Vikipedija:Klaidos

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Tai yra nebenaudojamas tarnybinis Vikipedijos puslapis.
Puslapis gali būti nebenaudojamas tiek dėl norinčių juo naudotis trūkumo, tiek ir dėl sutarimo jo nenaudoti dėl vienos ar kitos priežasties.

Jei radote rimtą klaidą, neaiškiai išverstą ar visai neišverstą (anglišką) tekstą būtinai parašykite šiame puslapyje, kad administratoriai galėtų pataisyti bet kokius netikslumus. Kol kas lietuviškos Wikipedijos vertimas tik įpusėjęs ir būtina jūsų pagalba norint šį vertima užbaigti.

Jei radote netikslumų Wikipedijos straipsnyje, o ne aplinkoje, nerašykite netikslumo čia, o pataisykite arba parašykite straipsnio diskusijų puslapyje.

Netikslumus ir klaidas galite rašyti laisva, bet suprantama forma. Būtinai parašykite kur tekstas yra naudojamas (iš kokių Wikipedia puslapių), koks tekstas yra dabar ir kaip jūs pavadintumėte.
Visus verčiamus tekstus galite rasti puslapyje Template:All system messages, taigi jeigu turite noro, suraskite netikslaus teksto puslapį ir nurodykite jį čia, taip vertimas bus operatyviau pataisytas


1. Manau, jog reikėtų išversti MediaWiki:Listingcontinuesabbrev, galėtų keistis, pvz., į "tęsiamas" arba "toliau". Nes labai negražiai atrodo kategorijose. User:ShuR

Padaryta. Knutux 13:48, 6 Vas 2005 (UTC)

2. Sisteminiame pranešime „Straipsnis $1 sėkmingai atstatytas. Ištrinimų sąraše galite peržiūrėti nesenų trynimų ir atstatymų sąrašą.“ ([1]) turėtų būti ne „Ištrinimų“, o „Ištrynimų“.

Jau ištaisyta.

3. Šablonas:All system messages pačiame viršuje: „Čia pateikiami visi sisteminiai tekstai bei pranešimai, esantys MediaWiki: vardų ervėje.“ — turėtų būti „erdvėje“.--Aslinis 11:06, 10 Sausio 2006 (EET)

Jau ištaisyta.

4. „Paskutimas keitimas darytas naudotojo $3 (aptarimas).“ [2] — turėtų būti ne „Paskutimas“, o „Paskutinis“.

Ištaisyta. E rulez 19:54, 10 Sausio 2006 (EET)

5. „Pateiktas išsaugota prašomo puslapio kopija, ji gali būti netiksli.“ [3] — turėtų būti ne „Pateiktas“, o „Žemiau pateikiama...“ ar panašiai (angliškai yra „The following is a cached copy of the requested page, and may not be up to date.“).

Ištaisyta. E rulez 19:54, 10 Sausio 2006 (EET)

6. „...kad išvengti besidubliuojančių straipsnių.“ [4] — turėtų būti „...kad būtų išvengta“ ar panašiai („kad“ su bendratimi nevartotinas [5]).--Aslinis 18:44, 10 Sausio 2006 (EET)

Ištaisyta. E rulez 19:54, 10 Sausio 2006 (EET)

7. "Straipsnis 'N' pervadintas į 'N'": reikia pakeisti "puslapis" pervadintas į...

8. Administravimo veiksmai nesimato skiltyje "Naudotojo įnašas".

9.