Aptarimas:Mokslinė elektroninė biblioteka

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kol kas tai man panašu į reklamą, o ne straipsnį enciklopedijoje.--Dirgela 17:43, 14 Bal 2005 (EEST)

Norėjau rašyti tą patį, bet nespėjau :). Negražu visai ištrinti, bet taip kaip yra tikrai negerai. Knutux 18:24, 14 Bal 2005 (EEST)
Aha, grynaj natūroja tipo, konkrečei, kažkoks nefiltrotas bazaras grynaj vietoj konkretaus. Ir ta kontora tipo, kažkokia nekonkreti natūroja irgi. --Tractor 22:24, 14 Bal 2005 (EEST)

Nu straipsnis kaip straipsnis, tegul būna, niekam juk netrukdo. Ne tiek daug gi tų straipsnių... Tikslai vardijami geranoriški, o pinigų neprašoma, net prisijungti neprašoma, tik pasakoma, kad toks daiktas yra.

Viskas būtų tvarkoj, tik, kad straipsnis reklaminio tipo - matome viską rožinėmis spalvomis, nėra net nurodyta šio malonumo kaina. Be to - labai deklaratyvu - ypač teiginys, kad šis projektas sumažins "smegenų nutekėjimą" sukelia daugiau šypseną.Dirgela 09:20, 15 Bal 2005 (EEST)

Reklama. Trinti. Dkbrz 09:38, 15 Bal 2005 (EEST)

Na, pora pastraipu gal ir reiketu istrinti, bet straipsnis tiesiog informuoja apie elektronine biblioteka Lietuvoje. Teisingai jau vienas komentatorius ivardijo - pinigu neprasoma, prisijungti neprasoma. O tokia informacija apie naujus dalykus, manau, idomi. Elibrary

Vikipedijoje galima rašyti straipsnius apie bet ką, tačiau tai turi būti rašoma neutraliai ir panašiu stiliumi. Jei stilius/neutralumas netinkamas, dedamas perspėjimas, kad jei niekas nebus pakeista, trinsime lauk. Kol kas kiek matau dauguma sutinka, kad toks straipsnis koks yra dabar turi būti trinamas, taigi vienintelis klausimas - ar kas nors (gal pats User:Elibrary) ryšis perrašyti enciklopedijos stiliumi. Knutux 10:31, 15 Bal 2005 (EEST)
Jei tai būtų enciklopedinio pobūdžio straipsnis, tai viskas būtų tvarkoje. Geros intencijos, aišku, sveikintinos. Bėda tik, kad šis straipsnis panašesnis į reklaminį pristatymą. Jei galėtumėte perrašyti enciklopediškai, didelių diskusijų dėl straipsni nekiltų. Formali straipsnio struktūra galėtų susidėti, pvz., iš:
  • formalaus apibrėžimo (kas tai iš viso yra, kam prieinama, kokia paskirtis, be tikslų deklaracijos),
  • steigėjų aprašymo,
  • veikimo aprašymo,
  • tikslų aprašymo.
  • istorinio diskurso

Šiuo metu straipsnis yra nestruktūruotas, deklaratyvus, steigėjai nenurodyti, apibrėžimas neaiškus, istorija suplakta su veikimo ir tikslų aprašymu ir t.t. --Tractor 10:36, 15 Bal 2005 (EEST)


Hmm... keistai jus cia kalbat, o gerb.Tractor priestarauja pats au. Pirma raso, kad tikslu nereikia deklaruoti, o po to raso, kad reikia aprasyti tikslus. Manau, straipsnyje apie moksline elektronine biblioteka is visu isvardintu punktu truksta tik steigeju aprasymo.

Ko trūksta tai nežinau, bet didžiausia problema, kad kai ko ten yra per daug - reklamos ir grožinės literatūros stiliumi prirašytų sakinių. Jei visą tai pašalinti, straipsnis tikrai nebus trinamas, net jei kažko ir trūksta. Knutux 11:27, 15 Bal 2005 (EEST)
Tikslų deklaravimo nereikėtų dėti į formalų apibrėžimą - norint juos aprašyti, reiktų jiems sukurti atskirą skyrių, kad tikslų aprašymas nepainiotų kitų skyrių esmės. Tai bus akivaizdu, jei perskaitysite mano aukščiau parašytą tekstą dar kartą. --Tractor 13:06, 15 Bal 2005 (EEST)


O kaip straipsnį priskirti kokiai tai kategorijai???
O del apibrezimo, tai nelabai iseina apibudinti sia biblioteka be jos tikslu ivardijimo.
Straipsnį galima priskirti kategorijai, straipsnio gale parašius, pvz.: [[Category:Bibliotekos]], o bibliotekos politiniai (deklaratyvūs) tikslai bei funkcinės paskirtys yra skirtingi dalykai: pvz., funkcinė paskirtis - pateikti elektronines mokslinės periodikos kopijas. Politinis (deklaratyvus) tikslas - vystyti mokslo visuomenę, skatinti akademinių bendrijų augimą ir pan. --Tractor 13:27, 15 Bal 2005 (EEST)


Aciu uz pagalba priskiriant straipsni kategorijai. Tikslus pabandysime pakoreguoti. :)


Abejotinos vietos[redaguoti vikitekstą]

Išrašysiu abejotinas vietas, kad jau kyla diskusijos dėl reikalingumo:

  • "Šios programos įgyvendinimas mūsų šalyje leis žymiai pagerinti Lietuvos specialistų informacinio aprūpinimo lygį."
    tiktų į kokių rinkimų reklaminį šūkį, bet ne enciklopediją. Jei labai norisi tai parašyti, reiktų stiliaus "Programos įgyvendinimu tikimasi žymiai pagerinti <...>"
  • "Elektroninės bibliotekos užduotis – aprūpinti Lietuvos mokslininkus ir akademinę bendruomenę svarbiausiais leidiniais fundamentinių mokslų srityje – sėkmingai sprendžiama."
    tas "sėkmingai sprendžiama" labai jau netinkamai atrodo
  • "per kelias sekundes ištraukti iš šio informacijos vandenyno"
    bent jau aš prieš tokį grožinės literatūros stilių, enciklopedija visgi ne vieta smakbioms metaforoms.
  • Net keturis kartus paryškinta "Mokslinės elektroninės bibliotekos" - newikiška, užtenka ir vieno karto
  • buvo "eLIBRARY.LT" viršuj poroj vietų. Išmečiau, nes nuoroda ir taip yra apačioj

Na pradžiai tiek, kad matytusi kad ne šiaip mes čia purkštaujame, bet dėl konkrečių vietų. Knutux 11:43, 15 Bal 2005 (EEST)