William C. Durant

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
William Durant

William C. Durant (1861 m. gruodžio 8 d. – 1947 m. kovo 18 d.) buvo vienas iš amerikiečių automobilių industrijos pradininkų, General Motors ir Chevrolet įkurėjas, bei žmogus sukūręs holdingo sistema su skirtingomis markėmis ir automobilis linijomis.

Durant gimė Bostone, Masačusetso valstijoje. Jis buvo Mičigano gubernatoriaus Henry H. Crapo anūkas. Kai jis bandė tapti Buick kompanijos menedžeriu 1904 metais jam pasisekė ir jis greitai tapo kompanijos prezidentu. 1908 metais įkūrė General Motors ir prijungė Oldsmobile, Oakland (dabar Pontiac) ir Cadillac kompanijas.

1910 metais Durand susidūrė su finansiniais sunkumais ir bankai perėmė kontroję, nušalindami jį nuo GM valdybos. Tada jis tapo partneriais su Louis Chevrolet 1911 metais įkūrė Chevrolet kompanija ir 1915 metais sugrįžo į GM vadovo vietą prijungdamas prie koncerno Chevrolet, tačiau vėl jį prarado 1920 metais.

1921 metais jis įkūrė Durant Motors, tačiau kompanija žlugo 1933 metais.

Po Durant Motors žlugimo, Durant ir jo antroji žmona gyveno mažame pensione. Jis iki mirties valdė Boulingo salę Flinte, Mičigano valstijoje.