Aptarimas:Gediminas Kostkevičius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

attention[redaguoti vikitekstą]

Radau trumpą akimirką paaiškinimui parašyti - attention (o tai reiškia dėmesio) uždėjau pažymėdama, kad straipsnyje yra tvarkytinų dalykų, klaidų, nelietuviškos kabutės, neišbaigtumų (asmens biografijai reiktų ir gim. datos) ir kt. Netgi buvo įtarimų (tik nenorėjau iškart to rašyti, kad neįžeisčiau nepatikrintu kaltinimu), kad teksto dalys (ar ir visas) kopijuotas iš kitur ir yra, iš esmės, formaliai copyvio (o tam patikrinti irgi gali prireikti laiko).
Iš dalies tai pasižymėjimas ir sau (kad vėliau, turint laiko padaryčiau pataisymus), bet kartu tikintis, kad iki tol straipsnį patvarkys ir kiti VP dalyviai (tame tarpe ir autorius). Iš karto pataisyti nevisada yra laiko (vis tik reikia apgalvoti, prieš keičiant), o ir nuotaika ne visada būna, ypač žinant, kad dar yra bent keli šimtai netvarkingų to paties autoriaus straipsnių (tad gal buvo maža viltis, kad pavyks paskatinti autorių grįžti prie jų patvarkymui), kurių dalyje nėra jokios ypatingos informacijos (išskyrus, nebent, straipsnių pavadinimus).
Pastaba, tai tinka ir straipsniui Didžioji tarybinė enciklopedija, tad atskirai tų pačių pastabų ten (ir kitu) neberašysiu (ir ne'spam'insiu VP), --JonasS 08:53, 2006 Spalio 25 (EEST)

Keista rašyti 14 eilučių apie taisytinus (abstrakčius) dalykus ir teisintis :-) --Ooom 22:58, 2006 Spalio 27 (EEST)

Kažkoks visai niekinis pasisakymas... a) visai ne į straipsnio temą; b) visiškai klaidingas - nei širdyje, nei tekste nematau net kibirkštėlės dėl ko turėčiau teisintis, ir jokio teisinimosi apraiškų neįžvelgiu. Tačiau šis konkretus atvejis (šio konkretaus straipsnio atvilgiu) leidžia apibendrinti tojo VP dalyvio veiklą:
1) atsiliepimai rašomi visai ne į temą;
2) tai tampa tarsi teisumo „įrodymais“;
3) padarius minorinius dalinius pakeitimus, nuimamos žymės, - ir pakeliui dar kažkuo apkaltinami kiti;
4) nekreipiamas dėmesys nei į pastabas, nei į svarbesnius dalykus - pvz., nepaneigiamas įtarimas, kad turinys buvo kopijuotas iš kitur - ir tai tą įtarimą dar labiau sustiprina.
--JonasS 08:38, 2006 Spalio 30 (EET)