Vikiknygos

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Vikiknygų logotipas

Vikiknygos (angl. Wikibooks) – visuotinis internetinės bibliotekos kūrimo projektas, Vikipedijai bei kitiems Vikimedijos projektams giminingas projektas, besiremiantis Vikimedijos programine įranga ir yra laisvai prieinamas internete. Prieš tai buvo Laisvuoju Vikimedijos tekstų ir knygų projektu (Wikimedia Free Textbook Project ir Wikimedia-Textbooks), Gretutinis porjektas Wikijunior siekia sukurti įvairių sričių knygas, kurių pagalba su pasaulio žiniomis galėtų susipažinti ir 8-11 metų amžiaus vaikai. Vikiknygoms taikoma GFDL licencija.

Vikiknygos sudaro viešai prieinamą ir nemokamą elektroninę biblioteką. Šis projektas veikia tokiu pat principu kaip ir Vikipedija. Kiekvienas gali redaguoti ir papildyti atitinkamas knygas bei jų skyrius.

Wikimedia Foundation 2003 m. liepos 10 d. pradėjo įgyvendinti Vikiknygų projektą. Angliškoji projekto versija inicijuota Karlo Viko prašymu. Puslapyje wikibooks.org buvo publikuojamos įvairios knygos, kurios nuo 2004 m. birželio pabaigos talpinamos atskirų kalbų subdomenuose. Vikiknygų projektas lietuvių kalba pradėtas kurti 2005 m. sausio 30 d. Projekte yra per 250 puslapių.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]