Aptarimas:John F. Kennedy/Balsavimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Balsavimas - kviečiame išreikšti nuomonę ar straipnis vertas tapti pavyzdiniu. Ta-Ntalas 23:05, 2009 gegužės 10 (EEST)

:

Prieš:

  • Kol kas dar gerokai trūksta iki pavyzdinio... Kiek suprantu, tai yra angliškos versijos[1] vertimas. Pastebėtina, kad pastaroji tėra B klasės (net ne „good article“, jau nekalbant apie „featured article“; žr. en:Wikipedia:Featured article candidates/John F. Kennedy/archive1). Pavyzdiniam straipsniui reikėtų gerokai daugiau nuorodų į šaltinius. Stilius irgi daug kur taisytinas (pavyzdžiui, „Prezidentas Kenedis su žmona Žaklin ir Teksaso gubernatoriumi važiuoja prezidentiniame limuzine prieš pat Kenedžio nužudymą.“ - „Prezidentas Kenedis [...] prieš pat Kenedžio nužudymą.“)... Esama ir gramatinių klaidų („[...], tačiau šių komisijų išvados nesugebėjo tinkamai paneigti didesnio sąmokslo tikimybę.“ - su neigimu naudotinas kilmininkas, o ne galininkas). Taip pat straipsnyje įtartinai mažai raudonų nuorodų (na, nelabai tikiu, kad JAV istorija taip išsamiai aprašyta)... Tad kol kas pasisakau prieš. --Martynas Patasius 00:18, 2009 gegužės 13 (EEST)
  • Man tos citatos kažkaip visai nereikalingos atrodo, o raudonų nuorodų kaip tik per daug :) --213.164.101.52 12:54, 2009 gegužės 30 (EEST)
    • Neregistruotų naudotojų balsai neskaičiuojami. Ta-Ntalas 06:19, 2009 gegužės 31 (EEST)


Komentarai:

  • nu, aš dar stilių pabandysiu pakoreguoti. Snooker 07:37, 2009 gegužės 13 (EEST)
  • manyčiau, teigimas, kad straipsnyje per mažai nuorodų yra nepagrįstas, niekur neradau, kad būtų parašytas privalomų nuorodų pavyzdiniam straipsniui skaičius. Snooker 20:01, 2009 gegužės 13 (EEST)
    • Apie kokias nuorodas eina kalba (aš minėjau ir nuorodas į šaltinius, ir vidines nuorodas)? Dėl nuorodų į šaltinius, tai čia yra aibės sakinių ir jų fragmentų, kuriems reikėtų šaltinio („Kenedis ketus kartus savo gyvenime gavo Romos katalikų paskutinį patepimą“ ir pan.). O dėl vidinių nuorodų, tai jų tiesiog reikia ten, kur jos ką nors paaiškintų (žr. Vikipedija:Vidinės nuorodos - o gal atsirastų noro išdėti tą projektą į šuns dienas?). Tarkim, „Kenedis į tai atsakė nusiųsdamas 400 federalinių maršalų“ - reikėtų nuorodos prie žodžių „federalinių maršalų“, „[...], kai Alabamos gubernatorius George Wallace užblokavo Alabamos universiteto duris“ - prie „George Wallace“ ir „Alabamos universiteto“, „[...] Voreno komisiją, pirmininkaujamą vyriausiojo teisėjo Erlo Voreno, ištirti nužudymą“ - prie „Voreno komisiją“ ir „Erlo Voreno“... --Martynas Patasius 23:00, 2009 gegužės 13 (EEST)
  • gerai, pataisysiu jūsų minimas pastabas. Snooker 11:49, 2009 gegužės 14 (EEST)
  • na va, pataisiau minėtas pastabas, stilius, manau, yra geras. jei dar yra kokių pastabų, rašykit. Snooker 17:07, 2009 gegužės 18 (EEST)
    • Na, šaltinių jau nemaža (žinoma, norėtųsi dar daugiau, bet pagal bendrą Lietuviškos Vikipedijos lygį jau nemaža). Bet stilius vis dar taisytinas. Pavyzdžiui, „Šiame universitete jis mokėsi šešias savaites, po kurių jis vėl buvo paguldytas dviems mėnesiams (1936 m. sausį, vasarį) į Bostono ligoninę, kur buvo tiriamas, ar neserga leukemija (kraujo vėžio rūšis).“ - ilgas, griozdiškas sakinys (ir vis „jis“). Ir kam reikalingas žodžio „leukemija“ paaiškinimas skliausteliuose? Juk tam yra vidinė nuoroda. Ir dar - jei buvo atliekami tyrimai, tai būtų gražu sužinoti rezultatus - sirgo ar ne? Bet pradžiai galima būtų bent suskaidyti tą sakinį į dalis: „Tačiau po šešių savaičių studijas teko nutraukti. Porą tolesnių mėnesių Kenedis gulėjo Bostono ligoninėje, gydytojams įtariant leukemiją.“. Dar viena bėda - panašaus nutikimo kažkodėl nemini nei Baltųjų Rūmų ([1]), nei Kenedžio vardo bibliotekos ([2]) pateikiamos biografijos... Tad šaltinis turbūt vis viena nekenktų... O panašių sakinių esama ir daugiau... --Martynas Patasius 20:44, 2009 gegužės 29 (EEST)
  • Kenedžiui buvo tik įtartas kraujo vėžys. Straipsnyje toliau rašomas, kad vėliau jam buvo diagnozuota Adisono liga, kurią anksčiau buvo sunku diagnozuoti, nes šio ligos simptomai panašūs į leukemijos simptomus. O dėl to, kad nemini daugelis biografijų, viską paaiškina straipsnio sakinys: "Ligos pobūdis ir kitos Kenedį kamavusios medicininės problemos buvo laikomos paslaptyje nuo spaudos ir viešumos per visą jo gyvenimą." Ir dabar dar neaišku, kaip pasireiškė jo liga.

O dėl stiliaus, prašau pataisykite, jei randate kokių nors klaidų, būsiu labai dėkingas. Snooker 11:35, 2009 gegužės 31 (EEST)

Balsavimo rezultatai[redaguoti vikitekstą]

  • UŽ - 3
  • Prieš - 1
  • Rezultatas - nesurinkus 5 ar daugiau balsų už straipsniui "pavyzdinio" statusas nesuteikiamas.
  1. „"John F. Kennedy"“. Nuoroda tikrinta 2009-06-11.