Aptarimas:Karvys (reikšmės)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Aptarimas:Karvys)

Šiuo atveju pateikiamas gyvenviečių sąrašas, todėl frazės "vadinamos šios Lietuvos gyvenvietės:" stilius čia yra pakankamai enciklopediškas ir informatyvus.

Siūlau atstatyti ankstesnį variantą. Tuo atveju, jei sąraše yra ne gyvenviečių, o, pvz. vandens telkinių, juos galima išvardinti žemiau atskiru sąrašu. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Kvitas (aptarimasindėlis)

Dauguma atveju vertinimas, kad Lietuvos gyvenvietė(s) yra svarbesnė(s) nei kažkoks kitas objektas ar reiškinys nėra teisnigas. Reikšmės vardinamos nukreipiamuosiuose straipsniuose yra lygiavertės ir manau tikrai nėra prasmės jas dar kažkaip kitaip išskirti. eLNuko 10:53, 20 Balandžio 2006 (EEST)
Niekur nesu minėjęs, kad "Lietuvos gyvenvietė(s) yra svarbesnė(s) nei kažkoks kitas objektas ar reiškinys". Aš siūlau naudoti vieningą pirmos pasirenkamojo straipsnio eilutės stilių bei nesumalti skirtingos rūšies objektų į vieną sąrašą.

Taigi siūlau atstatyti ankstesnį variantą. Kvitas 11:07, 20 Balandžio 2006 (EEST)

Bet kurio tipo ar objekto "iškėlimas į priekį" rodo jo svarbą prieš kitus tipus, todėl šiais atvejais geriau vartoti pagal abėcėlę surūšiuotą sąrašą (pvz.: daugelyje kino filmų aktoriai titruose yra vardinami ne pagal svarbą, o pagal atsiradimo filme tvarką ar pagal abėcėlę, nenorint parodyti nei vieno iš jų viršenybės). Žinoma yra ir išskirtinių atvejų kai kažkuris objektas yra daug "žinomesnis" nei kiti - tada "iškėlimas į priekį" yra pateisinamas ar net būtinas. eLNuko 11:22, 20 Balandžio 2006 (EEST)

Tipo ar objekto "iškėlimas į priekį" nerodo jo svarbos prieš kitus tipus, ir yra neišvengiamas, norint atskirti skirtingų tipų objektus. Panaudojant Jūsų pateiktą subtitrų pavyzdį, šiame straipsnyje aktoriai yra vardijami kartu su režisieriais. Įdomu, jei paaiškėtų, kad "Karvys" yra dar ir paukštis, ar jį irgi reikėtų rašyti abėcėlės tvarka?

Mano manymu šis straipsnis turėtų atrodyti taip:


Karvys - taip vadinamos šios Lietuvos gyvenvietės:

Taip pat šiuo pavadinimu vadinami Lietuvos ežerai:


Esant baimėms dėl neteisingo gyvenviečių ir ežerų pateikimo eiliškumo (ir tuo pačiu svarbos), juos laisvai galima keisti vietomis. Svarbu, kad pažvelgus į straipsnį jis būtu aiškus. Kvitas 17:48, 20 Balandžio 2006 (EEST)

Sukeičiau vietom, kad abėcėlės tvarka būtų pagal grupavimą, manau tai galėtų būti priimta ir kaip taisyklė.Dirgela 17:43, 21 Balandžio 2006 (EEST)