Bonaparti.lv

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Bonaparti.lv
Biografija
Kilmė Latvija
ŽanraiOpera
Aktyvumo metai2007–dabar
Įrašų kompanijaMicrophone Records
Nariai
Normundas Jakušonokas
Zigfridas Muktupavelas
Kasparas Timanis
Andris Abelitė
Andris Ėrglis
Roberto Meloni

„Bonaparti. lv“ – šešių Latvijoje žinomų tenorų muzikinė grupė, kuri buvo įkurta 2007 m. specialiai „Eurovizijos“ dainų konkursui. 2007 m. vasario 24 d. „Bonaparti.lv“ nugalėjo Latvijos nacionalinėje atrankoje ir 2007 m. gegužę pasirodė „Eurovizijos“ pusfinalyje, vykusiame Helsinkyje, Suomijoje.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 m. švedų kompozitorius Kjell Jennstig parašė dainą pavadinimu „Tomorrow“, kurią pateikė 2007 m. Latvijos nacionalinės atrankos konkursui. Daina žiuri balsavimu pateko į pusfinalį. Kadangi konkurso nuostatai numato, kad reikia dalyvauti Latvijos atlikėjams, specialiai tam buvo sukurta šešių tenorų grupė, kurios sudėtyje yra grupės „Labvēlīgais Tips“ nariai Normundas Jakušonokas, Kasparas Timanis ir Andris Abelitė, grupės „Bet bet“ solistas Zigfridas Muktupavelas, grupės „Cacao“ solistas Andris Ėrglis, taip pat Latvijoje gyvenantis italas Roberto Meloni. Buvo pakeistas dainos pavadinimas ir kalba – dainos tekstas buvo parašytas italų kalba ir pavadinimas pakeistas į „Questa Notte“.

2007 m. vasario 3 d. „Bonaparti.lv“ nugalėjo Eirodziesmos II pusfinalyje gavę 9909 žiūrovų balsus ir antrąją vietą užėmusią grupę „Klaidonis“ aplenkę beveik 3000 balsų. Vasario 24 d. „Bonaparti.lv“ pasirodė nacionalinės atrankos finale 8 eilės numeriu. Pirmojoje dalyje, kurioje išrenkami 3 finalininkai, daina „Questa Notte“ įtikinamai nugalėjo ir pateko į superfinalą. Ir jame gavę 49 422 balsus „Bonaparti.lv“ įtikinamai nugalėjo, aplenkdami II vietos laimėtoją Intarą Busulį maždaug 33 000 balsais.

2007 m. gegužės 10 d. „Bonaparti.lv“ dalyvavo 2007 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse. Latviai sėkmingai įveikė pusfinalį, tačiau finale surinko 54 taškus ir užėmė 16 vietą.