Šablono aptarimas:Linux distribucijos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar verta Goobuntu laikyti šitam distributyvų sąraše?[redaguoti vikitekstą]

Manau, kad Goobuntu nevert--Atlantas 22:15, 2008 rugpjūčio 27 (EEST)a laikyti šitam distributyvų sąraše - juk tai Google vidinė OS, kuri nėra ir niekad nebus (bent jau anot Google ir Ubuntu kūrėjų) prieinama viešai.

Kol kas čia visi distributyvai apie kurias yra straipsniai, jei būtų daugiau būtų galima kokį ribojimo kriterijų įsivesti.Dirgela 22:20, 15 Rugpjūčio 2006 (EEST)
Manau kriterijų tikrai reikia įvesti, šiame sąraše turi būti populiariausi ir lietuviams aktualiausi Linux distributyvai, taigi, kažkokiam neaiškiam Goobuntu čia tikrai ne vieta. Jei Goobuntu tarp Lietuvos Linux naudotojų siektų nors 1% (arba bent jau 2% pasaulyje) tai būtų galima pradėti galvoti apie jo įtraukimą į šį sąrašą, bet šiuo metu Goobuntu iš esmės yra tik gandas...

Šį straipsnį reiktų pervadinti iš distribucija į distributyvas, nes distribucija yra krovinio pristatymas iš gamintojo iki gavėjo.[redaguoti vikitekstą]

Distribucija yra krovinio pristatymas iš gamintojo iki gavėjo. Linux reikia vadinti ne distribucija, o distributyvu, nes žodis "distribucija" šiame kontekste yra oficialiai pripažintas kaip neteiktinas, žr.: http://www.likit.lt/?i=terminija/neteiktini_zodziai

Neteiktinas prekių pristatymui (VLKK:http://www.vlkk.lt/konsultacijos/konsultacija.1320_1.html), o dėl komp. termino neaišku. Siggis 23:23, 2008 birželio 7 (EEST)

www.likit.lt yra oficiali Lietuvių kalbos informacinėse technologijose svetainė, sukurta Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie LR vyriausybės iniciatyva. Toje svetainėje pateikiami būtent IT terminai, taigi jei ten parašyta, kad terminas distribucija yra neteiktinas, tai vadinasi jis neteiktinas kalbant kompų programinės įrangos platinamojo paketo prasme.

Prašom pateikti pavyzdžių, kur yra nurodoma, kad turi būti distributyvas. Siggis 08:45, 2008 birželio 8 (EEST)
Kompiuteriniai terminai iš viso nėra griežtai apibrėžti, kuriuos vartoti, tik rekomenduojami. O kadangi distribucija yra labiau paplitęs ir priimtinas daugumai dalykinės srities atstovų, nedarykime naujos tvarkos pagal sugalvotus terminus, kurie praktiškai nenaudojami.--Atlantas 22:15, 2008 rugpjūčio 27 (EEST)