Vėliau istorija dar kartelį peršoka laiku į priekį, šįkart dar ketverius metus. Pandemiją sukėlęs virusas mutuoja ir žmonija dar kartą atsiduria ant išnykimo ribos.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]