Aptarimas:Kiberpankas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Uždedu POV dėl straipsnyje ypač dažnai besikartojančių terminų "žinomiausias", "geriausias", "visų laikų geriausias" ir panašiai. --Nomad 06:03, 28 Rugpjūčio 2006 (EEST)


William Gibson with his novel Neuromancer (1984) is likely the most famous writer connected with the term cyberpunk. Iš angliškosios wikipedia versijos.

William Gibson, one of the five writers associated with the cyberpunk genre, is credited by critics and peers for typifying the cyberpunk writing form in his popular novel Neuromancer. Bruce Sterling, Rudy Rucker, John Shirley and Lewis Shiner, the other four writers who helped launch the movement, agree that Gibson's Neuromancer influenced the categorization of the new science fiction as cyberpunk. Therefore, Gibson's novel can be used as a reliable source for defining the cyberpunk genre. Iš http://project.cyberpunk.ru/idb/eighties_cyberpunk.html.

Bet šiaip įspėjimas uždėtas teisingai, reikės pataisyti, nors gal tada tiesiog reikės vietoj žinomiausi palikti tiesiog žinomi. Tiesiog būtų keista vadinti literatūros/filmų/žaidimų pradininką tiesiog žinomu, nes tik per juos kiberpankas išpopuliarėjo.Alien

Verčiau tiesiog sumažink jų, stenkis išsiversti be jų, net jei tai ir teisybė ar arti teisybės. Tiesiog tam, kad straipsnis neatrodytų kaip reklaminis bukletas. --Nomad 14:55, 29 Rugsėjo 2006 (EEST)

Tvarkymą dar pabaigsiu. Straipsnis nekopijuotas, parašytas remiantis minėtais šaltiniais ir skaityta kiberpanko literatūra. Alien

  1. Kiek pažiūrėjau, tai "kitomis kalbomis" skyrelyje visos nuorodos yra į strimpankus. O paieškojęs angliškoj wikipedijoj radau ir kitą straipsnį - Cyberpunk. Tai pavadinimas nevisiškai aiškus.
  2. Ar kiberpankai tai nėra subkultūra?
  3. Gal reikėtų pradžią pakeisti į
Kiberpankų kultūra - kultūra susiformavusi...

, nes "Kiberpankas", kaip yra dabar, - iš tikro tai kiberpankų kultūros pasekėjas. extate 21:33, 24 Balandžio 2006 (EEST)

Iš project.cyberpunk.ru: Originally the term 'cyberpunk' was meant to be a only character type name, meaning "a young,technologically facile, ethically vacuous, computer-assisted vandal or criminal". Nowadays the term means much more, it's the name for whole subculture and movement.

Angliškoje wikipedijoje kiberpankas aprašomas kaip reiškinys, o ne kaip kultūros pasekėjas.

Dėl subkultūros. TŽŽ subkultūrą įvardina kaip papročiai, elgesio normos, principai, priimti ir privalomi, kurioje nors visuomenės grupėje, sudarančioje didesnės bendrijos dalį, ir nesutampantys su visos bendrijos normomis. Tai ne visai atitinka kiberpanką (reiškinį). Alien

Straipsnyje suplaktas kiberpanko fantastikos žanras ir kiberpanko subkultūra, kurie turi mažai ką bendro. Reikėtų išskirti. Taip pat, nėra jokių šaltinių teiginiams apie kiberpanko subkultūrą, o kai kurie jų abejotini. Bet pirmiausiai, manau, reikia išskirti į atskirus straipsnius. --Nomad 17:28, 2007 Liepos 1 (EEST)