Žaidimai kelyje

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Žaidimai kelyje

PavadinimasRoad Games
Kilmės šalis Australija
RežisieriusRichard Franklin
Scenaristas (-ai)Everett De Roche
VaidinaStacy Keach
Jamie Lee Curtis
Metai1981
Žanrastrileris
Trukmė101 min.
Kalbaanglų
Biudžetas1,8 mln. Australijos dolerių
IMDb įrašas

Žaidimai kelyje (angl. Road Games) – 1981 m. sukurtas australų trileris, nominuotas „Saturn“ apdovanojimui geriausio užsienio filmo kategorijoje.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Režisierius Richardas Franklinas norėjo, kad pagrindinį vaidmenį filme atliktų Šonas Koneris, tačiau numatytas biudžetas neleido pasamdyti šio aktoriaus ir vaidmuo atiteko Stacy Keach.

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Patrikas – tolimųjų reisų vairuotojas, savo refrižeratoriumi gabenantis šaldytus produktus ir keliaujantis po šalį kartu su prijaukintu dingu. Gavęs užsakymą nugabenti mėsos krovinį, jis išsirengia į kelionę, kurioje nuolat per radiją girdi pranešimus apie policijos ieškomą žudiką. Kelyje jis vis sutinka žalią mikroautobusą ir ima įsivaizduoti, kad juo ir keliauja žudikas.

Pakeliui Patrikas paima pakeleivę – iš namų pabėgusią Pamelą, kuri taip pat įsitraukia į įsivaizduojamą medžioklę. Vienoje degalinėje pamatę, kad mikroautobusas taip pat čia sustojęs, o vairuotojo nėra, jie nutaria patikrinti kas yra viduje. Kol Patrikas sergsti tualeto duris, manydamas, kad vairuotojas viduje, Pamela įlenda į mašiną. Netrukus Patrikas supranta, kad tualete vairuotojo nėra, o išpuolęs į lauką neranda nei Pamelos, nei mikroautobuso. Jis puola vytis mašinos, tuo tarpu policija gauna anoniminį pranešimą, kad ieškomas žudikas vairuoja vilkiką ir juda maršrutu, atitinkančiu Patriko kelionę.