Vudstokas (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Vudstokas

PavadinimasTaking Woodstock
Kilmės šalis JAV
RežisieriusAng Lee
Scenaristas (-ai)James Schamus
KompozitoriusDanny Elfman
Metai2009
Žanraskomedija; drama
Trukmė120 min.
Kalbaanglų
PlatintojasFocus Features
Biudžetas30 mln. JAV dolerių
Pajamos9,9 mln. JAV dolerių
IMDb įrašas

Vudstokas (angl. Taking Woodstock) – 2009 m. JAV sukurtas filmas, pasakojantis apie 1969 m. įvykusio legendinio muzikos festivalio užkulisius.

Juosta debiutavo 2009 m. Kanų kino festivalyje.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Demetri Martin – Eliotas Taichbergas
  • Imelda Staunton – Sojna Taichberg
  • Henry Goodman – Džeikas Taichbergas
  • Liev Schreiber – Vilma
  • Jonathan Groof – Maiklas Lengas
  • Eugine Levy – Maksas Jasguras
  • Emile Hirch – Bilis

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Festivaliui pasibaigus

Interjero dizaino studijas baigęs Eliotas kartu su tėvais gyvena mažame miestelyje Betelyje. Tėvams priklauso motelis, tačiau jame retai kas apsistoja ir šeima skendi skolose. Galiausiai bankas pareikalauja sumokėti skolą iki savaitės galo, kitu atveju grasina iškeldinimu.

Ieškodamas išeities, Eliotas sugalvoja surengti nedidelį festivalį, kuriame pasirodytų hipių teatras ir tam gauna leidimą iš miestelio tarybos. Vis tik, stebėdamas teatro vaidinimą jis supranta, kad šis tikrai nepritrauks žmonių.

Tuo metu pasklinda žinia, kad netoliese esančiame Valkilyje planuotas muzikos festivalis neįvyks dėl vietos bendruomenės pasipriešinimo. Eliotas nusprendžia jiems pasiūlyti perkelti renginį į Betelį.

Atvykę festivalio rengėjai, tarp kurių yra ir buvęs jo mokslo draugas Maiklas Lengas, nesusižavi Elioto tėvams priklausančiu žemės sklypu, tačiau juos sudomina kaimyno Makso laukas. Po derybų Maksas sutinka išnuomoti žemę festivaliui ir prasideda organizaciniai darbai. Elioto tėvų motelis išnuomojamas ir gauti pinigai padengia skolą bankui, jame įsikuria organizatoriai ir užverda darbas. Gyventojai ima priešintis būsimam hipių renginiui, tačiau Eliotas pasinaudoja turimu leidimu iš miesto tarybos rengti festivalį.

Netrukus miestelį užplūsta tūkstančiai žmonių ir tam nepritaikyta teritorija paskelbiama katastrofos vieta. Eliotas turi nuolat padėti tėvams ir niekaip negali pasiklausyti muzikos.

Filmo pabaigoje Eliotas su Lengu susitinka festivalio nusiaubtame lauke, kuriame Maiklas prasitaria planuojantis dar vieną renginį, kuriame koncertuotų „The Rolling Stones“…

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]