Didelė svajonė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Didelė svajonė

PavadinimasIl grande sogno
Kilmės šalis Italija
Prancūzija
RežisieriusMichele Placido
Metai2009
Žanrasdrama
Trukmė106 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Didelė svajonė (it. Il grande sogno) – 2009 m. Italijoje sukurtas filmas, už kurį režisierius Michele Placido Venecijos kino festivalyje buvo nominuotas Auksinio liūto apdovanojimui.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

1968 m. Italija. Šalyje vis aktyviau reiškiasi maištaujantys studentai, protestuojantys prieš dabartinę santvarką, karą Vietname, Če Gevaros, M. L. Kingo nužudymą ir kitus to laikotarpio įvykius. Policininkas Nikola svajoja tapti aktoriumi, tačiau priverstas dalyvauti malšinant riaušes. Jo viršininkas nusprendžia jaunuolį pasiųsti į studentų užimtą universitetą, kad ten jis įsilietų tarp jaunimo ir taptų informatoriumi. Nikola susipažįsta su studente Laura, aktyviai dalyvaujančia protestuose, ir ją įsimyli, tačiau mergina savo ruožtu neabejinga viso judėjimo lyderiui ir įdėjiniam vadui Libero. Kuomet paaiškėja, kad Nikola policininkas, mergina jį negailestingai atstumia. Šis meta darbą, pradeda studijuoti aktorystę ir visomis priemonėmis mėgina susigrąžinti Laurą.

Jos broils taip pat dalyvauja studentų protestuose, kol, paskatintas Libero, kartą apmėto policininkus Molotovo kokteiliais. Šie nustato jo tapatybę ir pradeda aktyvias paieškas. Norėdama paslėpti brolį, Laura kreipiasi pagalbos į Nikolą…