Disney Infinity

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Disney Infinity“ žaidimų logotipas

Disney Infinity – 2013−2015 m. JAV „Disney“ kompanijos leisti nuotykių kompiuteriniai žaidimai, susieti su žaislų figūrėlėmis, kurios vaizdavo „Disney“, „Pixar“ ir „Marvel“ vaidybinių ir animacinių filmų herojus.

Apie „Disney Infinity“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Disney Infinity“ pirmą kartą išleistas 2013 m. Principiniais žaidimo kūrėjais buvo „Avalanche Software“ studija, leidėjai − „Disney Interactive Studios“. Žaidimo diskas buvo parduodamas kartu su trimis žaislų figūrėlėmis ir pagrindu power base, kuris komunikavo su žaidimų platforma per USB jungtį. Pagrindas turėjo dvi vietas žaislų figūrėlėms ir vieną heksagonalią „galios diskams“ (power disc). Įstačius žaislo figūrėlę į stovą, jos kompiuterinis modelis buvo sukuriamas kompiuterinio žaidimo erdvėje ir jį žaidėjas galėjo valdyti kaip savą herojų. Su power disc kortelėmis žaidimui buvo suteikiama įvairių papildomų savybių, objektų. „Disney Infinity“ savo esme buvo panašus į kiek anksčiau pradėtus leisti „Skylanders“ žaidimus. Play Set režimu žaidėjai vykdė įprastas nuotykių misijas. Specialiu Toy Box režimu žaidėjai galėjo laisvai komponuoti žaidimo elementus ir taip sukurti savo nuotykių lygį, kuriuo galėjo dalintis su kitais žaidėjais.

Pirmojo serijos žaidimo tema buvo labiau orientuota į filmų seriją „Karibų piratai“. Papildomai buvo pardavinėjami žaislų komplektai, vaizdavusieji herojus iš filmų „Nerealieji“, „Žaislų istorija“, „Ratai“ ir kt.

2014 m. buvo išleista sekanti žaidimo versija „Disney Infinity 2.0“, susieta su „Marvel“ franšizių „Keršytojai“, „Žmogus voras“, „Galaktikos sergėtojai“ ir kt. herojų žaislų figūrėlėmis.

2015 m. buvo išleista „Disney Infinity 3.0“ versija, daugiausiai susieta su „Žvaigždžių karų“ franšizės herojų žaislų figūrėlėmis. Skirtingų žaidimo versijų figūrėlių nebuvo galima naudoti − žaislo figūrėlė, išleista tam tikrai žaidimo versijai, veikė tik su ta versija.

2016 m. kovo 10 d. „Disney“ pranešė, kad nutraukia savo kompiuterinių žaidimų padalinio veiklą, uždaro „Avalanche Software“ studiją, atitinkamai nutraukta „Disney Infinity“ žaidimų leidyba.[1]

„Disney Infinity“ žaidimo versijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Disney Infinity“ žaidimai išleisti visoms to meto pagrindinėms žaidimų konsolėms.

Pavadinimas Išleidimo
metai
Platforma
„Disney Infinity“ 2013 Xbox 360“, „Nintendo Wii“, „PlayStation 3“,
Nintendo Wii U“, „Windows
„Disney Infinity 2.0“ arba
„Disney Infinity: Marvel Super Heroes“
2014 Xbox 360“, „Xbox One“, „PlayStation Vita“,
PlayStation 3“, „PlayStation 4“,
Nintendo Wii U“, „Windows
„Disney Infinity 3.0“ 2015 Xbox 360“, „Xbox One“, „PlayStation Vita“,
PlayStation 3“, „PlayStation 4“,
Nintendo Wii U“, „Windows

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]