Vikipedijos aptarimas:Administratoriai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Hi Mielieji, štai tokie pageidavimai/klausimai kaupiasi (manau, kad dauguma bus D.U.K. bet nusimato ir specifinių):

  • ar yra galimybė gauti Stebimi straipsniai kartą per dieną kaip RSS ar pan.? --AndriuZ 17:39, 2 Bir 2005 (EEST)

arba jais gali tapti.. arba tiėtina, kad bus užduoti..

  • gal reikia biografinius puslapius užvardinti ne [[Albertas Einšteinas]] bet [[Einšteinas Albertas|Albertas Einšteinas]] ar pan., nes patogiau rikiuoti pagal pavardes?
    • gal reikia kategorijos Biografija? --AndriuZ 11:10, 18 Geg 2005 (EEST)
Apie vardas pavardė rikiavimą atvirkščiai jau buvo diskusijų, bet iki šiol visada nusprendžiama, kad jokios realios naudos turėti pavardę pradžioje. Ir bent jau mano nuomona, žymiai profesionaliau atrodo kai straipsnis vadinasi Augustinas Luisas Koši, o ne Koši Augustinas Luisas ar Koši, Augustinas Luisas. Knutux 11:41, 18 Geg 2005 (EEST)
[[Einšteinas Albertas|Albertas Einšteinas]] turėtų tapti standartu, juk yra spec:puslapiai kur pasidaro automatiški sąrašai?--AndriuZ 12:37, 18 Geg 2005 (EEST)
Nelabai suprantu ką tu nori pasakyti. Standartas jau yra Albertas Einšteinas, nes 1) taip patogiau daryti nuorodas kai rašai vardininku 2) draugiškiau skamba straipsnio pavadinimas ir pan. O daryti priešingai nėra prasmės, nes sąrašuose gali pasidaryti kokius tik patinka redirectus, o kategorijose rūšiavimą gali pakeisti kad būtų pagal pavardę. Taigi, nėra reikalo standartą keisti. Knutux 13:27, 18 Geg 2005 (EEST)
žiūrau, kad manys sunku suprasti :-) pagaliau radaw: Piped_link:
In the case of a category link, a piped link serves to sort the article alphabetically within the category. For example, to place Albert Einstein in Category:Physicists, you can link the article to [[Category:Physicists|Einstein, Albert]], and the category will then alphabetize him under Einstein rather than Albert. See m:Help:Piped link for full details on this feature...Please note that links to "year-in-x" articles should be labeled accordingly, and not with just the year. See Wikipedia:Manual of Style (dates and numbers), Wikipedia:WikiProject Music standards.--AndriuZ 14:09, 18 Geg 2005 (EEST)

(5)Gal reiktų nusipiešti kokius Workflow? ir pasidaryti hierarchinius blogybių šazlinimo procedūrų aprašus?

pvz Kokia dabar didžiausia blogybė? - mažai lanktojų... ar bloga kategorizacija, ar... o po to kokia bus - daug betvarkės... ?
pvz pradedant pagerinimo darbą nelabai aišku, ko čia griebtis - ar žiūrėti naujus straipsnius, ar savo stebimus, ar... aš kalbu naujoko akimis - reikia tokiems palengvinti kelią (learning life cycle)? --AndriuZ 17:58, 5 Geg 2005 (EEST)
Nemanau, kad visi turėtume šalinti blogybes pagal tą pačią schemą. Kiekvienas daro tai, ką daryti jam įdomu, ką daryti jam sekasi, kas jam rūpi. Visa Vikipedija susideda iš mūsų skirtingų indėlių. Galime pakviesti labiau patyrusius nors retkarčiais peržvelgti ir patvarkyti naujausius straipsnius ir pakeitimus, kad šiukšlės trumpiau išliktų sistemoje. Aš įsijugiu straipsnių stebėjimą mane dominančiomis temomis ir pradedu nuo stebimi straipsniai. Mano tėtis tik rašo, ir nesikiša į svetimus darbus. Jo indėlis tikrai ne mažiau svarbus. Kai kas nuolat patvarko straipsnių kalbą. Tai irgi svarbu. --Mykolas OK 2006-01-14
  • 5 irgi sunkiai sekėsi suprasti, bet kol kas aš liet.vikipedijoj matau dvi silpnas vietas - mažai užsidegusių pastovių redaguotojų bei mažai informacijos pradedantiems; pirmą progblemą sunkoka spręsti, o antrąją sprendžiant reiktų kad naujai ateinantys pasisakytų savo įspūdžius - ko pirmiausiai bando ieškoti, ko neranda, ko akivaizdžiai trūksta ir t.t. Knutux 08:25, 6 Geg 2005 (EEST)
    • jeigu mes bent 1/5 savo laiko paliekamo čia skirtume naujų narių pritraukimui, tai po kokių 3 mėn reikalai apčiuopiamai pagerėtų (gal) --AndriuZ 10:57, 18 Geg 2005 (EEST)
      • Jei 1/5 laiko praleidžiamo čia skirtume naujų narių pritraukimui taptume sektantais ir po pusmečio niekas neatskirtų mūsų nuo mormonų ;))) Dirgela 18:03, 18 Geg 2005 (EEST)

Konferencija[redaguoti vikitekstą]

(4)Ar dalyvaus kas nors konferencjioje? --AndriuZ 17:58, 5 Geg 2005 (EEST)

TAIP! :)Domas Mituzas
  • Kas ta konferencija? Dėl paskutinio tai didelės diskusijos ko labiausiai trūksta ir kur reikia daugiausia darbo neturėjom, todėl iki galo nėra aišku kas yra prioritetas - ar esamo ūkio tvarkymas ar naujų straipsnių rašymas. Jei pasuktum galvą šioje srityje visiems būtų tik į naudą. Dar galvoju, kad praverstų atsidaryti Community portal ir susidėti tvarkingiau ten visą metainformaciją, nes dabar gana sudėtinga greitai susirasti kai kuriuos dalykus, ypač liečiančius gerinimą (nesutvarkytų, tuščių, nebaigtų nuorodos vienoje vietoj ir pan. , iš dalies tai dabar surinktą Recentchanges puslapyje).Dirgela 08:51, 6 Geg 2005 (EEST)
    • Wikipedia vartotojų konferencija neberandu nuorodų :-( --AndriuZ 10:27, 11 Geg 2005 (EEST)

Ginčų sprendimas[redaguoti vikitekstą]

  • Kur ir kaip spręsti ginčą dėl user:Dirgela elgesio [1]? Pradėti revert war ar galima civilizuotai ? --AndriuZ 18:25, 12 Liepos 2005 (EEST)
Siūlau nepradėti revert karo, nes jis baigsis su pirmu revertinimu ;) Dirgela 18:37, 12 Liepos 2005 (EEST)
Kiekvienas straipsnio pakeitimas atsiranda ne dėl žmonių savybių o dėl straipsnių turinio, tad, kilus tokiam konfliktui, visų pirma reiktų susirūpinti pirmiausia straipsnio turiniu, o ne kažkokiu kažkieno elgesiu. Paprasčiausias būdas išvengti tokių konfliktų - prieš darant pakeitimus, juos (ir jų priežastis) aprašyti diskusijų puslapyje. --Tractor 19:05, 12 Liepos 2005 (EEST)
  • (user:Dirgelaberods yra administratorius ir turėtų rodyti šiokį tokį pavyzdį, jei sugebėtų...) Kur ir kaip aptarti šitą pasažą [2] ?
Siūlyčiau kreiptis į anglišką wikipediją ir pasiskųsti kam nors ten. Tik nepamišk papasakoti prieš tai kodėl buvai blokuotas angliškoje wikipedijoj, gal tai jiems labiau padės suprati problemos esmę. Dirgela 19:27, 12 Liepos 2005 (EEST)
Pasažas jau išspręstas, atsiprašau už pasisakymą. Siūlau nutraukti tarpusavio ginčą ir aptardinėti tiktai straipsnių ir pan. turinį. --Tractor 19:31, 12 Liepos 2005 (EEST)
būtent tai ir vyksta :-) o juk pasažas (apie 'imbecilus') buvo ne pačio --AndriuZ 19:47, 12 Liepos 2005 (EEST)
Na kiek jūs čia galite ginčytis, eikt galvas atsivėsinti. Išgerikit alaus, susitaikykit ir darbuokites petys petin lietviki labui. Algirdas 19:52, 12 Liepos 2005 (EEST)
būtent tai ir vyksta (alus, laukiu kol kepsnys...) --AndriuZ 20:48, 12 Liepos 2005 (EEST)

??? fontai naršyklėje[redaguoti vikitekstą]

gal ne į temą, bet gadina gyvenimą... kartais naudoju kitą kompą, ten Firefoxv1.0.6 ir nuorodas į JA, KO straipsnius rodo "???" (o arabiški simboliai matomi). Jaučiu, kad jeigu redaguosiu puslapius, turinčius "gerus" JA linkus, tai jie taps sugadinti - atsiras ??? vietoj simbolių?... kame kampas? --AndriuZ 15:03, 3 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Problema tikrai neturi nieko bendro su Vikipedija. Tai priklauso nuo to, ar sistemoje yra suinstaliuoti azijietišti šriftai (Windows sistemoje yra kažkas panašaus į "Install files for east asian languages" regioniniuose nustatymuose). Dėl linkų išgadinimo - niekada neišdrįsau saugoti straipsnių su klaustukiniu tekstu nei vienam kompiuteryje, kur neturiu tų šriftų palaikymo, bet reiks kada pamėginti - teoriškai neturėtų susigadinti, tai turi būti tik vaizdavimo problema. Knutux 15:09, 3 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Ačius, ten home edition nebuvo varnelės sudėtos... nejuokauk : jeigu rodo ??? tai ir užsaugos ???... ir nebeliks nieko, juk jeigu notepade atsidarai sourc'a cirylik ir matai kvadratukus tai juk neišsaugosi...

files for complex script requires 10 MB disk space

complex script box, you will get Arabic, Armenian, Georgian, Hebrew, Thai, and some Indian languages, Vietnamese. They are called "complex" because the layout of the text is indeed complex. For Arabic, for instance, the shape of a character depends on the characters (or lack of them) on either side of the letter. Thai also has a complex method for drawing the characters.

East Asian languages requires 230MB disk space

These include Japanese, Korean, Simplified Chinese and Traditional Chinese. These are also called "double-byte languages", because their non-Unicode representation takes two bytes. If these were not selected during Windows XP installation, you can do it in this dialog. --AndriuZ 16:22, 3 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Na jau daug kartų kopijavau interwiki nuorodas, su japonų, kor. kalbomis, nors rodė kaip kvadračiukus, tačiau išsaugojus viskas ok buvo. Taip, kad į clipboard WinXP kopijuoją tą ką reikia, tačiau negarantuočiau, kad bet koks teksto redaktorius susidoros su tais kvadračiukais, klaustukais E rulez 17:11, 3 Rugpjūčio 2005 (EEST)
nu, tai chia aishku. juk kai rashai ten kazhkoki simboli, irasho jo "numeri" unikode. o nuskaitymas tai tik sriftu buvimo arba nebuvimo problema, galima editint drasiai.. unsigned User:193.219.64.67

reziume: jeigu redagavimo lange bus [[ja:???]] tai nebus nieko gero, jeigu rodys # kodus [[ja:極真会館]] bus čiki. --AndriuZ 18:53, 3 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Sisteminiai šablonai[redaguoti vikitekstą]

Recentchanges[redaguoti vikitekstą]

Kažkaip negerai funkcionuoja dabar Special:Recentchanges - kai tiek daug pakeitimų negalima eiti retrospektyviai "žingsniais" (pvz po 50) "atgal", galima tik didinti puslapį (50, 100 pakeitimų) --AndriuZ 20:20, 17 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Čia Mediawiki klausimai, kaip jau buvo kartą rašyta "visada gali nueiti į [MediaZillą] ir įrašyti savo pageidavimus" (na ir problemas taip pat sėkmingai). Dirgela 20:29, 17 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Paieška[redaguoti vikitekstą]

Vykdant paiešką (paspaudus rodyk arba paieška) specialusis puslapis 'Search' rezultatų lange anksčiau rodydavo nuorodą į ieškomą straipsnį, kuri būdavo raudona, jeigu tokio nebūdavo. Tai buvo patogu. Kodėl panaikinta, gal galima atstatyti? --AndriuZ 11:47, 9 Rugsėjo 2005 (EEST)

Tai padaryta dėl programinės įrangos pakeitimų - nebeliko galimybės dėti nuorodas tame tekste (plg. angliškos wiki paieška - ten irgi tas pats). knutux 13:27, 2005 Rugsėjo 9 (EEST)
Vienok Comonsuose toks dalykas yra. Ir EN srityje (nesupratau, ką plg.?) --AndriuZ 19:56, 9 Rugsėjo 2005 (EEST)
Tada prašome paaiškinti detaliau ko trūksta, nes spėliojant ko klausiama ne visada gaunasi atsakyti. knutux 07:50, 2005 Rugsėjo 10 (EEST)
Įvedus paieškos žodį (pvz Blyn) ir paspaudus enter EN ir Commons srityse gaunasi :
You can <a href="/w/index.php?title=Blyn&action=edit" class="new" title="Blyn">create an article with this title</a> or <a href="/wiki/Wikipedia:Requested_articles" title="Wikipedia:Requested articles">put up a request for it</a>.

plg. LT srityje:

Straipsnis tiksliu įvestu pavadinimu neegzistuoja, bandoma išsami paieška tekste.
Taigi, panašu, kad čia sąsajos "skin'o" klausimas, o ne naujasnės versijos apribojimai... Be to LT srityje neteisingai rodomas rezultatas - kai nieko neranda vistiek rašoma Results 1-1 of 1 --AndriuZ 08:46, 10 Rugsėjo 2005 (EEST)
Ne jokie čia ne skin'ai, čia vertimas seniau darytas, taigi nepriderintas prie naujesnių galimybių. O dėl "Results 1-1" taip pat ir angliškoje Vikipedijoje galima rasti, tereikia tuos pačius žingsnius kartoti. knutux 09:06, 2005 Rugsėjo 10 (EEST)

Administravimo politika[redaguoti vikitekstą]

Su originalis (pirmaprade) administravimo politika galima susipažinti anglų kalba:

kadangi lietuvišku vertimu dabartiniai administratoriai nesirūpina, tai žemiau bus kaupiami klausimai dėl Lietuviškos Vikipedija srities administravimo. --AndriuZ 17:23, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Įdomu kodėl tamsta nusprendėte, kad administratoriaus pareiga yra versti angliškus pagalbos puslapius? Ir kodėl lietuviškoje Vikipedijoje aklai turėtų būti taikomos angliškosios taisyklės? Visgi yra tokie dalykai kaip savivalda, adaptacija ir panašiai. knutux 17:28, 21 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Manau, o ne "nusprendžiau" todėl, kad Adminas turi rūpintis bendresniais dalykais, negu pavieniai straipsniai ar savo įgeidžio 'valdyti' realizacija. 'PAGALBA' (išskyrus "meškos paslaugą") ar 'SAVIVALDA' negali būti nei 'angliška' nei 'žemaitiška'. Palyginamoji analizė parodė, kad EN srities PAGALBA ne tik išsamesnė, bet ir KULTŪRINGESNĖ - galbūt todėl, kad EN srityje daugiau dalyvių, galbūt net didesnės kultūros? Todėl kurti "lietuvišką automobilį" yra barbariška. Bet jeigu sunku įsisavinti geriausią pasaulio patirtį - kas gi belieka, turbūt tik - "...panašiai"?--AndriuZ 14:46, 14 Spalio 2005 (EEST)
Atsiprašau, bet nesupratau nei vienos konkrečios minties iš paskutinio komentaro, taigi negaliu nieko atsakyti. knutux 15:03, 14 Spalio 2005 (EEST)
Kol kas daug klausimų iškyla ir labiausiai pagalbos reikia vienam dalyviui, todėl jei jam kyla klausimų siūlau asmeniškai ir atsakyti, o ne dėl vieno žmogaus kurti pagalbos sistemą, kuri jo bet kuriuo atveju neišgelbės. Bėda tik ta, kad jam iš tikro sunkiai sekasi formuluoti mintis, o dar sunkiau paaiškinti ką norėjo pasakyti.Dirgela 07:36, 15 Spalio 2005 (EEST)
minčių aiškinimai iškelti Naudotojo aptarimas:Knutux#minčių aiškinimas

Administravimo politikos taisyklės kol kas nesuformuluotos. Jų nebuvimas gali ateityje potencialiai kelti praktinių klausimų. Ooom 22:41, 13 Sausio 2006 (EET)

Klausimai dėl administravimo[redaguoti vikitekstą]

Ar gali Administratorius:

  • užblokuoti vartotoją be 3 perspėjimų ir neįvardinęs motyvų
  • ištrinti nevandalinį straipsnį be aptarimo procedūros (pvz.: EOF)
  • ištrinti o ne perkelti į trynimų archyvą
  • rašyti vartotojams nepagarbiu stiliumi, naudoti įžeidžiančią leksiką, reikšti NPOV prieštaraujančias mintis

Su šventėm ![redaguoti vikitekstą]

Tegul patekėjusios Kalėdų žvaigždės šviesa lydi visus ateinančius metus, dalydama šilumą, sveikatą ir žmogišką meilę. Jouli 12:01, 25 Gruodžio 2005 (EET)

Išsiubuoti varpai per laukus nuaidės, juos Betliejaus žvaigždė palydės. Kalėdų šventų ir laimingų Naujųjų širdys širdims palinkės. Su šventėmis, mielieji! Algirdas 12:14, 25 Gruodžio 2005 (EET)
  1. delete the line "currentevents-url|currentevents" from MediaWiki:Sidebar
  2. change MediaWiki:Currentevents to "project:foo" (the proper translation)
  3. change MediaWiki:Currentevents-url to "-"
  • This will have the same effect at w:lt: where "Currentevents" is not shown in "Navigacija". It will offer the following advantages:
  1. it is not dependend on the project; the same messages can be used at the sisterprojects
  2. when applied to CVS, HEAD the problem from MediaZilla:04103 will disapear
  • Best regards Gangleri 00:55, 28 Gruodžio 2005 (EET)

Ooom taisyklės[redaguoti vikitekstą]

Vieną akyvaizdų neatitikimą pastebėjau, dėl atmetimo komentaro. Atmetant neįmanoma uždėti komentaro, bent jau šiuo metu. Manau derėtų pakeisti neteisingas Ooom pakeitimo vietas, kad taisyklės labiau atitiktų paskirti. Beje, įdomus dalykas atrodo, kad bet kas gali sugalvoti taisykles, kurių turi laikytis administratoriai. Atlantas 22:30, 13 Sausio 2006 (EET)

Atkreiptinas dėmesys į skirsnio pavadinimą (Ooom taisyklės). Tai akivaizdus argumentum ad hominem. Jis priskiriamas paprastai čia (Kategorija:Argumentacijos klaidos). Administratorius turėtų nuosekliai taikyti argumentacijos taisykles. Ooom 00:26, 14 Sausio 2006 (EET)
Aš argumentacijos taisyklėmis nelabai domiuosi ir nesuprantu, ką jos turi bendro su administratoriais? Kas sugalvojo, kad aš turėčiau vadovautis formaliomis argumentacijos taisyklėmis? Dirgela 19:39, 14 Sausio 2006 (EET)
Vikipedijos taisyklėse teigiama, kad kuriant VP, dėmesys kreipiamas į dalyko esmę, o ne į asmenį, ne į dalykinio pakeitimo kilmę. Todėl pateikiant siūlymus tobulinti straipsnį, pasiūlymai įgyvendinami arba jie aptariami diskusijose, kur yra argumentuojami. Tai taikytina visiems. :) Ooom
"Administratorius turėtų nuosekliai taikyti argumentacijos taisykles." Painterpretuokim - administratorius turi taikyti nuosekliai, tuo tarpu kiti nenuosekliai? Ką reiškia "turėtų" - būtų malonu, yra privaloma ar turi, bet nedaro? Apie kokias argumentacijos taisykles eina kalba nenurodoma. Aukščiau duota nuoroda į argumentacijos klaidų kategoriją, kurioje, deja, irgi nerasime argumentacijos taisyklių, o tik klaidas. Tolimesniame tekste jau minimos Vikipedijos taisyklės. Daromas apibendrinimas, kad pasiūlymai turi būti argumentuojami. Ką tai turi bendro su formaliomis argumentaacijos taisyklėmis bei ankstesniu tekstu, neaišku. Pasitaisoma, kad tai galioja ne tik adminsitratoriams, bet ir visiems.
Mano galva Ooom rašo beleką, kad tik rašyti, nelabai stengiasi pagalvoti prieš rašant ką nori pasakyti, per skubėjimą niekaip nesiseka "nuosekliai" pasirašinėti.Dirgela 23:05, 14 Sausio 2006 (EET)
Valio. Atkreiptas dėmesys į argumentaciją. Pripažinta, kad ji reikalinga. Analogiškos analizės reikėtų ir kitur. Ypač čia - (Naudotojo_aptarimas:Ooom#Asmeniniai aptarimai ir jų trynimas). Ooom 23:39, 14 Sausio 2006 (EET)

Dėl taisyklių įsigaliojimo[redaguoti vikitekstą]

Kol dar nėra susiformavęs taisyklių rinkinys, tai gal nedidelė bėda, kad nenustatyta taisyklių įsigaliojimo tvarka, bet ateityje tai gali tapti problema. Todėl siūlau tokią taisyklę:

Taisyklių pakeitimus ar papildymus gali siūlyti bet kuris dalyvis, siūlymą rašant aptarimų puslapyje. Pasiūlymas įsigalioja po savaitės nuo pasiūlymo paskelbimo, jei niekas jo nekomentuoja arba pasiūlymui pritaria daugiau nei pusė nuomonę išsakiusiųjų administratorių.

Vienintelis dalykas, dėl kurio abejoju šioje taisyklėje - ar sprendimo teisę turi tik administratoriai (visgi jiems reiks laikytis) ar visi "pripažinti" dalyviai (reiktų apsibrėžti kas yra tie pripažinti dalyviai - ar pagal minimalių keitimų skaičių ar kažkaip kitaip). Jei per savaitę niekas šios taisyklės nepakomentuos, perkelsiu į puslapį kaip galiojančią. knutux 07:29, 16 Sausio 2006 (EET)

Prieštarauju :-) Manau, kad turime būti pasiruošę blogiausiam atvejui. Tarkime, kas nors pasiūlo kokią nors nevykusią taisyklę, bet vieni kaip tik tą savaitę žiūri pvz. olimpijadą, kiti perskaitę painiai suformuluotą taisyklę patingi gilintis ir ji įsigalioja. Pasiūlymui pritaria daugiau nei pusė nuomonę išsakiusiųjų administratorių - geriau, bet irgi galima tobulinti, nes lyg ir esame sutarę, kad administratorius nėra aukščiau už kitus, jis tik turi specifines funkcijas. Šiuo atveju administratorius galėtų sumuoti balsus, tačiau balsų reikšmingumas galėtų priklausyti nuo asmens patirtes (aktyvumo sistemoje), o ne nuo administratoriaus teisių turėjimo ar neturėjimo. Siūlau:

Taisyklių pakeitimus ar papildymus gali siūlyti bet kuris dalyvis, siūlymą įrašęs aptarimų puslapyje. Ne anksčiau, kaip po savaitės nuo pasiūlymo paskelbimo kitas administratorius, įvertinęs pasisakymus už ir prieš, gali spręsti dėl pasiūlymo: perkelti pakeitimą ar papildymą į galiojančia taisyklių versiją ar paskelbti, kad pasiūlymas atmestas. Pasiūlymą pateikęs asmuo negali priimti sprendimo.

Šioks toks suvaržymas, bet ir nereikia taisyklių dažnai keitalioti. Galiu pagrįsti ir kitas mano siūlomas nuostatas, jei bus abejojančių. --Mykolas OK 2006-01-16

Na šiam pasiūlyme gal daugiau vietos subjektyvumui, bet pritariu, nes būtina kertinė taisyklė, reguliuojanti taisyklių įsigaliojimą. O jei kas nors sugalvos geresnę, ši taisyklė nedraudžia keisti jos pačios tomis pačiomis sąlygomis. knutux 07:13, 17 Sausio 2006 (EET)
Tekstą įkėliau čia - Vikipedija:Taisyklės ir susitarimai. Dirgela 06:36, 18 Sausio 2006 (EET)

Pasiūlymai patobulinimui[redaguoti vikitekstą]

Bendrai:
Dažnai minimas terminas vandalizmas - reiktų jį apibrėžti arba aiškiai įdti nuorodą į puslapį, tiksliai aprašantį kas ir kada laikoma vandalizmu.

Skyrelis Užrakinimas:
Turėtų būti aprašytos taisyklės, kada ir kaip puslapis atrakinamas; kas darytina, jei užrakintą puslapį reikia pakoreguoti ir kas tai gali daryti (administratoriai gali (kaip funkciją), bet reikia apibrėžti - kada ir kaip ta funkcija panaudotina).

Skyrelis Blokavimas:
Reiktų išvardyti, kokios taikytos priemonės turi būti neveiksmingos, apibrėžtos taisyklės, pagal ką nustatoma blokavimo trukmė ir kaip ir kada blokavimas nutraukiamas anksčiau laiko;

Skyrelis Redagavimo atmetimas:
Kai administratorius ketina atmesti kito administratoriaus redagavimo atmetimą, rekomenduotina nurodyti aiškias to priežastis ir argumentus (straipsnio aptarimuose).
O kas toliau, jei kitas administratorius nesutinka>?..

Skyrelis Aptarimų puslapiai:
Nevisai aišku, kas norima pasakyti fraze „ar sugebama veikmingai vykdyti administravimo funkcijas“...

Skyrelis Puslapių (ir straipsnių) trynimas:
Gražu būtų paaiškinti, ką reiškia trynimas... (t.y., kad jis skiriasi nuo turinio ištrynimo - ne visiems tai aišku)

Skyrelis Administratoriaus teisių apribojimas:
reikėtų a) kada fiksuojama, kad buvo piktnaudžiavimas (dabar tėra nuoroda į aptarimo iniciavimą); kitiems administratoriams (atsiliepusiems, didesnei daliai, visiems?)
b) reiktų apibrėžti, kas yra pakartotinas kartas - antras ar trečias;
c) reiktų tiksliai apibrėžti, kaip sprendžiamas administratoriaus teisių apribojimo klausimas;
d) "giminių klano" problemos eskalavimas (kai administratoriai spėjamai nėra neutralūs);

  • Kas yra vandalizmas apibrėžta čia - Wikipedia:Taisyklės dėl vandalizmo.
  • Puslapius rakina administratoriai prasidėjus atmetimų karui. Rekomenduočiau, kad tais atvejais, jei į atmeimų karą įsivelia adminsitratorius puslapį blokuotų tik kitas administratorius. Dirgela 20:31, 25 Sausio 2006 (EET)

Tapimo biurokratais taisyklės[redaguoti vikitekstą]

Kol kas neturime tapimo biurokratais taisyklių, tai gal reikėtų apsibrėžti kažką tokio:

Prašymą tapti biurokratu gali pateikti tik bent mėnesį aktyviu administravimu užsiėmęs administratorius. Prieš tampant biurokratu, reikalingas visiškas administratorių palaikymas (balsuojama savaitę, išsiunčiant laiškus kiekvienam aktyviam administratoriui, nei vienas neturi prieštarauti).

Jei tiks, galima bus kur nors įkomponuoti. knutux 11:00, 28 Vasario 2006 (EET)

Bandymas pakoreguoti tekstą: Prašymą tapti biurokratu, kartu su poreikio paaiškinimu, gali pateikti bet kuris administratorius, aktyviai administruojantis bent vieną mėnesį. Biurokrato paskyrimui būtinas visiškas administratorių palaikymas (balsuojama savaitę, išsiunčiant laiškus kiekvienam aktyviam administratoriui, kurių nė vienas neturi prieštarauti).
Reiktų dar tiksliau apibrėžti, kas yra aktyvus. Antra, ne visi administratoriai gali balsuoti (kai kurie išvykę, tą savaitę neprisijungė ir pan.), tad gal reiktų patikslinti: "Per paskirtą balsavimo laikotarpį privalo balsuoti bent du trečdaliai aktyvių administratorių."
Galima apsibrėžti ne savaitės terminą, bet laikyti, kad balsavimas baigtas, kai praęjus bent savaitei nuomonę pareiškė bent 2/3 aktyvių administratorių. O dėl aktyvumo - reiktų apsibrėžti prieš kiek mažiausiai laiko administratorius turi būti daręs administratorinį keitimą (mėnesis/savaitė/2 savaitės), arba netgi sudėtingiau - kad per paskutinį mėnesį daryta ne mažiau 5 administratorinių keitimų, darytų skirtingomis dienomis. knutux 11:34, 28 Vasario 2006 (EET)

aktyvios Vikipedijos veiklos pasitraukus visiems biurokratų teises turintiems asmenims, ir esant būtinybei turėti bent vieną aktyvų dalyvį, turintį biurokrato įgaliojimus lietuviškoje Vikipedijoje, gali būti skelbiami rinkimai dėl biurokratų teisių suteikimo.

Administratorių aktyvumas[redaguoti vikitekstą]

Prašymą tapti biurokratu gali pateikti bent mėnesį kiekvieną savaitę aktyviai Vikipedijoje dalyvaujantis administratorius (apie 50 edits per sav.). Prieš tampant biurokratu, reikalingas neabejotinas administratorių bei Vikipedijos bendruomenės palaikymas (balsuojama savaitę, išsiunčiant laiškus kiekvienam aktyviam administratoriui, nė vienas neturi prieštarauti).

Pagrindimas: turėti keletą aktyvių biurokratų nėra poreikio. Jų funkcija tėra labai paprasta - suteikti admin įgaliojimus, esant VP bendruomenės sutikimui ir pasitikėjimui. Išmirus VP bendruomenei arba apmirus biurokratų ir adminų veiklai, būtų labai gražu (ir puikiai suderinama su VP administravimo etika), jei asmenys savanoriškai pareikštų prašymą Metavikyje, kad atsisako suteiktų įgaliojimų. Nesant tokio savanoriško prašymo, sąmoningi VP dalyviai turėtų paprašyti patys dėl atitinkamų įgaliojimų apribojimo (Metaviki).

Galios kyla iš tautos, jei tautos nėra arba nėra jos valią (dėl pasitikėjimo išreiškimo konkretiems asmenims) vykdančių subjektų (pvz., biurokratų), neturėtų likti ir galių, kybančių 'ore', kuriomis lyg ir galima, lyg ir negalima pasinaudoti. Om 20:05, 28 Vasario 2006 (EET)

Manau, kad kandidatams į biurokratus būtinas aktyvumas ilgiau nei vienerius metus. Žmogus gali užsidengti ir kelis mėnesius aktyviai bei kokybiškai administruoti Vikipediją, po to, azartui išblėsus su tokia pačia ugnimi imtis kitų darbų ir pamiršti Vikipedijos egzistavimą. Manau, minimalus privalomas aktyvaus redagavimo stažas biurokratui turėtų būti 12 mėnesių bei pageidautinas bent 20 mėnesių. Kad neliktume be aktyvių biurokratų gali būti daromos išimtys vieninteliu atveju - jei kas nors iš biurokratų pasitraukia ir nėra minėtą trukmės kriterijų atitinkančio kandidato. --Mykolas OK
Manau, turėtume apibrėžti kas yra "neaktyvus" bei kas turi keisti aktyvumo nustatymus administratorių sąraše. Manau, kad aktyviu turėtų būti pripažįstamas atliekantis bet kokius veiksmus: redagavimo, administravimo, kūrimo. --Mykolas OK

Kitos taisyklės[redaguoti vikitekstą]

Jei jau kuriamos taisyklės, tai gal vertėtų susikurti svarbesnes - dėl VP kūrimo, jos šaltinių, jų nurodymo, dėl dėstymo ir straipsnių struktūrinių turinio šablonų (bendras karkasas tiktų straipsniams kaip asmenybės-tautos-miestai-daiktai-mokslai-reiškiniai-įvairūs objektai...), dėl argumentų, citavimo, dėl argumentų hierarchijos...

Esant aiškioms kūrimo taisyklėms, nekils nesutarimų dėl jų nebuvimo ar nekonkretumo, tada nereikės ir ginčų sprendimų procedūrų, taisyklių, tarpininkų etc.

Verkiant reikia taisyklių dėl naudotojų aptarimų puslapių (ką galima ir ko negalima rašyti), dėl GNU licencijos, dėl NPOV pavyzdžių, dėl Kas nėra Vikipedija taisyklių išaiškinimo ir pavyzdžių pateikimo. Om 20:05, 28 Vasario 2006 (EET)

A request to delete[redaguoti vikitekstą]

Hello I created by error two page : Vikipedija:Botai/Botas:Pbotgourou and Naudotojas:Pbotgourou. Could you delete both ? --Gdgourou 18:11, 2008 rugsėjo 27 (EEST)

Révocation d'Administrateurs[redaguoti vikitekstą]

Je demande la révocation (en tant qu'administrateurs) – et le blocage de leur(s) compte(s) – des administrateurs suivants :

    • Support :
  1. Support. Pour incompétence et vandalisme. --Budelberger 13:27, 2008 spalio 21 (EEST) ().
    • Neutral :
    • Oppose :
  1. --Vpovilaitis apt. 14:35, 2008 spalio 21 (EEST)


    • Support :
  1. Support. Pour arrogance, incompétence et vandalisme. --Budelberger 13:27, 2008 spalio 21 (EEST) ().
    • Neutral :
    • Oppose :
  1. --Vpovilaitis apt. 14:35, 2008 spalio 21 (EEST)

Balsavimai be pagrindo, baikim juokus. --Atlantas 15:34, 2008 spalio 21 (EEST)

    • Comments:
  1. Naudotojas Budelberger yra blokuotas prancūzų vikipedijoje. Kadangi nelabai suprantu prancūzų kalbą negaliu suprasti kokios jo blokavimo priežastys. --Vpovilaitis apt. 14:36, 2008 spalio 21 (EEST)
  2. Žiūriu, kas čia dedasi ;). Yra paleista nauja automatinė vertyklė Google translate. Jeigu jums įdomu, maždaug išverstų. Bet kiek galima iš tarpt. žodžių suprasti, tai naudotojas kaltina administratorius Lazdyną nekompetencija ir Hugo.arg - dar ir arogancija. Eilinį kartą... --Kellogg257 14:55, 2008 spalio 21 (EEST)
tai kame ta nekompetencija?--Qwarc 15:04, 2008 spalio 21 (EEST)
Aš čia šiaip. Tiesiog jau ne pirmas kartas, kai kas nors apkaltina Hugo.arg arogantiškumu. Na, kad lietuviai negali priimti savaip mąstančių žmonių, tai ne naujiena, bet prancūzai... Nors šiaip neaišku, kas jis ten toks per vienas. --Kellogg257 15:08, 2008 spalio 21 (EEST)
Viskas aišku, tai buvo jo pačio nekompetencija. taisė normalų šabloną į dar nesukurtą visuose straipsniuose, kai buvo atšaukti pataisymai - užpyko. --Qwarc 15:13, 2008 spalio 21 (EEST)

Naudotojas Budelberger buvo blokuotas prancūziškoje Vikipedijoje keletą kartų. Paskutinį kartą neribotai, kiek suprantu, dėl nesutarimų su bendruomene ir nesugebėjimo bendrai dirbti, priekabių ieškojimo. --Homo 15:14, 2008 spalio 21 (EEST)

Aš nelabai suprantu, bet jei žmogus įsižeidžia dėl atmestų pataisymų ir net nebando aiškintis, priežasčių, o iš kart kaltina arogancija ir nekompetencija jis tikriausiai turi kažkokių psichologinių problemų, o dar ta prancūzų kalba... čia kaip pasityčiojimas - nei kas, nei kaip, nei kur, kažką surašė, maždaug, balsuokit--Qwarc 15:23, 2008 spalio 21 (EEST)
Cha cha, vandalizmo ištrynimas (žr. Ergiskė, turinys kas nemato Ergiskė (Šablonas:Lang-grc) – miestas, Trakijoje. Nimfa miesto : Aba. Yra nekompetencija ir arogancija - puiku :) A, šitas vekėjas ant manęs turbūt dar griežia dantį, kad ištryniau krūvą jo sukurtų nereikalingų šablonų gvaranių wikipedijoj. O tas balsavimas išvis niekinis, net pastabų asmeninių jokių iki tol neparašė. * Hugo ¿díme? 15:23, 2008 spalio 21 (EEST)
Atsiprašau, kad įsiterpiu (buvo nulūžęs kompas). Tačiau pono Budelberger vandalizmas yra tiesiogiai nukreiptas į aktyviausius administratorius ir jis gali būti panaudotas jų atšaukimui. Primenu, kad administratorius gali atšaukti tik stiuartai, o jie dažniausiai lietuvių kalbos nesupranta, todėl manau, reikėtų į šio pono pasiūlytą balsavimą balsavimą žiūrėti ne kaip į juoką, kad jo negalėtų panaudoti savo piktiems kėslams. --Vpovilaitis apt. 15:39, 2008 spalio 21 (EEST)
Ir dar manau,, kad apie Budelberger vandalizmą reikia informuoti stiuartus. --Vpovilaitis apt. 15:40, 2008 spalio 21 (EEST)

Aš asmeniškai nematau jokių priežasčių informuoti kažką apie vandalus kurie vandalizuoja kita kalba. --Nomad 15:49, 2008 spalio 21 (EEST)

Kai rašiau savo pastarąsias pastabas nepastebėjau Atlanto pakeitimų, manau to pakanka. --Vpovilaitis apt. 15:58, 2008 spalio 21 (EEST)

Administratorių perrinkimas[redaguoti vikitekstą]

Aš, aišku, nesu kažkoks labai jau svarbus ir kompetetingas wiki dalyvis, bet pastebėjęs, kad vos ne pusė adminų arba neprisijungę kelis mėnesius, arba jau senokai neužsiiminėja veikla, kuria gali užsiimti tik adminstratoriai, todėl siūlau perrinkti administratorius, panašiai kaip berods olandų wiki (tiksliai neatsimenu), o tiems, kurie antrą kartą nebegauna admino teisių, bus galima jas panaikinti kreipiantis į stewardus.--Spaiderisaptarimas 19:23, 2008 lapkričio 10 (EET)

Idėja, kad administratoriai turėtų būti perrenkami jau buvo kažkada kelta, tačiau nesusilaukė palaikymo, kadangi:
  • Aktyvių dalyvių pernelyg mažai, kitas dalykas su klonais ir panašiais cirkais galima prisirinkti balsų ir nepelnytai tapti adminu.
  • Vikipedijoje niekada nebuvo ir nėra vadovaujamasi demokratiniu balsavimu.
  • Dar gi, ką darysim kai iš pusės aktyvių adminų, bus "išrinkti" tik keli? O kiti nesusilauks palaikymo ir naujų nebus išrenkama, tai vieniems, tai kitiems dalyviams prieštaraujant?
  • Dėl nuoskaudų bus balsuojama pagal "emocijas", kaip jau neretai buvo, o tas nepadės objektyviai išrinkti adminų iš naujo.

--Atlantas 20:15, 2008 lapkričio 10 (EET)

Be to, kuo blogai, kad administratoriai nėra aktyvūs? Sakoma „Klaidų nedaro tas, kas nieko nedaro“, bet tiesa ir tai, kad „Kas nieko nedaro, nedaro ir klaidų“. Jei pasitaikys proga - gal ir panaudos savo teises. Jei labai norisi, iš principo galima atšaukti labai ilgai (tarkim, penketą, dešimtį metų) neaktyvius administratorius, bet vienintelė priežastis, dėl kurios galėtų būti verta tai daryti - kad kas neatspėtų slaptažodžio ir nepradėtų „dirbti“. Juk jei net vairuotojo pažymėjimas dėl „neaktyvumo“ neprarandamas, tad kodėl turėtų būti prarandamos administratoriaus teisės? --Martynas Patasius 01:07, 2008 lapkričio 11 (EET)

Čia jūs suklydot :). Dabar kas kažkiek laiko reikia iš naujo laikyt vairavimo egzaminą :) (kažkur girdėjau). Bet ne apie tai diskusiją. Tiesiog dabar nors turim 21 adminą, faktiškai jų maždaug 10, nes kiti jau senokai nedalyvauja Vikipedijoje arba jau seniai neužsiima veikla, kuria gali užsiimti tik administratoriai. Lietuviška Vikipedija nėra tokia maža, kad tiek adminų užtektų.--Spaiderisaptarimas 10:08, 2008 lapkričio 12 (EET)

Jei tuos pačius administratorius perrinksime, tai nemanau, kad jie daugiau užsiims veikla, kuria gali užsiimti tik administratoriai. O taip pat dabartinių administratorių kiekio sumažinimas taip pat nieko neduotų. O administratorių kiekis nėra ribojamas. Todėl reikėtų geriau galvoti apie naujų administratorių siūlymą ir rinkimą, o ne apie perrinkimus. --Vpovilaitis apt. 10:37, 2008 lapkričio 12 (EET)
Aš tai pasiūliau dėl šios priežasties:
    • Viena iš "mėgstamiausių" priežaščių balsuojant prieš naują adminstratorių yra tokia: "administratotių ir taip užtenka". Nemanau, nes dabar staipsnius užrakina ir atrakina, ištrina ir atstato, blokuoja ir atblokuoja praktiškai tik Homo, rečiau - Hugo.arg Lazdynas, Mea, Qwarc, keliskart į mėnesį - Nomad, CD ir Atlantas. Neturiu nieko prieš šiuos asmenis, bet... taip išeina, kad formaliai turim 8 adminus, nes kitiem jų teisės šiuo metu nereikalingos. Tačiau mes sudarome šiek tiek klaidingą įspūdį. O kokių 15 adminų šioje Vikipedijoje tikrai reikia.--Spaiderisaptarimas 17:57, 2008 lapkričio 13 (EET)

P.S.Nemanykit kad taip bandau "išsikovot" admino teises :).--Spaiderisaptarimas 17:57, 2008 lapkričio 13 (EET)

Na, tai nėra visai prasta įdėja, nes ištiesų gal pusė iš oficialių adminų yra visiškai neaktyvūs ir iškreipia statistiką. Tačiau galima tiesiog pritaikyti taisyklę, kad tarkim po pusės metų neaktyvumo teisės "nuimamos". Bet jei jau norisi perrinkinėti ir aktyvius adminus, tai manau būtų bereikalingų emocijų daug (o laikas panaudojamas neefektyviai - nes straipsnių pildymui, o diskusijoms ne į temą ir sąskaitų suvedinėjimams). * Hugo ¿díme? 18:06, 2008 lapkričio 13 (EET)
Kažkaip negaliu pritarti naudotojui Spaideris, kad „administratorių ir taip užtenka“ būtų tokia jau populiari priežastis balsuojant prieš... Greičiau tai - priežastis „išrankumui“ (kas, tiesa, po to lengvai virsta balsavimu prieš). Situacija „administratorių yra per mažai“ reikštų, kad, tarkim, trintini straipsniai tūkstančiais lieka neištrinti, siautėja vandalai ir spameriai, o niekas jų negali (arba nespėja) užblokuoti. Tokiu atveju administratoriaus teises reikėtų suteikti beveik bet kuriam norinčiam - jei tik ne vandalas. O jei situacija kontroliuojama, reiškia administratorių netrūksta. Tada galima parodyti didesnį išrankumą - pavyzdžiui, balsuoti prieš kandidatą, jei atrodo, kad jis greitai gali su kuo nors susipešti ir pri(si)daryti bėdos. Įtariu, kad kartais „Prieš. Administratorių netrūksta.“ ir reiškia „Prieš. Administratorių netrūksta, tad galime būti išrankūs, o šis kandidatas turi šiokių tokių trūkumų, bet nenoriu jų rašyti, kad kartais nesusipeštume.“... O šiuo metu administratorių tikrai netrūksta - nors buvo minėta, kad beveik visą administratorių darbą atlieka Homo, jis, atrodo, puikiai susitvarko, padėtis tikrai kontroliuojama (tad statistika čia nė prie ko - gali būti vienas administratorius - ir gana, o gali būti tūkstantis - ir per mažai). Kita vertus, „administratorių netrūksta“ skiriasi nuo „administratorių per daug“ - jau vien dėl to, kad administratorių tiesiog negali būti per daug (per daug gali būti nebent prastų administratorių). Juk bitas lentelėje „duonos neprašo“. --Martynas Patasius 21:48, 2008 lapkričio 13 (EET)
galiu ir dažniau prisijungt, bet tada pratrinsiu tokias beprasmes diskusijas tik jas pradėjus. :) --Dirgela 20:17, 2008 lapkričio 14 (EET)
Taip ir nepastebėjau nė vieno rimto argumento kuo neaktyvus administratorius kenkia Vikipedijai. „Neaktyvūs administratoriai iškraipo statistiką“ - sakyčiau silpniausias argumentas, nes statistika aprašo tikrovę, o ne tikrovė kuriama norint įtikti Statistikai. Teisingai pastebėta, kad per daug arba per mažai administratorių priklauso nuo to, kaip reaguojama į kritines situacijas, o ne nuo to, kiek administratorių yra sąraše. --Mykolas OK 02:08, 2008 lapkričio 15 (EET)
Gerbiamieji, duokit Amžiną ramybę Siggiui ir nebepriskirkite jo prie neatkytvių administratorių. Labai keistai atrodo. Algirdas 14:38, 5 spalio 2009 (EEST)[atsakyti]

Dėl neaktyvumo[redaguoti vikitekstą]

Rašoma, kad neaktyvūs yra tie, kurie „daugiau kaip metus neredaguoja Vikipedijos“, bet turbūt prasminga ten įtraukti ir žmones, paskelbusius apie pasitraukimą, užsiblokavusius save ir panašiai? Kaip apskritai traktuoti užsiblokavusius, tarkime Specialus:Sąrašas/Tractor, ar gali blokuotas žmogus užsiimti administratoriaus veikla? :) --Nomad (aptarimas) 11:36, 6 vasario 2013 (EET)[atsakyti]

Tokiems atvejams prie neaktyvių reiktų skirsnio - "Pasitraukę iš Vikipedijos". Ta-Ntalas (aptarimas) 11:50, 6 vasario 2013 (EET)[atsakyti]
Šiaip tai turbūt po kokių metų ar pusmečio galima laikyti, kad protestuojantieji (ypač save užblokavusieji) galutinai apsisprendė negrįžti... Tada tikrai kvailokai atrodo laikyti kaipo ir užblokuotą administratorių... Tokiu atveju ir Vikipedija atrodo keistai, ir pats protestas atrodo mažiau rimtas, nei išties yra (nes iš principo protestuojantysis bet kuriuo metu gali save atblokuoti, lyg nieko nebūtų nutikę). Turbūt galima tokiu atveju ne tik perkelti administratorių prie neaktyvių (gal ir po kokio mėnesio ar savaitės tai jau turėtų tikti), bet ir rengti balsavimą dėl administratoriaus teisių nuėmimo... Aišku, jei protestas pasibaigtų, atblokavimas būtų galimas įprasta tvarka be jokių nesklandumų. --Martynas Patasius (aptarimas) 21:55, 6 vasario 2013 (EET)[atsakyti]
Galit nušalinti dėl kokių kitų priežasčių tik nekiškit čia mano paties apsisprendimo. Aš nesu apsisprendęs pasitraukti iš bendruomenės. Blokuotas narys lieka bendruomenės nariu, užsiblokavęs (protestuodamas prieš netikusį keleto kitų administratorių diskutavimo stilių) taip pat. Liko dar maždaug du metai, jiems pasibaigus be abejo grįšiu. AudriusA.

Prašymai administratoriui[redaguoti vikitekstą]

Kur galima pateikti prašymą Vikipedijos Administratoriui? Pateikiau prašymą Naudotojo aptarimas:Homo, bet jokios reakcijos. Gal yra koks nors telefono numeris? --Kavinukaz (aptarimas) 12:28, 2 spalio 2014 (EEST)[atsakyti]

Administratoriui prašymai teikiami jo naudotojo puslapio aptartime. Ar jis atsakys - tai paties administratoriaus reikalas. Neatsakius vienam, kreipkitės į kitą. Ta-Ntalas (aptarimas) 15:47, 2 spalio 2014 (EEST)[atsakyti]

NUMBEROFADMINS[redaguoti vikitekstą]

NUMBEROFADMINS įtraukia piktnaudžiavimų filtrą. 13 jų, ne 14.--Vaidila (aptarimas) 17:32, 8 kovo 2019 (EET)[atsakyti]

Šiuo metu suskaičiuoju 12, dešimt aktyvių. Kažkas negerai su tuo šablonu? --Nomad (aptarimas) 22:16, 29 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]
Sąraše yra sisteminė „Piktnaudžiavimo filtro“ paskyra. Galima skaičių rankiniu būdu įrašyti, keičiasi ne tiek jau dažnai. -- Homo ergaster (aptarimas) 22:36, 29 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]
O gal rašyti ne „Lietuviškąją Vikipediją šiuo metu administruoja šie naudotojai (12):“, o kaip nors paminint tą filtrą? Tarkim, „Lietuviškoje Vikipedijoje yra 13 paskyrų su administratoriaus teisėmis. Viena iš jų yra sisteminė („Piktnaudžiavimo filtras“), likę priklauso administratoriams:“? Visgi gal ir patogu, kai skaičius keičiasi pats... --Martynas Patasius (aptarimas) 00:12, 1 liepos 2019 (EEST)[atsakyti]

Atsakomybės jausmas[redaguoti vikitekstą]

Siūlyčiau pašalinti tą dalį kad administratoriai turi didesnį atsakomybės jausmą :) Administratoriai prisiėmę ir turi didesnę atsakomybę už Vikipediją, o atsakomybės jausmas yra charakterio bruožas, čia implikuojama tarsi ne administratoriai turi mažesnį atsakomybės jausmą ar panašiai. Kažkaip negražiai skamba. Ne administratoriai puikiai gali turėti ir didelį atsakomybės jausmą, ir jausti ne mažiau atsakomybės už konkrečiai Vikipediją kaip ir administratoriai, tiesiog (1) nėra administratoriais dėl kitų priežasčių ir (2) iš jų tos atsakomybės nereikalaujama --Nomad (aptarimas) 06:23, 19 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Pritariu.--Dirgela (aptarimas) 12:21, 19 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]
Už. -- Homo ergaster (aptarimas) 12:29, 19 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Nemažai čia tokių kurie nė 10 pakeitimų per metus neatlieka, gal juos reiktų traukti į neaktyvių sąrašą. Vargiai tokį pavadinsi aktyvų.--Vaidila (aptarimas) 09:27, 10 kovo 2021 (EET)[atsakyti]

Tegu lieka kaip yra, manyčiau. --Homo ergaster (aptarimas) 09:28, 10 kovo 2021 (EET)[atsakyti]
Tiksliau 4 aktyvūs, o kiti iki 50-100 pakeitimų atlikę. Niekas jiems staiga nedraudžia grįžti, bet pas kitus matos indėlis jau toks skurdus metai iš metų. Nelabai juos pavadinsi vandalų auklėtojais, vieną kitą dieną per metus pasivaidena ir tiek...--Vaidila (aptarimas) 09:32, 10 kovo 2021 (EET)[atsakyti]

Gal išvis ta skiltis nebereikalinga?--Vaidila (aptarimas) 09:49, 10 kovo 2021 (EET)[atsakyti]

Gal ir nėra labai reikalinga, bet ir netrukdo. Na, o kam įdomu aktyvumas, gali pasinaudoti statistikos įrankiu. --Homo ergaster (aptarimas) 09:52, 10 kovo 2021 (EET)[atsakyti]
Čia kokiems naujokams gali būti aktualu, kad nesugalvotų kreiptis į visai neaktyvų administratorių. Buvo juk ir mirusių administratorių. --Homo ergaster (aptarimas) 10:00, 10 kovo 2021 (EET)[atsakyti]