Bloga akis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Bloga akis

PavadinimasOcchio, malocchio,
prezzemolo e finocchio
Kilmės šalis Italija
RežisieriusSergio Martino
Prodiuseris (-iai)Luciano Martino
Scenaristas (-ai)Franco Bucceri
Romolo Guerrieri
Roberto Leoni
Franco Verrucci
Mario Amendola
Bruno Corbucci
Metai1983
Žanraskomedija
Trukmė113 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Bloga akis (it. Occhio, malocchio, prezzemolo e finocchio) – 1983 m. Italijoje sukurta komedija, sudaryta iš 2 atskirų istorijų, kurių bendra tema – kerėjimas.

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

„Nelaimės plaukas“

Altomarė Seka norėjo įsigyti išsikraustančio kaimyno – ginekologo butą, tačiau šis parduoda jį pigiau paslaptingam ponui Markelai su žmona. Po keleto nelaimių Altomarė pradeda įtarti, kad naujasis kaimynas turi antgamtinių galių ir specialiai jam kenkia (jį aplanko mokesčių inspekcija, banke išlaužiamas vienintelis jo seifas ir kita). Policija jam niekuo negali padėti, todėl jis kreipiasi pagalbos į magą, kuris pareiškia, kad padėtį galima ištaisyti tik jei pavyks gauti Markelos krūtinės plauką. Altomarė pasikviečia kaimynus į svečius ir į vyną įmaišo migdomųjų. Markela užmiega, tačiau visus planus sugriauna jo –žmona Liudovika, pajutusi aistrą Altomarei. Kuomet jam pavyksta ištrūkti, su analogiškais ketinimais pasirodo aerobikos trenerė Helena, tačiau po eilės nesusipratimų jam vis tik pavyksta išrauti reikiamą plauką.

„Magas“

Gasparui niekaip nesiseka tinkamai rengti savo magijos pasirodymų, nuo jo nusisuka ir žiūrovai, ir prodiuseris. Galiausiai jis patenka pas seną raganą, kuri, davusi jam išgerti speciali paruošto gėrimo, suteikia jam tikrų magiškų galių. Gasparas pradeda jomis naudotis ir netrunka išgarsėti, o buvęs prodiuseris pasiūlo jam pelningą sandėrį – dvikovą televizijoje su garsiausiu šalies magu Silvanu. Gasparas sutinka, tačiau tuo metu miršta senoji ragana ir jis nebetenka turėtų galių. Televizijos transliuojamoje dvikovoje Gasparas priverstas pasikliauti savo prodiuserio suktumu, tikėdamasis, kad žiūrovai nesupras, jog jis sukčiauja...

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

„Nelaimės plaukas“

„Magas“