Vilis Normanas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vilis Normanas (tikras vardas Povilas Senūta; 1985 m. rugpjūčio 29 d.[reikalingas šaltinis], Alytuje2014 m. spalis, Kaune) – rašytojas, publicistas, socialinis aktyvistas ir kritikas[1].

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2008 m. Vytauto Didžiojo universitete baigė filosofijos studijas, vėliau ėmė domėtis kultūrine–socialine antropologija, studijavo VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Socialinės ir politinės teorijos katedros doktorantūroje. Jis gilinosi į prancūzų psichoanalitiko Žako Lakano filosofiją, domėjosi Slavojaus Žižeko studijomis. Mėgstamiausias rašytojas Per Olov Enquist.

Būdamas aštuoniolikos metų, Vilis Normanas parašė pirmąjį savo romaną („Šnabždesys“). Iš viso parašė 6 romanus, iš jų du su bendraautoriumi, ir vieną knygą su psichoanalitiku Raimondu Milašiūnu. Knygų „Meilė nugali viską“, „Nostradamo kapas“ ir „Froidiškai marksistiniai ir konservatoriškai anarchistiniai skrydžiai ant kušetės virš gegutės lizdu virstančio pasaulio" bendraautoris.

Vėliau rašė tekstus Lietuvos anarchistų svetainėje anarchija.lt, pats būdamas radikalių kairiųjų pažiūrų nevengė kritikos kitiems kairiesiems, ypač Naujajai Kairei.[2][3] Vėliau, 2013-2014 m., autoriaus kritiniuose straipsniuose vyrauja palankesnis liberalizmui diskursas.[4] Gyveno su tėvais Kalvių kaime (Kaišiadorių rajonas). 2014 m. spalio 1 d. išvyko į Kauną, į universitetą, ir namo negrįžo. 2014 m. spalio 9 d. Kaune, Nemuno upėje ties Žalgirio arena, buvo rastas vyro kūnas.[5]

Romanai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Šnabždesys. „Tyto alba“ [2]
  • Pavojingas protas
  • Beprotnamis [3]
  • Šventumas [4]
  • Masturbacija. Leidykla „Kitos knygos“

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. [1]
  2. Nauja Spalio „revoliucija“ Archyvuota kopija 2014-10-15 iš Wayback Machine projekto.
  3. Viskas, ką norėjote sužinoti apie „Naująją Kairę 95“, bet nedrįsote paklausti Žižeko
  4. Nacionaliniai lietuvio bruožai – atsakomybės ir liberalizmo trūkumas
  5. „Dingęs be žinios rašytojas Vilis Normanas rastas nuskendęs Nemune“. 15min.lt. 2014-10-09. Nuoroda tikrinta 2014-10-10.