Captain Toad: Treasure Tracker

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Captain Toad
Treasure Tracker
Kūrėjas Nintendo
Leidėjas Nintendo
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data JP 2014 m. lapkričio 13 d.
ŠA 2014 m. gruodžio 5 d.
EU 2015 m. sausio 2 d.
Žanras (-ai) Galvosūkių, nuotykių
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: E (visiems)
Platforma Nintendo Wii U
Nintendo Switch
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys
Oficiali svetainė

Captain Toad: Treasure Tracker (jap. 進め! キノピオ隊長, liet. Kapitonas Toad, lobių ieškotojas) – 2014 m. galvosūkių ir nuotykių kompiuterinis žaidimas, sukurtas Japonijos „Nintendo“ kompanijos ir išleistas „Wii U“ konsolei.

Žaidimas išplatintas 1,15 mln. kopijų tiražu.[1] Kritikai vidutiniškai žaidimą įvertino 81 iš 100 balų vidurkiu pagal metacritic.com suvestinės duomenis.[2]

2018 m. pristatyta žaidimo versija „Switch“ konsolei su papildomais lygiais iš „Super Mario Odyssey“ žaidimo.[3]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Captain Toad: Treasure Tracker“ yra vieno žaidėjo žaidžiamas galvosūkių ir nuotykių žaidimas, priklausantis „Nintendo“ sukurtai „Mario“ žaidimų franšizei. Jame valdomas Mario žaidimų herojus grybžmogis Toad ir kartais − jo moteriškasis atitikmuo Toadette. Tai pirmasis „Nintendo“ žaidimas, kuriame Toad yra pasirinktas pagrindiniu herojumi. „Captain Toad: Treasure Tracker“ paremtas minižaidimo lygiais, kurie buvo 2013 m. žaidime „Super Mario 3D World“. Iš tikro chronologiškai „Captain Toad: Treasure Tracker“ pabaiga atitinka anksčiau išleisto „Super Mario 3D World“ pradžią, kur nuotykiai tęsiami su Mario.

Žaidimo metu iš trečiojo asmens perspektyvos valdomas Toad su kuprine ant nugaros ir žibintuvėliu ant kaktos, imituojantis ieškotojo/keliautojo įvaizdį. Dėl kuprinės sunkumo Toad žaidime negali pašokti. Žaidimas žaidžiamas verčiant virtualią knygą, kurios puslapiuose atidaromi žaidimo lygiai. Žaidime yra apie 80 lygių. Lygių aplinka sudaryta rubiko kubo principu: žaidėjas gali sukioti 3D modelio vaizdą taip padėdamas savo herojui ieškoti trofėjų: deimantų, monetų, grybų. 3D konstrukcijos modelis sudarytas iš judančių platformų, tunelių ir kitokių kliūčių, per kurias reikia rasti kelią pasiekti žvaigždę, kas užbaigia lygį. Žaidimo lygiuose pasitaiko judančių priešininkų, kuriuos reikia įveikti arba jų išvengti.

„Captain Toad: Treasure Tracker“ žaidimo lygio 3D modelį galima sukinėti ir sekti žaidimo eigą iš įvairių matymo kampų

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]