Vikisrities aptarimas:Augalų karalystė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

"pagal str. Mokslinė klasifikacija čia visgi domėnas, ne domenas"

Kad tokio žodžio lietuvių kalboje nėra. Domain (angl.) išsiverčia kaip domenas, sritis. Manyčiau, kad ir Mokslinė klasifikacija yra įvelta klaidelė, kurią reikia ištaisyti. O jei tai koks slengas ar tarmiškas žodis, tai reik ištaisyt tuo labiau E rulez 09:25, 21 Liepos 2005 (EEST)
žr. diskusiją] VLKK. O šiaip tai daug kur naudoja ir "domėnas", tiek istorijoje, tiek kitose srityse. Dirgela 09:47, 21 Liepos 2005 (EEST)
Kad naudoja, tai nereiškia, kad teisingai, matyt irgi kadaise koks "mokslininkas" išsivertė Domain į domėnas, o kiti juo rėmėsi, o po to VLKK nusprendė, kad Domain - domenas, o knygu, tai nepakeisi ;) Vistiek manau, kad reiktų keist į domenas, kad paprastas useris bent žinotų apie ką kalbama (pažiūrės į žodyną ang-liet ką domain reiškia ir nesupras, kodėl čia domėnas, o ten visur domenas) E rulez 10:07, 21 Liepos 2005 (EEST)
O tai kas sprendžia kad teisingai? VLKK sprendimai tai dažnai iš piršto laužti. Beje niekas neliepia versti Domain, gali versti iš vokiško Domäne ar prancūziško varianto. Dirgela 10:22, 21 Liepos 2005 (EEST)
Neliepia, bet siūlo, nes skliausteliuose ang. variantas pateiktas. Nemanau, kad čia VLKK nusprendė, bet galima būtų jų užklausti, kaip čia reikėtų elgtis, ir kodėl vienur Domain = domenas, kitur Domain = domėnas. E rulez 10:31, 21 Liepos 2005 (EEST)
Šiaip reikia Algirdo klausti, kiek pamenu, aš vieną kartą klausiau apie tą domėną ir sakė kad čia taip ir turi būti, bet garantuoti negalėčiau. Knutux 10:10, 21 Liepos 2005 (EEST)
Turi buti Domenas. Algirdas 11:43, 21 Liepos 2005 (EEST)