Aptarimas:Rusų kalbos gramatika

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl skaidymo[redaguoti vikitekstą]

Veiksmažodį gal galima grąžinti į jau esantį atskirą straipsnį čia apie jį palikus tik įvadą. Bet atskiras straipsnis "rusų kalbos veiksmažodis" irgi lieka ilgas, gal dar argumentas gali būti nekėlimui kad straipsnyje "rusų kalbos gramatika" per mažai lieka apie veiksmažodį.

Variantas yra palikti veiksmažodį čia, bet iškelti į atskirus straipsnius (gal prirašant kad tai priedas?) skyrius "Veikslo poros" ir "Kamienų lentelė", gal dar galima sugalvoti ką. Šituos iškėlus straipsnis kol kas nebūtų per didelis. Vikas 20:56, 2009 liepos 16 (EEST)

Bent jau mano nuomone, ne tie laikai kai tokios apimties straipsnis būtų per ilgas, todėl aš kategoriškai prieš tokį skaidymą. Juolab, kad absurdiška būtų kurti straipsnį pavadinimu „rusų kalbos veiksmažodis“ dėl per menko reikšmingumo. --Viskonsas 21:13, 2009 liepos 16 (EEST)

Aš už išskaidymą, nes nagrinėjant kalbos dalykus, jie geriau suprantami, kai tvarkingai išskaidyti, o ne kaip dabar, sukrauti į vieną straipsnį. Kas dėl reikšmingumo, tai toks strapsnis būtų traktuotinas kaip dalis didesnio straipsnio, pavyzdžiui kaip yra straipsniai kokio futbolo čempionato grupių varžyboms arba filmų serijoms. Hugo.arg 21:22, 2009 liepos 16 (EEST)
Kaip konkrečiai geriau? Užtenka apie veiksmažodį palikti tik įvadą? Man visai patiktų išskirti "Veikslo poros" ir "Kamienų lentelė" (tik kitaip pavadinus gal, gal sunkoka sugalvoti "Rusų kalbos veiksmažodžių veikslo poros" - nelabai koks turbūt), nes ir straipsnyje "r. k. veiksmažodis" šie ilgoki skyriai gal gadina kažkiek vaizdą. Dėl ilgumo, tai mozilla firefox nerodo jo gerai, kraštų vietomis nebelieka.Vikas
Na tuomet sukurti subpuslapį (Rusų kalbos gramatika/Veiksmažodis), nes pasielgtume labai nelogiškai sukurdami atskirus str. veiksmažodžiams, daiktavardžiams ir kt. kalboms dalims. Nebijokime ilgų straipsnių - jų čia ir taip, manyčiau, per mažai. --Viskonsas 21:28, 2009 liepos 16 (EEST)

PS: Nemačiau, kad straipsnis buvo virš 200kb. Tuomet kita kalba - kažkaip skaidyti būtina. Bet, kaip sakoma, nėra to gero, kas neišeitų į blogą - dabar 2,5 karto trumpesnį straipsnį apie rusų kalbos gramatiką turim. --Viskonsas 21:31, 2009 liepos 16 (EEST)

Anglų viki yra pvz lotynų kalbos asmenavimas (į jį nukreipia ir latin verb ar verbs), o lotynų k. gramatika trumpas straipsnis. Skaidymas yra visai geras dalykas, lengviau nepasiklysti, pas vokiečius, švedus ilgi gramatikos straipsniai yra, anglų funkcionalesni. Jei sub/papuslapis yra kažkas kito nei dabar padaryta nurodant į "r. k. veiksmažodį" tai galima pakeisti, bet turbūt tas pats. Veikslo poras ir kamienų lentelę esant reikalui bus galima išskirti. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Vikas (aptarimasindėlis)