Viktor Ruban

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Medaliai
Viktor Ruban
Viktor Ruban
Vyrų šaudymas iš lanko
Olimpinės žaidynės
Auksas 2008 Pekinas Individualus
Bronza 2004 Atėnai Komanda

Viktor Ruban (ukr. Віктор Рубан, 1981 m. gegužės 24 d.) – Ukrainos šaulys iš lanko. Olimpinis čempionas.[1]

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2004 m. vasaros olimpinės žaidynės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ruban olimpinėse žaidynėse debiutavo 2004 m. Tuomet atrankoje sportininkas surinko 660 taškų ir užėmė penkioliktąją vietą. Atkrentamosiose varžybose Ruban pateko net į šešioliktfinalį, bet jame pralaimėjo ketvirtą vietą galutinėje įskaitoje užėmusiam britui Larry Godfrey. Komandinėse varžybose Ukrainos komanda savo kelyje nugalėjo Graikiją ir Japoniją, bet pusfinalyje pralaimėjo Pietų Korėjai. Kovoje dėl bronzos Ruban su komanda nugalėjo JAV ir Ruban pelnė savo pirmąjį olimpinį medalį.

2008 m. vasaros olimpinės žaidynės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Antrose savo olimpinėse žaidynėse Ruban ir vėl varžėsi abiejose rungtyse. Komandinėje rungtyje Ukrainos rinktinė po atrankos buvo antra, bet pusfinalyje vos dviem taškais nusileido Italijai ir kovoje dėl bronzos pralaimėjo Kinijai. Individualioje rungtyje Ruban sekėsi geriau. Atrankoje parodęs antrą rezultatą ir atkrentamosiose sutriuškinęs visus varžovus Ruban tapo olimpiniu čempionu ir pirmuoju Ukrainos aukso medalininku šaudyme iš lanko.

2012 m. vasaros olimpinės žaidynės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Londono olimpinės žaidynės Ruban buvo pačios nesėkmingiausios. Komandinėje rungtyje Ukrainos rinktinė ketvirtfinalyje susitiko su favorite laikyta Pietų Korėja ir jai pralaimėjo. Individualioje rungtyje Ruban atrankoje parodė tik 43-ią rezultatą, bet vis tiek pasiekė ketvirtfinalį, kuriame pralaimėjo čempionu tapusiam Oh Jin-Hyek.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Profile“. olympedia.org. Nuoroda tikrinta 2021 m. sausio 16 d..