Visual kei

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Visual kei (ヴィジュアル系 vijuaru kei?, pažodžiui vizualus stilius) – Japonijos populiariosios kultūros judėjimas (subkultūra), kuriam būdinga ekscentriška, kartais puošni išvaizda. Prie to paprastai prisideda ryškus makiažas, neįprastos šukuosenos, įmantrūs kostiumai, dažnai, bet ne visada, susieti su androgeniškumu, charakteringai moteriška ar bishonen estetika.

Tokia išvaizda ypač populiari Japonijos muzikoje, varijuojant nuo nepriklausomos avangardistinės muzikos projektų iki atlikėjų, pasiekusių šlovę, su panašumais ir įtaka iš Europos ir Amerikos žanrų kaip new wave, punk ir glam rock.

Žurnalai, populiarinantys visual kei Japonijoje: Arena 37 °C, Fool's Mate ir Shoxx. Žymios grupės, kurios bent kartais naudojo visual kei yra Dir en grey, Luna Sea, the GazettE, X Japan, ir Malice Mizer.

Tokių grupių populiarumas už Japonijos ribų yra gan nedidelis. Nors populiarioji X japan bandė patekti į tarptautinę rinką dar 1992 m., prireikė dešimtmečio, kol visual kei grupių koncertai tapo įprasti Europoje ir Amerikoje.