Bel Canto

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Choras Bel CantoVilniaus mokytojų namų mišrus mėgėjų choras, susibūręs 2009 m. vasarą. Choro kolektyvas vienija daugiau nei 50 žmonių. Choro meno vadovė ir dirigentė Milda Švelnienė, chormeisterės Stasė Žaltauskaitė-Malūnavičienė ir Raminta Gocentienė, vokalo pedagogai Eglė Stundžiaitė ir Eimantas Bešėnas.

Choras Bel Canto/ Manto Gudzinevičiaus nuotr.

2017 m. spalį choras Bel Canto Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso finale laimėjo pirmą vietą. Tarptautinė vertinimo komisija chorui Bel Canto skyrė daugiausia – 98 balus. Bel Canto taip pat laimėjo konkurso Didįjį prizą (Grand Prix). 2013 m., laimėjęs pirmą vietą ir keletą specialių prizų, choras nugalėjo Stasio Šimkaus tarptautiniame chorų konkurse Klaipėdoje, o 2014 m. buvo apdovanotas aukso medaliu Pasaulio chorų olimpiadoje. Choras taip pat dalyvavo chorų konkursuose Busan (Pietų Korėja), Tolosa (Ispanija), kt.

Choras Bel Canto pristatė oficialų kanalą YouTube svetainėje ir publikavo savo atlikimo įrašus Spotify, iTunes ir Amazon svetainėse. Bel Canto taip pat pateko į Lietuvos rekordų knygą, kai 2015 m. pabaigoje tris vakarus iš eilės dainavo Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje, o choro „Deep Field“ koncertus stebėjo beveik 2 000 žiūrovų. 2016 m. gruodį choras surengė bendrą muzikinį projektą su kompozitoriu ir dirigentu, „Grammy“ laureatu Eric Whitacre.

Tikslas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Choro tikslas – dainuoti kokybišką įvairių muzikinių stilių muziką, bendradarbiauti su įvairiais meno kolektyvais, rengiant ir pristatant kokybiškus muzikinius projektus, dalyvauti konkursuose, festivaliuose Lietuvoje bei užsienyje.

Meno vadovai ir vyr. dirigentai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Artūras Dambrauskas 2009–2017 m.
  • Dr. Egidijus Kaveckas 2017–2023 m.
  • Milda Švelnienė nuo 2023 m.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]