Vikisritis:Komiksai


Komiksų knyga (arba komiksas, komiksų žurnalas) – knyga, kuriame vaizduojami komiksai, kiekvienas komiksas yra sudarytas iš daugybės iliustracijų, kurios gali būti įvairiai išdėstytos, bet kiekviena jų vaizduoja atskirą sceną. Iliustracijoje dažnai yra dialogai, kurie vaizduojami žodžių balionais. Pirmoji komiksų knyga pasirodė JAV, 1933 m. Terminas „komiksų knyga“ pasirodė, nes pirmosios knygos perspausdindavo piešinių serijas. Nepaisant jų vardo, komiksų knygos nebūtinai yra humoro stiliaus; daug šiuolaikinių komiksų knygų yra įvairaus žanro.

>Plačiau…

Rinktinis straipsnis taisyti

Toras yra išgalvotas superherojus, kuris yra paremtas to paties vardo Skandinavų mitologijos dievu, ir pasirodo Amerikoje leidžiamuosiuose Marvel komiksuose. Pirmą kartą pasirodė Sidabriniame komiksų amžiuje Journey into Mystery #83 numeryje (1962 m. rugpjūčio mėn.), jį sukūrė redaktorius Stenas Li, scenaristas Larry Lieber ir piešėjas Jack Kirby. Nuo tada vis pasirodo keliuose iki šiol leidžiamuosiuose komiksuose. Toras taip pat yra vienas iš superherojų komandos – Keršytojų įkūrėjas.

Rinktinė biografija taisyti

Karlas Barksas (angl. Carl Barks; 1901 m. kovo 27 d. – 2000 m. rugpjūčio 25 d.) – amerikiečių komiksų dailininkas, labiausiai žinomas dėl komiksų apie Antulį Donaldą ir apie Skrudžą Makdaką, kurį pats ir sukūrė. Karlas Barksas dirbo anonimiškai iki savo karjeros galo, o fanai jį praminė „Žmogumi-antimi“ (angl. The Duck Man) ir „Geru antino dailininku“ (angl. The Good Duck Artist). Dailininkas Will Eisner Barksą buvo pavadinęs „komiksų knygų Hansu Kristianu Andersenu“.

Rinktinė iliustracija taisyti

Asteriksas ir Tintinas – garsiausi Europos komiksų herojai

Ar žinote, kad… taisyti

clear
clear

... dailininkas Josette Baujot, nesenai mirė, jis spalvino Hergé Tintino nuotykius?

... Bryan Talbot pieštiniame pasakojime Grandvilis, Prancūzija laimėjo Napoleono karus, įsiveržė į Britaniją ir giljotinavo britų karališkąją šeimą?

... Marvel Studios filmas, Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas, kuris pasirodė 2011 m. buvo kuriamas nuo 1997 m.?