Aptarimas:Būrimo kortos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pasiūlymas jungti[redaguoti vikitekstą]

Manau, jungti su Žaidimo korta būtų neteisinga, tačiau ir palikti šitame straipsnyje − irgi ne ką geriau. Juk aprašoma ne būrimo ir ne žaidimų kortų istorija, o apskritai − kortų. Taigi siūlyčiau šią info perkeltį į Korta, o paskutinias dvi pastraipas palikti čia (nes ten grynai apie būrimo kortas). Arba paskutinias dvi irgi kelti į Korta, tik įdėti į atskirą skyrių (pvz., == Būrimo kortos ==). --Pagonis 20:50, 2007 rugpjūčio 18 (EEST)

Pritariu straipsnio perkėlimui[redaguoti vikitekstą]

Pritariu Pagoniui. Šiame straipsnyje rašoma apie kortų atsiradimo istoriją, todėl išmetus kelis sakinius apie Taro kortas ir Būrimo kortas Lietuvoje, reikėtų viską kelti į Korta. Kortų kategorijoje turėtų būti straispniai apie žaidimų kortas ir Būrimo kortas (Taro, Lenerman, lietuviškos būrimo kortos, čigoniškos būrimo kortos ir t.t.)-- UNESCOfane 2007 rugsėjo 30

Saliamoniškas sprendimas[redaguoti vikitekstą]

Perkelkit į kategoriją "Okultizmas" Pataisiau klaidas. Šiaip tai ten vėjus rašo. Dar man kelia nerimą klaidų (jas jau pataisiau) pobūdis. Rašoma "germetizmas" vietoj "hermetizmas" - taip gali atsitikt tik tada, jei nežinantis konteksto žmogus verčia iš rusų kalbos.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 88.223.61.58 (aptarimasindėlis)

Reikia jungti[redaguoti vikitekstą]

Nekreipkit dėmesio, ką aš ten aksčiau parašiau. Tadabuvau visai noob'as ir man susišvietė, kad ginčas - tik dėl kategorizacijos. O manau, kad šitą straipsnį reikia jungti. Su "Taro kortos". Nes čia tekstas beveik vien apie Taro. Bet pats straipsnis "Būrimo kortos" galėtų egzistuot, nes galbūt yra ir kitų kortų kaladžių, nepanašių į Taro ir su Taro nesusijusių, kurias verta aprašyt. Aš netgi esu matęs toias korteles, kurias reikia atsitiktine tvarka dėliot į kvadratnį puzzle, po to žiūrėt, ar kurią nors detalę pasukus susidaro koks nors rišlus paveiksliukas. Čia irgi "Būrimo kortos", bet ne "Taro". Tai va. --IP88.223.61.58 18:02, 2008 kovo 26 (EET)