Aptarimas:Magnetizmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ėėėė, jei atmintis nemeluoja, vienas kitą traukia laidininkai, kuriuose srovė eina priešingomis kryptimis, o stumia tie, kur srovė eina ta pačia kryptimi... --Tractor 01:26, 13 Liepos 2005 (EEST)

Gal įmanoma šį ilgą straipsni išskaidyti bent jau į atskiras dalis, pvz., Savybės, Tyrimo metodai, Magnetizmo priežastys ir t.t.
Straipsnis bus išskaidytas. Kol kas bandau sudaryti informacinę straipsnio bazę, rinkdamas MHzo parašyto straipsnio dalis ir derindamas jas su savomis; po to galima bus išskaidyti į atskirus straipsnius. Kantrybės RokasT 18:09, 2007 Sausio 2 (EET)
Darbas atliktas, straipsnis išskaidytas. Nuo šiol šis straipsnis pilnavertis, taigi šalinu žymę cleanup. RokasT 21:11, 2007 Sausio 26 (EET)

Materijos forma?[redaguoti vikitekstą]

Magnetinis laukas yra materijos forma, kuria sklinda magnetinė sąveika.
Ar toks sakinys neklaidina skaitytojų? Magnetinis laukas, kiek suprantu, yra materialių kūnų saveikos modelis, o ne materijos forma. --Vajezus 22:27, 2007 Sausio 26 (EET)

Nesu tokio aukšto lygio specialistas, kad galėčiau visiškai tvirtai atsakyti. Tačiau magnetinis laukas negali būti vadinamas modeliu, nes jis yra realus ir jo buvimas (veikimas) yra realiai juntamas, matuojamas ir stebimas.
Kiek man žinoma, fizikai materiją skirsto į dvi formas – medžiagą ir lauką. RokasT 23:51, 2007 Sausio 26 (EET)
Na ne visai. Jėgų sąveikos laukas (kaip ir energija) nelaikomi materija. Materija ir yra tik tai, iš ko viskas sudaryta. Sakinys tikrai klaidinantis, bet nesugalvoju, kaip "žmogiška" kalba tai apibrėžti tiksliai ir aiškiai. Padūmosim ir sugalvosim ką. - andrius.v 23:59, 2007 Sausio 26 (EET)
O kodėl laukas - ne materijos forma? Lauko "elementai" - dalelės (tiek realios, tiek hipotetinės). Taigi ir laukas yra "sudarytas". Kvantinių laukų požiūriu skirtumo tarp materijos (daikto prasme) ir lauko apskritai nėra.Pixas 08:49, 2007 Liepos 26 (EEST)