Aptarimas:Baltarusija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Norėčiau paprašyti taisančius šį straipsnį, o ypač "istorijos" dalį griežtai laikytis "neutralaus požiūrio" principo. Jei tai pasirodytų sudėtinga - geriau nerašykit ir netaisykit nieko. Wikipedija nėra tribūna kaltinimams, paneigimams, demaskavimams, tai viso labo enciklopedija. Todėl diskusijos kontroversiškais klausimais turėtų likti "Talk" puslapiuose arba kituose interneto forumuose. Rašau čia tuos moralus dėl to, kad tai šis straipsnis yra potencialus "taisymų karo" objektas, o "taisymų karai" prie gero nepriveda niekada, kaip pavyzdį paskaitykit en:Azerbaijan, kur istorijos dalyje pilna neaišku ko paneigimų, neteisingų teorijų diskreditavimo ir pan. Pašaliečiui skaitant suprasti nieko neina - kam minėti bevitiškas teorijos jei jos visiškai nepagrįstos, o jei pagrįstos tai kodėl nenurodyti argumentai? Dirgela 04:44, 4 Lap 2004 (UTC)

"Lietuvai kelia susirūpinimą nepakankamas Baltarusijos valdžios dėmesys demokratijos šalyje plėtrai ir pagrindinių žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimui" - ne toks jau neutralus destymas. Beto galima gincytis ar visai Lietuvai (suprask Lietuvos gyventojams) rupi Baltarusijos valdzia.

Manau reikėtų pervadinti puslapį į Gudija, nes šis pavadinimas atspindi senajį Lietuvišką pavadinimą.

perskaičiau taisykles ir radau sakinį vardinimo taisyklėse, kuris pateisina baltarusijos peradresavimą į gudija - ,,Jei manote, kad Vikipedijos skaitytojai sulietuvinto pavadinimo gali nežinoti ar jis nepakankamai paplitęs, sukurkite puslapį su originaliu pavadinimu ir jį peradresuokite į straipsnį sulietuvintu pavadinimu." čia paiškinama, kad lietuviškas žodis (šiuo atveju Gudija) turėtų būti naudojamas, o peradresuojamas iš nelietuviško pavadinimo (šiuo atveju Baltarusija).

Ne į temą, bet ir aptarimuose reiktų stengtis (pagal sugebėjimus) rašyti taisyklingai, lietuviškai. Ir pasirašyti. --Obivan Kenobi (aptarimas) 08:44, 15 birželio 2020 (EEST)[atsakyti]