Aptarimas:Lokys (heraldika)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Jeigu pervadinsit...[redaguoti vikitekstą]

...tai kur aš tada turėsiu išvardinti lokio paminėjimus Biblijoje? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 88.223.61.58 (aptarimasindėlis) 18:48, 2008 kovo 19 (EET)

Sunku pasakyti. Gal prie straipsnio apie atitinkamą rūšį? Tarkim, „Arealas - Izraelis, Egiptas, Sirija, Jordanija; minimas Biblijoje ([nuorodos į eilutes]).“ ar pan. O gal kas nors ir prie elgsenos tiktų? O jei jau labai daug susikauptų - žiūrėtume. Bet kuriuo atveju, šiame straipsnyje tai nelabai tiktų, nes lokys heraldikoje ir lokys miške gerokai skiriasi. --Martynas Patasius 19:02, 2008 kovo 19 (EET)

Jeigu aš padaryčiau šitaip, tai kur aš turėčiau įrodinėti, kad Biblijoje minimas lokys - visai ne lokys?

Būtų mano valia, tai aš šitą klausimą išspręsčiau labai paprastai: atidaryčiau katekoriją "Lokys", kuriai priklausytų "Lokys Biblijoje", "Lokys heraldikoje", "Lokys lietuvių mitologijoje" ir atskira kategorija "Lokys lietuvių mitologijos falsifikacijose". Bet pamaniau granato vaisiaus atveju pamaniau, kad jums turbūt tokia reforma nepatiktų. Užtat parašiau ne "Granato vaisius Biblijoje", o "Granato simbolis".

Manau, kad dabartinis pavadinimas yra tinkamesnis. Tiesa, dabartiniame straipsnyje vyrauja heraldika, bet yra pora skyrelių apie vėliavas. Galbūt kažkas dar papildys kitomis susijusiomis simbolinėmis temomis (pvz., lokys, kaio Rusijos simbolis...) Tad simbolis tinka labiau. --rencas 22:15, 2008 kovo 19 (EET)
Straipsnis yra apie Lokį heraldikoje - dalis apie Kaliforniją ir gėjus ne į temą, juos reikėtų iškelti prie atitinkamų straipsnių.--Dirgela 11:16, 2008 kovo 22 (EET)