Aptarimas:Taivanas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Radau šiokią tokią diskusiją apie tai ar ši šalis turėtų vadintis Taivanas ar Taivanis - http://www.vlkk.lt/diskusijos/tema.1474.1.html . Aš pasakitęs pradėaju linkti link Taivanis, nors VLKK patvirtinta Taivanas. Knutux 12:20, 27 Bir 2005 (EEST)

Ten pilna teisybė parašyta "van" n raidė tariama minkštai. O iš kur ten kažkas nustatė, kad Taivanas yra tradicinis rašymas nežinau, gal ir buvo LTE taip parašyta. Šiaip jau tarybiniais laikais orientuodavosi į rusus, o šie gana tvarkingai tuos dalykus rašė, kodėl tokia keistenybė išėjo su Taivan(i)u neaišku. Dirgela 12:40, 27 Bir 2005 (EEST)
Minkštai, minkštai... Rusų kalbos transkripcijoj tas irgi atsispindi. Jie prirašo tą minkštumo ženkliuką (pardon, nerašysiu rusiško pavadinimo, nes pati rusiškai sunkiai kalbu), kai paskutinis priebalsis nosinis, bet daugiau priekinis, o kai priebalsis nosinis ir kietas, nieko nerašo. Atitiktų wan ir wang. VLKK nustatyta wan transkribuoti kaip "van", o wang kaip "vang" (jei tik neklystu), visai logiška būtų vadinti Taivaniu. Dabar žiniasklaidoj ir kitur vartosena skiriasi. Pavyzdžiui, "Veide" esu mačiusi Taivanį, o ne Taivaną. Leia 14:51, 27 Bir 2005 (EEST)