Vidas Lauruška

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Vidas Lauruška
Gimė 1950 m. lapkričio 3 d. (73 metai)
Šiauliai
Veikla fizikas, profesorius
Organizacijos Šiaulių universitetas
Pareigos rektorius (2007–2012)
Išsilavinimas Vilniaus universitetas
Žymūs apdovanojimai

Vidas Lauruška (g. 1950 m. lapkričio 3 d. Šiauliuose) – fizikas, profesorius, Šiaulių universiteto rektorius (20072012).

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1968 m. baigė Šilalės rajono Kvėdarnos vidurinę mokyklą. 1973 m. baigęs Vilniaus universitete fizikos studijas, pasiliko dirbti Fizikos fakultete. Po metų persikėlė į Šiaulius, kur pusę metų dirbo „Nuklono“ gamykloje, o nuo 1975 m. pradėjo dirbti Kauno politechnikos instituto Šiaulių vakarinio fakulteto Radiotechnikos ir elektrotechnikos katedroje. 20072012 buvo universiteto rektorius.

Akademinė veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo 1975 m. įsijungė į prof. Kęstučio Kriščiūno mokslininkų grupę, kurios darbų tema – žmogaus ir mašinos sąveika. Tyrimų kryptis buvo susieta su neįgaliųjų reikmėmis: kaip, panaudojant žvilgsnį, balsą, judesius, valdyti kompiuterį, o panaudojant kompiuterį – valdyti aplinką, komunikuoti, integruotis į visuomenę. 1989 m. su bendraautoriais prof. Kęstučiu Kriščiūnu ir Vincu Lauručiu už darbą „Nauji žmogaus ir mašinos informacinės sąveikos būdai ir priemonės“ gavo Lietuvos valstybinę premiją mokslo ir technikos srityje.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Akademinės pareigos
Prieš tai:
Vincas Laurutis
Šiaulių universiteto
rektorius

2007–2012 m.
Po to:
Donatas Jurgaitis
(laikinasis rektorius)