Aptarimas:Žiezdrė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlyčiau šį ir kitus lietuviškus planetų pavadinimus redirectinti prie planetų straipsnių, ten trumpai paminint lietuviškus pavadinimus. Dirgela 18:37, 28 Rugsėjo 2005 (EEST)

Kategoriškai ne. Pavadinimas susijęs su mitologija, straipsnis anksčiau ar vėliau bus išplėstas. Suplakti mitologinį straipsnį su straipsniu apie planetą - tai būtų maždaug tas pats, kas straipsnį apie jūrų žvaigždę suplakti su straipsniu apie žvaigždes astronomijoje. --Tractor 20:09, 28 Rugsėjo 2005 (EEST)
O tu pažėk straipsnius apie žvaigždynus, pvz., Orionas (astronomija). visuose juose yra "mitologinė" dalis, kuri straipsniams nei kiek nemaišo ir niekas nesusiplaka. Nemanau, kad pamaišytų ir planetoms, o jei norisi ilgesnį straipsnį rašyt, tai niekas netrukdo, kaip ir Orionas (mitologija). Dirgela 06:16, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
Tada manau, kad Jupiteris irgi turėtų būti vienas straipsnis tiek planetai, tiek ir romėnų Dievui. Bent iš jūsų logikos taip atrodo.
Taip, pagal tokią logiką ir Jupiteris ir Venera būtų vienas straipsnis :-) Šiaip, siūlau vengti radikalių sprendimų - straipsnyje apie dievybę, vienaip ar kitaip tapatinamą su astronominiu objektu, galima juk parašyti apie tokį tapatinimą ir įdėti nuorodą, o astronominiame straipsnyje galima įdėti ir trumpą komentarą apie mitologinius aspektus, tačiau visgi palikim astronomijas astronomijoms, o mitologijas - mitologijoms. Beje, siūlau atkreipti dėmesį į dar vieną dalyką - ta pati planeta būna nagrinėjama keliose skirtingose mitologijose, ir taip suplakdami, suplaktume ir skirtingas mitologijas, pvz., lietuvių Aušrinę su romėnų Venera. Bendru atveju, kiekybinis rodiklis (straipsnio ilgis) neturėtų niveliuoti kokybinio (straipsnio tema). --Tractor 07:48, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
Mano pasiūlymas nėra radikalus - kadangi dabartiniai straipsniai apie lietuviškus planetų pavadinimus yra vieno sakinio stubai, siūlau juos redirectinti į atitinkamas planetas. Ten trumpai kaip ir žvaigždynuose parašyti apie jų mitologinę reikšmę. Jei atsiras norinčių parašyti daugiau nei vieną sakinį apie lietuviškas planetas, tai prašau, trumpa anksčiau parašyta informacija tam nepakenks, kaip nepakenkė straipsniui apie mitologinį Orioną.Dirgela 08:11, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)
Manau, kad redirektinti nereikėtų - Žiezdrė ir kt. neva tik planetų pavadinimai turi ir gana netrumpą mitologinę istoriją, todėl jeigu šiandien pvz. nėra išsamiai padengtas išsamus Žiezdrės kaip lietuviškos mitologijos veikėjos straipsnis, tai jo nereikėtų iškart mesti redirektan. Jeigu sprendimo būdas tėra redirektas, tai pagal tokią logiką, gaunasi, jog ir pvz. straipsnį Mbabanė reikėtų redirektinti į Svazilandas, kuriame kažkur yra parašyta, kad Mbabanė yra Svazilando sostinė. Apskritai, aš nematau nieko baisaus, kad kai kurie straipsniai yra trumpi - tiesiog nėra kam jų išsamiai padengti. Be to, yra pavojus, kad kas nors beieškodamas informacijos apie Žiezdrę, susidarys įspūdį, jog tai yra senovės lietuvių planeta ir ne kas kita.
Kad pasiūlymas yra pataisomas, tai dar nereiškia, kad jis nėra radikalus. Šiuo atveju stubai tikrai nieko nekenkia, o tokio stubo tema bet kuriuo atveju yra visų pirma, mitologinė, o ne astronominė. Taigi, toks redirektinimas būtų radikalus - mitologinis straipsnis - į astronominį. Klausimas su akivaizdžiu atsakymu: ar būtų protinga planetų straipsniuose dėti kategoriją "Lietuvių mitologija"? --Tractor 10:45, 29 Rugsėjo 2005 (EEST)