Aptarimas:Knygnešystė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl Literatūros ir tautosakos i-to teksto naikinimo atlikto Dirgėlos[redaguoti vikitekstą]

Prašau priimti domėn, kad teksto apie "Spaudos laisvę ir knygnešystę" autorius yra Lietuvos Respublikos Mokslų Akademijos naujosios literatūros skyriaus vadovas habil.dr Rimanantas Skeivys ir kad šis tekstas yra publikuotas tinklalapyje "Slaptai", kuris anonimo dėka atsirado prie nepatikimų vikipedijos šaltinių. Dirgėla, besiremdamas šaltinio nepatikimumo argumentu, sunaikino buvusią aktualią nuorodą į šią mokslinę studiją vikipedijos straipsnyje Knygnešystė. Su šios išskirtinės ir stiprios moksline prasme studijos nebent paskutine pastraipa drįsčiau diskutuoti - dėl dabartinės Lietuvos spaudos situacijos ir kategoriškai nesutinku su Dirgėlos atliktu veiksmu - nuorodos naikinimu, bei atstatau buvusią nuorodą. Itin susirūpinęs Turbo 14:33, 12 Kovo 2006 (EET)

Negi rimtas mokslo darbas buvo paskelbtas vien tame tinklalapyje? Mokslo darbai publikuojami straipsniuose. Paprasčiausias būdas ginčytis - surasti to straipsnio originalą (kuris turėjo būti išspausdintas normaliame, pripažintame žurnale) ir parašyti pagal jį. Tačiau ir aukštą mokslo laipsnį turintys žmonės gali skelbti abejotinų darbų jei tai ne jų specialybės sritis - tuomet aišku, kodėl mokslinėje literatūroje darbas nepaskelbtas. Audriusa 14:53, 12 Kovo 2006 (EET)
čia jį skaitys kiekvienas norintis gilintis į knygnešystę, o eis į biblioteką ir ieškos ten - vienetai. informacijos funkcionalumo argumentas - lemiamas. Straipsnis parašytas gyvai, suprantamai visiems. Turbo 15:07, 12 Kovo 2006 (EET)
Siūlau šią diskusiją perkelti prie Wikipedia:Nepatikimi šaltiniai, nieko neturiu prieš tą straipsnį ir jo autorių. Dirgela 18:44, 12 Kovo 2006 (EET)