Vikipedijos aptarimas:Recentchanges

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pagaliau padariau iš 'Naujausių keitimų' puslapio nuorodas į kitas enciklopedijas, taip pat padariau viršų kažkiek panašų į angliškąjį, tik išmečiau dalį nuorodų (balsavimus dėl trynimo, prašomus straipsnius ir pan). Jei kas turi minčių kaip papildyti (ar sutrumpinti) viršų, prašom rašyti šiame diskusijų puslapyje (galima būtų ir tiesiai keisti, bet čia tokia jautroka vieta, tai geriau pirma išdiskutuoti). Knutux 10:02, 6 Sau 2005 (UTC)

Pamažinu eksperimento tvarka - išėmiau nuorodas į dalykus niekaip nesusijusius su naujausiais keitimais. Jei manot, kad būtina - atmeskite keitimą ir parašykite aptarime kodėl.--Dirgela 22:17, 2008 birželio 20 (EEST)
Belieka iš visų straipsnių panaikinti interwiki nuorodas. Vpovilaitis apt.08:37, 2008 birželio 21 (EEST)


Galbūt galima tas išimtas nuorodas tiesiog perkelti į kitą vietą, pvz apačioje. --Mea 09:31, 2008 birželio 21 (EEST)

Arba į šoną. Į skyrių "kituose projektuose". Vpovilaitis apt. 10:17, 2008 birželio 21 (EEST)

Viskas čia gerai (nebent tiem, kam visad viskas blogai), nebent skiltį "įrankiai" reiktų patrumpinti. O nuorodos į kitus projektus ir iniciatyvas tiesiog būtinos. * Hugo ¿díme? 10:27, 2008 birželio 21 (EEST)

Būtų gerai, kad kaip nors paargumentuotum tą "būtinumą" ir "gerumą" arba pridurtum, kad tai tavo asmeninė nuomonė. Atsidarius "naujausius keitimus" norėtųsi matyti naujausius keitimus, o ne kažkokių "įrankių" kratinį, kuris užima pusę ekrano.--Dirgela 07:59, 2008 birželio 27 (EEST)
Taip Hugo dabar gražiau atrodo, tik klausimas ar siekiama šiuo puslapiu sukurti kažką pan. į Bendruomenės psl. ar kaip? Ar bendrai sudėti viską kas galėtų pagelbėti ir skatinti tobulinimą (redagavimus). Asmeniškai aš už antrąjį variantą, tada tokiu atveju projektai čia šiek tiek ne vietoje, labai jau atkartoja pradinį psl., kaip manai? --Atlantas 22:43, 2008 birželio 23 (EEST)
Ir prie to paties tas šoninis skyrelis iš esmės turėtų būti kažkur pirmame puslapyje, o ne prie keitimų. Gal kažką kitą (nuorodas kitas) įdėti tame kampe, o jį patį kažkokia forma įkomponuoti pirmame puslapyje (gal šalia "prisijunk", manau tiktų)? --Atlantas 22:51, 2008 birželio 23 (EEST)

Esmė ta, kad pagrindiniu psl. jei kas ir naudojasi, tai naujokai. O senbuvių (ypač adminų) pagrindinis yra RC puslapis. Todėl manau, kad šaunu, jog čia po ranka yra svarbiausi įrankiai, nereikia kažkur naršyti po puslapius ir ieškoti. Taip padaryta ir ispanų, anglų, prancūzų wiki. * Hugo ¿díme? 22:51, 2008 birželio 23 (EEST)

Tai aš nieko prieš, tačiau tą dalį kuri skirta naujokams (ypač tą kampelį ar jo nuorodas reiktų perkelti į pradinį psl., kad naujokams būtų lengviau pasiekiama info.)--Atlantas 22:54, 2008 birželio 23 (EEST)
Šiek tiek pertvarkiau, manau geriau, dar reikėtų mygtuką "Tinka" padaryti lygų pasirinkimams. --Atlantas 01:09, 2008 birželio 24 (EEST)

Dėl nuorodų į kitus Viki projektus[redaguoti vikitekstą]

Siūlau gražinti virš interviki nuorodų į skyrelį „kituose projektuose“ nuorodas į kitus Viki projektus. --Vpovilaitis apt. 20:16, 2008 birželio 25 (EEST)

Tam reiktų įrašyti:

<div class="sister-wikipedia"><div class="sister-project"><span class="interProject">
[[:meta:Pagrindinis_puslapis|Metaviki]]</span><span class="interProject">
[[wikt:Special:Recentchanges|Vikižodynas]]</span><span class="interProject">
[[q:Special:Recentchanges|Vikicitatos]]</span><span class="interProject">
[[b:Special:Recentchanges|Vikiknygos]]</span><span class="interProject">
[[s:Special:Recentchanges|Vikišaltiniai]]</span><span class="interProject">
[[wikispecies:Special:Recentchanges|Vikirūšys]]</span><span class="interProject">
[[:meta:Wikijunior|Wikijunior]]</span><span class="interProject">
[[:meta:Wikiversity|Vikiversitetas]]</span></div></div>
Ar nebus bereikalingas dubliavimas, juk pirmame psl. jos jau pateiktos, kas norės pasiekti projektus gali pasinaudoti pirmu psl. Todėl nemanau, kad reikia ir šiame psl. sudėti nuorodas į kitus projektus.--Atlantas 20:25, 2008 birželio 25 (EEST)
Manau šiame puslapyje gerai būtų perėjimai į kitų projektų naujausius keitimus. Tai labai pagelbėja stebint kelių projektų naujausius keitimus. Aišku iš šis mano siūlomas variantas turi išimčių dėl perėjimo į Metaviki, Wikijunior ir Vikiversitetas. Dviejų pastarųjų nuorodų manau galima būtų ir nedėti. Kaip pavyzdį įdedu į aptarimo puslapi. --Vpovilaitis apt. 20:37, 2008 birželio 25 (EEST)
Pritariu, kad tokia šoninė lentelė galėtų būti. * Hugo ¿díme? 20:41, 2008 birželio 25 (EEST)

Pabandom pasižiūrėti.... Siggis 20:43, 2008 birželio 25 (EEST)

Įdėjau. --Vpovilaitis apt. 21:00, 2008 birželio 25 (EEST)

Nu man tai atrodo baisiai, nuorodos išmėtytos, nežinau, kodėl (naudoju Firefox). Siggis 21:05, 2008 birželio 25 (EEST)

Man tai tvarkoj (naudoju tą patį Firefox), tik gal nebūtinos nuorodos į wikijunior ir wikiversity. * Hugo ¿díme? 21:07, 2008 birželio 25 (EEST)
Man ir su Firefox ir su Internet Explorer gerai atrodo. Tiesa atitinkamas scriptas jas rūšiuoja abėcėlės tvarka tik gaila lietuviškos raidės eina po lotyniškų. Tai gal dėl to atrodo išmėtytos. O kai dėl wikijunior ir wikiversity tai ir aš manau, kad kol nėra lietuviškų atitinkamų projektų tai šios nuorodos nėra būtinos ir jas galima išimti. --Vpovilaitis apt. 21:22, 2008 birželio 25 (EEST)

Ar čia taip turi būti, kad Metawiki ir Vikirūšys atskirose eilutėse, visi kiti vienoje (iš viso trys eilutės)? Siggis 21:25, 2008 birželio 25 (EEST)

Gal vis dėlto padaryk pilną puslapio informacijos atsisiuntimą, nes buvo keistas MediaWiki:Common.js, žr. ¿díme? --Vpovilaitis apt. 21:31, 2008 birželio 25 (EEST)

O, dabar susitvarkė, reikėjo iškart sakyti. Siggis 21:34, 2008 birželio 25 (EEST)

Pakeitimų pasiūlymai[redaguoti vikitekstą]

Nuoroda į "Testai" man sako, kad nieko nerodys, nes "forbidden". Gal reikia išmesti? Dirgela 07:41, 13 Sau 2005 (UTC)

Galime mesti, vistiek nežinia kas ten tokio :) Knutux 09:03, 13 Sau 2005 (UTC)

Here's the link to Lithuanian "live recent changes" (note the lt in the address), in case you'd want to use it, because currently that system is down. --Juzeris 01:57, 5 Kov 2005 (UTC)

Dėl naujausių keitimų puslapio antraštinės lentelės funkcionalumo išplėtimo[redaguoti vikitekstą]

Bent iš savo patirties naujausių keitimų puslapį peržiūriu dažniausiai, todėl visuomet jame esanti antraštinė lentelė būna prieš akis, todėl siūlau ją pradėti naudoti ne tik naudotojų labiausiai pageidaujamų straipsnių trumpo sąrašo skelbimui, bet taip pat ją naudoti informavimui apie svarbesnes vykstančias diskusijas, balsavimus. Prie nuorodų į tvarkytinų (pagal įvairius kriterijus) kategorijas talpinti tose kategorijose esančių straipsnių skaičių. Ir aplamai ją išplėsti. Tačiau suprantu, kad nesinori jos labai didinti, tačiau pastebėjau, kad tam įdomų sprendimą pt wiki. Kokia būtų nuomonė dėl kažko panašaus realizavimo ir pas mus. pt:Especial:Mudanças_recentes Gaila portugalų kalbos nemoku, todėl detaliai įvardinti kokios dalys ją sudaro. Tačiau man pasirodė ji ganėtinai funkcionali. Nepuolu iš karto daryti, nes manau pradžioje reikia daugmaž apsitarti kokios dalys tokią lentelę turi sudaryti bei ką į ją reikėtų įtraukti. --Vpovilaitis apt. 18:55, 4 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Pabandžiau sukurti. Gal turėsite pastabų žr. --Vpovilaitis apt. 16:33, 5 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Įstatau vaizdelį: --Vpovilaitis apt. 19:46, 5 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]