Aptarimas:Fizinė priklausomybė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

ne visi narkotikai sukelia fizinę priklausomybę - labai neaiškus teiginys. Medicininiu požiūriu visi narkotikai sukelia priklausomybę, tai net įeina į apibrėžimą (jei gerai pamenu). Teisiniu požiūriu narkotikais laikomos ir fizinės priklausomybės nesukeliančios medžiagos, kaip kad marihuana. Kita vertus, nelaikomos kai kurios sukeliančios, kaip kad nikotinas. Reikėtų patikslinti. Apskritai, su ta neaiškia sąvoka "narkotikai" viena painiava. --Nomad 12:50, 3 Spalio 2006 (EEST)

Tiesa, gal marihuana nesukelia fizinės priklausomybės, tačiau sukelia psichologinę (ir turi kitokių neigiamų pasekmių), o nikotinas yra narkotinį poveikį turinti medžiaga. Pataisysiu, kadangi pastebėtas sakinys akyvaizdžiai neteisingas ir dar poroje vietų prašyta įdomiai. --Atlantas 14:21, 3 Spalio 2006 (EEST)

ne visi narkotikai sukelia fizinę priklausomybę - jei ir neaiškus teiginys tai tik dėl neaiškios sąvokos narkotikai. Sutinku galima sakyti su Nomad. O marichuana ne gal, o tikrai nesukelia fizinės priklausomybės. Dėl nikotino irgi abėjotina. Todėl šitą teiginį norečiau gražinti, pakeisdamas į: Ne visos teisiniu požiūriu narkotikais laikomos medžiagos sukelia fizinę priklausomybę, kai kurios tik psichologinę priklausomybę. Be to fizinė priklausomybė alkoholiui turi atskirą terminą baltoji karštinė tai irgi reiktų paminėti. --GODhack 17:50, 6 Spalio 2006

Kiek žinau, marihuana nesukelia ir rimtesnės psichologinės priklausomybės, pavyzdžiui, lyginant su LSD. Gal Atlantai turi kokių šaltinių? --Nomad 21:52, 6 Spalio 2006 (EEST)

psichologinė priklausomybė labai nekonkreti sąvoka, net tam pačiam žmogui skirtingais gyvenimo momentais ji gali būti skirtinga. Mano nuomone net tokie pasakymai kaip stipri "psichologinė priklausomybė" ar "silpna psichologinė priklausomybė" neturi prasmės. Beto tai gal aptarinėkime psichologinės priklausomybės straipsnio aptarime. --GODhack 01:00, 8 Spalio 2006