Šablonas:PS-šaltiniai

Šablonas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šis įspėjimo šablonas pakeistas naujuoju

Dėkojame, kad prisidedate prie Vikipedijos kūrimo, tačiau pastebėjome, kad nenurodote šaltinių.

Vienas kertinių Vikipedijos principų yra patikrinamumas.

Pagal šią taisyklę, ginčytiną teiginį parašęs dalyvis privalo nurodyti patikimus teiginių bei citatų šaltinius, kitaip tai gali būti pašalinta. Įrodymo našta tenka straipsnio autoriui, kuris prideda arba atstato anksčiau ištrintą straipsnių medžiagą. Teiginiai, kurie kelia abejonių ar, tikėtina, gali kažkam kelti abejonių ateityje, privalo būti pagrįsti nuorodomis į patikimus šaltinius.

Maloniai prašome nurodyti, kokiais šaltiniais rėmėtės, atlikdami pakeitimus straipsnyje [[{{{1}}}]]. Tą reikia padaryti naudojant žymę <ref> po kiekvienos pastraipos ar teiginio. Pavyzdžiui:

<ref>internetinio puslapio adresas</ref>

<ref>Knygos autorius, pavadinimas, šalis, leidimo metai</ref>

Kitų kalbų vikipedijos nėra patikimi šaltiniai, tad jų nurodyti kaip šaltinių negalima.

Plačiau apie tai, kaip pridėti šaltinius, galite paskaityti straipsnyje Vikipedija:Šaltinių nurodymas. Kilus klausimams, galite juos rašyti Vikipedijos pagalbos biure.

   Tai yra nebenaudojamas tarnybinis Vikipedijos puslapis.
Puslapis gali būti nebenaudojamas tiek dėl norinčių juo naudotis trūkumo, tiek ir dėl sutarimo jo nenaudoti dėl vienos ar kitos priežasties.

Kuriant ar keičiant straipsnius būtina įvardinti šaltinius. Jei daromas labai didelis keitimas, tai galima padaryti sukuriant naują skyrelį "Šaltiniai" straipsnio apačioje ir skyrelyje išvardinant šaltinius. Jei keitimas nedidelis (pavyzdžiui, patikslinamas miesto gyventojų kiekis), šaltinį galimą rašyti keitimo komentare (laukelis po redagavimo langu). Nepamirškite, kad kilus abejonėms dėl straipsnyje dėstomų faktų, abejones galima išsklaidyti tik žinant šaltinius, o jei nėra įvardinti šaltiniai, nėra galimybės patikrinti duomenų patikimumą ir dalis informacijos gali būti pašalinta.


Naudojama dažnai daromų klaidų pažymėjimui naudotojų aptarimų puslapiuose:

  • {{pastaba|šaltiniai|~~~~|pavyzdys1|pavyzdys2}}, kur pavyzdys1 ir pavyzdys2 - straipsniai, kuriuose pastebėta klaida. Pavyzdžiui, {{pastaba|šaltiniai|~~~~|Lietuva}}