Bjelle ir PERU

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai reikia daugiau nuorodų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai įrašydami tinkamas išnašas ar nuorodas į patikimus šaltinius.
Bjelle ir PERU

Bjelle ir PERU „Lietuvos Talentų“ pusfinalyje
Biografija
Dar žinomaBjelle- Raminta Naujanytė
KilmėUkmergė/Vilnius, Lietuva
ŽanraiFolk, Pop, Experimental
Kūrinių kalboslietuvių
VeiklaMuzikos grupė
Instrumentaivokalas, violončelė, gitara
Aktyvumo metai2010 - dabar
Nariai
Bjelle (Raminta Naujanytė)
Rūta Balčiūtė
Evaldas Petkus

Bjelle ir PERU – Lietuvos grupė, kurią sudaro Bjelle (vokalas ir gitara), Rūta Balčiūtė (violončelė), Evaldas Petkus (violončelė). Grupė išgarsėjo 2010 m. dalyvaudama muzikiniame realybės šou „Lietuvos talentai“ ir ten užėmusi antrąją vietą.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bjelle ir PERU debiutavo 2010 m. „Lietuvos talentų“ 2-ojo sezono atrankoje atlikę grupės vokalistės Bjelle sukurtą dainą „Brolužis“. Po šio pasirodymo Bjelle ir PERU išgarsėjo visoje šalyje ir jau buvo laikomi vienais konkurso favoritų. Lengvai patekę į pusfinalį, grupė ten atliko kiek kitokią nei pirmoji dainą „Aš būsiu čia“ bei užėmė pirmą vietą ir žiūrovų sprendimu pateko į finalą. Konkurso finale, kuris vyko 2011 m. sausio 16 d., Bjelle ir PERU vėl atliko didelio populiarumo sulaukusią patriotinę dainą „Brolužis“, į savo pasirodymą įtraukdami būgnus. Žiūrovų balsavime surinkę 4629 balsus, grupė užėmė antrą vietą.

2011 m. pradžioje Bjelle ir PERU dalyvavo apdovanojimų „Vaikų Balsas 2011“ atrankoje ir pateko tarp trijų nominantų į vaikų metų grupės apdovanojimą, o kolektyvo daina „Brolužis“ buvo nominuota vaikų metų dainos kategorijoje. Tačiau konkurso finale grupė nelaimėjo nei vieno iš šių apdovanojimų. 2012 m. pradžioje M.A.M.A. apdovanojimuose 2011 kolektyvas buvo nominuotas metų debiuto kategorijoje.[1]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Įteikti M.A.M.A. apdovanojimai“. delfi.lt. 2012-01-08. Nuoroda tikrinta 2022-03-08.