Aptarimas:Adolf Hitler

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Aptarimas:Adolfas Hitleris)

Dabar tik vienoje kategorijoje straipsnis - Vokietijos politikai, kas tikrai nėra teisinga sudėti visus į vieną krūvą. Reikėtų kategorijos - Nacių nusikaltėliai ar kažkas panašaus, bet nedėti visų kartu (pvz., dar ir Gebelsas, Himleris ir kt. yra). Prašyčiau sutvarkyti straipsnį.GerMMM

Gera įdėja yra kategorija Nacių nusikaltėliai (yra tokia rusiškoj ru:Категория:Нацистские преступники) į kurią būtų galima sudėti visus tuos fašistus ir atskirti nuo normalių Vokietijos politikų. * Hugo ¿díme? 20:32, 2008 birželio 23 (EEST)
Tada, vardan teisyvės, reikia analogiškoss kategorijas komunistų nusikaltėliams, kurie nėra taip garsiai linksniuojami vien dėl to, jog Tarybų Sąjunga pasiekė pergalę prieš Vokietiją. – Andrius // 21:22, 2008 birželio 23 (EEST)

Na nacių nusikaltėliai kaip ir aiškūs, nes buvo teisiami Niurnbergo teisme, o su sovietais bus bėdų, nes ten jau pradės žmonės užsiimti saviveikla ir sudės ne tik Leninus ar Stalinus, bet ir kokį Kapsuką, Brežnevą ar Sniečkų. * Hugo ¿díme? 21:32, 2008 birželio 23 (EEST)

O ar nepakaktų tarkim papildomos kat. "Niurnbergo teismo nuteistieji" (arba tiesiog "Naciai", bet ir tada visus kitus reiktų skirstyti pagal ideologijas partijas ir t.t.) ar kažko pan., tačiau vis vien kad ir kokie politikai, bet jie buvo Vokietijos politikai, kuriuos patys žmonės išsirinko. Gal nepradėkim skirstimų vieni blogi, kiti geri, kadangi tik bus problemų kaip kad Hugo pateiktas pvz. --Atlantas 22:11, 2008 birželio 23 (EEST)

Tada rūšiuokim ne geri ar blogi, o pvz. Trečiojo Reicho veikėjai (nesiverčia liežuvis SS vadų vadinti politikais), VDR, VFR ir t.t. politikai. Naudotojas:GerMMM

Na, gal geriau vengti kategorijų, kurioms nėra visiškai aiškių požymių... O tai kils klausimų - ar tinka kategorijai „Trečiojo Reicho veikėjai“ fon Štaufenbergas, Halderis ar Kanaris? Viena vertus, užėmė gana aukštus postus, kita vertus, priklausė šiokiam-tokiam pasipriešinimui... O kategorijos Niurnbergo proceso kaltnamiesiems turbūt irgi neverta kurti - geriau bus sąrašas prie straipsnio (bus galima ir nuosprendžius nurodyti). --Martynas Patasius 00:18, 2008 birželio 24 (EEST)
Taip pilnai pritariu daug geriau, sąrašiukas.--Atlantas 10:06, 2008 birželio 24 (EEST)

Nesutinku su Hitlerio priskyrimu tik politikams. Negaliu redaguoti, tai pridėkit bent Trečiasis reichas kategoriją. GerMMM 10:25, 2008 birželio 24 (EEST)

Būtų gerai dėl kategorijų diskutuoti kategorijų aptarimuose.--Dirgela 08:08, 2008 birželio 27 (EEST)