Atsisveikinimas (laimingo žmogaus istorija)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Atsisveikinimas (laimingo žmogaus istorija)

PavadinimasAtsisveikinimas (laimingo žmogaus istorija)
Kilmės šalisLietuva
RežisieriusTomas Donela
Prodiuseris (-iai)Audrius Kuprevičius
Scenaristas (-ai)Tomas Donela
VaidinaDainius Kazlauskas
Aleksandra Metalnikova
Dalia Storyk
Olga Generalova
Metai2010
Žanrasdrama
Trukmė90 min.
Kalbalietuvių, rusų k.

Atsisveikinimas (laimingo žmogaus istorija) (angl. Farewell) – 2010 m. Lietuvoje sukurta 90 min. trukmės vaidybinė juosta. Tai kompanijų „Tomo Donelos studija“, „WFDiF“ (Lenkija), „Insomnia Films“ (Nyderlandai) darbas. Premjera Lietuvoje – 2010 m. balandžio 23 d.

Apie filmą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmas buvo kurtas ilgai.[1] Pasak jo kūrėjų, filmo idėja sugalvota prieš beveik penkiolika metų. Scenarijus rutuliotas dešimtmetį, o filmo kūrimo darbai prasidėjo 2007 metų rudenį.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Audrius yra 35-erių jūreivis. Jis dosnus ir teisingas, mylintis ir stiprus. Išsiskyręs, kaip ir jo tėvai, turi 8-erių metų sūnų, kuriam mielai pasakoja apie užsienio šalis, kuriose jis lankosi. Tačiau Audrius turi paslaptį. Jis paskutinį kartą susitinka su visais, kuriuos myli ir pamažu atsiskleidžia jo paslaptis – jis miršta. Galų gale, ramioje kaimo sodyboje, vyriškis atranda ramybę ir susitaiko su likimu. Tai istorija apie stiprią ir nemirtingą žmogaus sielą....

Vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindiniai:

Kiti:

Kūrybinė grupė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Įvertinimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmo scenarijus yra pelnęs tarptautinį pripažinimą, apdovanotas „Eureka Audiovisuel“ II premija, gavo „Nipkow“ stipendiją Berlyne bei Sundance (JAV) instituto kartu su Japonijos transliuotoju NHK buvo atrinktas į geriausių Europos projektų šešetuką.[2]

Trečiojoje lietuviško kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2010“ ceremonijoje filmas buvo nominuotas geriausio pilnametražio filmo kategorijoje; geriausio antraplanio vaidmens atlikėja tapo aktorė Dalia Storyk.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]