Aptarimas:Lėktuvėlių atsitrenkimai į dangoraižius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Turbo, siūlau baigti žaisti redagavimo karus - žymių nuėmimas nuo savo kurto puslapio ir dar be jokių esminių pakeitimų ar komentarų traktuojamas kaip vandalizmas, taigi bus reaguojama atitinkamai. knutux 10:00, 12 Spalio 2006 (EEST)

knutux, aš gi pakoregavau tekstą nurodydamas, kad tai naujo pobūdžio pastaruoju metu pasipylę...-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Turbo (aptarimasindėlis)
prašom skaityt atidžiau - "jokių esminių pakeitimų". Vieno žodžio pakeitimas ar pridėjimas dar nėra pagrindas nuimti žymę (o jei ir būtų pagrindas, visada geriau jei žymę nuima ne staripsnio pirminis autorius). knutux 10:14, 12 Spalio 2006 (EEST)

Šiek tiek panagrinėsiu straipsnį su savais komentarais:

  • "pasipylę pastaruoju metu" - jei net nežiūrėti to, kad vartojami skambūs žodžiai ("pasipylę"), rašoma netiesa - 3 įvykiai per 4 metus nėra kažkuo ypatingas skaičius. Net jei yra pagausėjimas palyginus su ankstesniais dešimtmečiais, tai per mažas skaičius. Be to, tai turėtų būtų nesunkiai paaiškinama dangoraižių ir mažųjų lėktuvų mėgėjų pagausėjimu.
  • Trijų įvykių paminėjimai - įvykiai nėra kažkuo išskirtiniai, o jei ir yra, juos reikia minėti atitinkamuose straipsniuose, o ne grupuoti
  • Cory Lidle žūtis kažkodėl skirta daugiausiai dėmesio, nors visa tai aprašyta kitame straipsnyje
  • Rugsėjo 11 atakų paminėjimas neaišku kuo pagrįstas.

Taigi, iš visų sakinių nei vieno nėra "tvirto", todėl Vikipedija tikrai nenukentės straipsnį ištrynus. knutux 10:14, 12 Spalio 2006 (EEST)

Aviacijos istorijai 3 įvykiai per 4 metus ir dar rugsėjo 11os pobūdžio yra labai daug, eilinių mažųjų lėktuvų serijos, kuri tęsiasi nuo praėjusio šimtmečio. Panašiai yra ir su bankų plėšimu ųvažiuojant į juos visureigiais bendrame automobilių avarijų fone. Įvykiai, kurie apskrieja visas pagrindines ir daugelų nepagrindinių žiniasklaidos priemonių, pasiekdami milijardus žmonių tikrai yra išskirtini. Todėl jūsų argumentacija atmestina. Beje, jūs apeidinėjate svarbius kriminalistinius aspektus -juk rašoma karinės psichologijos knygose, kad manipuliacijoms žiniasklaidoje yra itin plačiai naudojami simboliai, o či gi Yankee beisbolo žaidėjas,,,

Turbo

Anglijos karalienės svita apsistos Lietuvos viešbutyje, kurį rugsėjo 11 ą 19 val. buvo grąsinta sprogdinti...vakar vakare Oom sureikšmino dangoraižių temą VP komentuodamas Hanner, ant kurio stogo - balta antena -nelyg lėktuvėlio įvaizdis...Jei beisbolo žaidėjas Cory Lidle yra kažkaip susijęs su lietuviais, kuriuos Melas Gibsonas pavaizdavo, kaip ginkluotus beisbolo lazdomis, tai spec.tarnybos turėtų į tai atkreipti dėmesį

Turbo
Na tada jau rašykite iš pradžių nuo kada prasidėjo atsitrenkimai į dangoraižius, kiek jų buvo ir pamatysite, kad jokio dėsningumo tame nėra. Tai vadinama manipuliacija faktais. Kai išimami reikalingi duomenys patvirtinantis, kažkokią hipotezę, tuo tarpu kiti visiškai ignoruojami taip niekas nedaro, jūs tikriausiai žinote, kad lėktuvų atsitrenkimai į dangoraižius prasidėjo kai pastatė dangoraižius ir atsirado daug lėktuvų--Qwarc 10:37, 12 Spalio 2006 (EEST)

Patys pirmieji skaraidantys aparatai nuo brolių Raitų laikų buvo būtent tai ką mes suprantame lėktuvėliai...Lėktuvai atsirado su II pasauliniu karu. Kiek žinau tėra buvusi tik viena nelaimė, kai lėktuvas atsitrenkė į dangoraižį -apie 60us metus. Aš esu nelinkės čia dėstyti visą specifinę informaciją, susijusią su šiais trimis įvykiais, o jūsų pastabos man kelia ir siaubą ir pasidygėjimą diletantiškumu. Negi, išties, nesuvokiate, ką gali reikšti smūgis būtent į 19 aukštą po 09 11 atakos, kai žūsta "simbolis" - Yankee beisbolininkas autopilotų laikais? Kas bus jei žus žmonės ir Lietuvoje? Ką reiškia šios vasaros sprogimas Metalo gatvėje, apdorojant aliuminį greta aerouosto? Ką reiškia užvakarykštė tragedija prie Bergen, kur trys žuvo degant lėktuvėliui iš Farerų po mūsų futbolo rinktinės žaidimo ten? Yra žmonės, kurie prie tų dalykų dirba itin profesionaliai - ir puolančioje ir atrėminėjančioje pusėje. Jūs prie kurių?

turbo

Na va matote parašyti be kopnteksto galima bet ką, o tai kad į dangoraižį atsitrenkęs buvo B-25 bombonešis ir tai įvyko net ne 60, o dar ankščiau, o tai kad pilotas buvo pulkininkas ir atsitrenkė į sakyčiau dangoraižių dangoraižį "Empire State Building" ir kur čia dėsningumai, o įvykis toks garsus, kad jį pranoksta tik 09.11. --Qwarc 11:00, 12 Spalio 2006 (EEST)