Welcome to the N.H.K.

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Welcome to the N.H.K.
Žanras Juodoji komedija, komedinė drama, romantika
Romanas
Autorius Tatsuhiko Takimoto
Leidėjas Japonija Kadokawa Shoten
Jungtinės Amerikos ValstijosKanada Tokyopop
Išleidimo data – 2002 m. sausio 28 d.
Tomų sk.


Manga
Autorius Tatsuhiko Takimoto
Leidėjas Japonija Kadokawa Shoten
Jungtinės Amerikos ValstijosKanada Tokyopop
Serializuota  Shōnen Ace
Leidimo metai 2004 m. birželio 24 d. –
2007 m. birželio 6 d.
Tomų sk. 8
TV anime
Režisierius Yūsuke Yamamoto
Studija Gonzo
Kanalas Japonija CTC, TVS, tvk, KBS, GBS, WTV, TVN, MTV, HOME
Animax
Rodymo laikotarpis 2006 m. liepos 9 d. –
2006 m. gruodžio 17 d.
Serijų sk. 24

Welcome to the N.H.K. (jap. N・H・Kにようこそ! = N.H.K. ni Yōkoso!) – japonų romanas, parašytas Tacuhiko Takimoto ir iliustruotas Jošitošio ABe, Japonijoje išleistas leidyklos „Kadokawa Shoten2002 m. sausio 28 d. Istorija sukasi apie 22 metų antisocialų jaunuolį, kuriam susidoroti su bendravimo problemomis nutaria pagelbėti nepažįstama mergina. Pasakojime dažnai plėtojama tema – gyvenimo sunkumai ir būdai, kurių kiekvienas asmuo imasi, siekdamas juos įveikti.

Romanas buvo adaptuotas į manga komiksus, kuriuos taip pat parašė T.Takimoto, o iliustravo Kendi Oiva. Manga serializuota „Kadokawa Shoten“ žurnale „Shōnen Ace“ nuo 2004 m. birželio iki 2007 m. birželio. Romanas studijos „Gonzo“ taip pat buvo adaptuotas į 24 serijų anime serialą, kuris Japonijoje 2006 m. liepos–gruodžio mėn. rodytas Chiba TV kanalu.

Japonijoje santrumpa „NHK“ reiškia viešąjį transliuotoją Nippon Hōsō Kyōkai, bet seriale pagrindinis veikėjas tiki, jog tai simbolizuoja Nihon Hikikomori Kyōkai (日本引きこもり協会, pažodž. 'Japonijos hikikomori asociacija'), subversyvią konspiraciją, kurią, siekdamas išugdyti hikikomori visuomenę, skleidžia NHK (tikrasis transliuotojas). Nors seriale daugiausia plėtojama atsiskyrėliško gyvenimo tema, romano ir mangos siužete nagrinėjamos ir kitokios Japonijos subkultūros, pvz., otaku, lolicon ir Interneto savižudžių paktai.[1]

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Welcome to the N.H.K.“ pasakojimas telkiasi aplink keleto jaunų žmonių, gyvenančių Tokijuje ar aplink jį, gyvenimus. Parodoma daugelis skirtingų gyvenimo būdų, istorijoje ypatingas dėmesys skiriamas tokioms sąvokoms kaip hikikomori, anime otaku, didžioji dalis veikėjų patiria intensyvios depresijos ar vienatvės jausmą.[1]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Pagrindinis protagonistas Tacuhiro Satou, jaunuolis, nebaigęs universiteto, ketveri metai kaip bedarbis. Jis gyvena atsiskyrėlio gyvenimą kaip hikikomoris ir NEET'as, galop prieidamas išvadą, jog taip nutiko dėl kažkokios konspiracijos prieš jį. Vieną dieną, kai, atrodo, kad jo gyvenimas stovi vietoje, jis sutinka Misaki Nakahara, paslaptingą merginą, kuri teigia esą galėtų išgydyti jį nuo tokio gyvenimo būdo. Ji pateikia jam sutartį, kurioje teigiama, kad kasdien vakare jiedu susitiks vietiniame parke, kur Misaki dėstys Tacuhiro apie įvairius būdus, padėsiančius atsikratyti atsiskyrėliško gyvenimo. Šių pasisėdėjimų metu aptariamos įvairios temos, tačiau jos daugiau ar mažiau siejasi su psichologija arba psichoanalize. Tačiau abu, Tacuhiro ir Misaki, yra linkę užsisklęsti ir nutylėti kai kuriuos dalykus. Nepaisant Misaki pasiūlymo ir dedamų pastangų, prireikus paramos ar supratimo, Tacuhiro kreipiasi į savo kaimyną ir vidurinės draugą Kaoru Jamazakį, kuris, nepaisant savo idiosinkrazijos, yra vienas psichiškai stabiliausių istorijos veikėjų.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 Niwa, Rae (2020-12-21). „The Psychological Depth of the Anime Welcome to the N-H-K!“. otaquest.com. Suarchyvuotas originalas 2021-02-20. Nuoroda tikrinta 2021-03-28.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]