Aptarimas:Sančių sijai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kiek žiūrėjau įvairius šaltinius - dakotai, tai tik alternatyvus siju genties pavadinimas. Angliškoje vikipedijoje yra net kelios "indėniškos" "dakota" reikšmės:

   * Dakota, Santee Sioux tribe
   * Dakota, Sioux, meta-tribe
   * Dakota, either of 2 regional varieties of the Sioux language

Manau, kad šiame straipsnyje aprašomi Sijai apskritai, todėl ir patį straipsnį reiktų atitinkamai pervadinti. Ta-Ntalas 2008 10 28 12:39

Čia rašyta pagal VLE ir ten aprašyta dakotų reikšmė kaip viena iš sijų atšakų (toji Dakota, Santee Sioux tribe kaip pvz. kita atšaka lakotai). Žinoma, VLE šiuo atžvilgiu nėra labai patikimas šaltinis, bet šis straipsnis toli gražu neaprašo visų sijų aplamai, todėl nemanau, kad reiktų pervadint, o geriau papildyti šį straipsnį. * Hugo ¿díme? 13:22, 2008 spalio 28 (EET)

Tokiu atveju labiau tiktu Sančių sijai, bet ne dakotai. Aš išvis nelabai randu, iš kur šis pavadinimas. Užsienio liyeratūroje dakaotai nurodoma šalia, kaip alternatyvus, bet ne pagrindinis pavadinimas Ta-Ntalas 16:31, 2008 spalio 28

Na rusiškoje vikipedijoje irgi išskiriami dakotai,

К этому времени делились на 3 группы, состоящих из 7 племён:

  • Восточные (Санти, Исанти, Дакота) — Мдевакантон, Вахпетон, Вахпекуте, Сиссетон;
  • Центральные — Янктон и Янктонаи;
  • Западные (Лакота) — Титон (Оглала, Сичангу, Хункпапа, Миннекхонжу, Итазипчо, Оохенунпа, Сихасапа).

bet jei Sančių sijai pavadinimas labiau paplitęs, tada galima pervadinti (bet ne į sijus, apie kuriuos reiktų straipsnio). * Hugo ¿díme? 16:42, 2008 spalio 28 (EET)