Ēriks Pētersons

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Erikas Pėtersonas (latv. Ēriks Pētersons; 1909 m. Rygoje1987 m. JAV) buvo Latvijos futbolininkas ir ledo ritulininkas. Pėtersonas Latvijos vyrų futbolo rinktinėje praleido 63 rungtynes, kuriose įmušė 24 įvarčius.

Iš visų tarpukario Latvijos rinktinės futbolininkų Pėtersonas sužaidė daugiausia rungtynių ir įmušė daugiausia įvarčių, todėl jis yra laikomas geriausiu tarpukario Latvijos futbolininku. Erikas Pėtersonas su 24 įmuštais įvarčiais vis dar yra Latvijos vyrų futbolo rinktinės visų laikų rezultatyviausias futbolininkas, po jo eina Maris Verpakovskis su 18 įmuštų įvarčių. Latvijos rinktinėje Pėtersonas žaidė nuo 1929 iki 1939 metų. Pėtersonas iki pat Antrojo pasaulinio karo žaidė Rygos komandoje, kurios sudėtyje penkiskart tapo Latvijos čempionu, o du kartus laimėjo Latvijos taurę. Po Antrojo pasaulinio karo Pėtersonas emigravo į JAV, kur dar spėjo sužaisti Čikagos futbolo klube „Viking“.

Pėtersonas žaidė ir ledo ritulį, ir net sužaidė 8 rungtynes Latvijos vyrų ledo ritulio rinktinėje, kuriose įmušė 2 įvarčius.