Vestuvių pobūvis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Vestuvių pobūvis - iškilmingas renginys, santuokos pradžiai pažymėti. Pobūvis rengiamas iš karto po vestuvių ceremonijos. Į šią šventę sukviečiami artimiausi žmonės. Tai vienas svarbiausių gyvenimo įvykių, todėl stengiamasi, kad šventė būtų labai gerai suplanuota, o prisiminimai - tik patys geriausi.

Šventės trukmė priklauso nuo pasirenkamo vestuvių stiliaus bei finansinių galimybių. Kad būtų paprasčiau jas suorganizuoti, reikia susidarykti darbų sąrašą ir eiliškumą, tai, tuo pačiu, padės nustatyti reikiamą biudžetą bei jo laikytis.

Vestuvių puota gali būti rengiama namuose, restorane, viešbutyje, sodyboje. Vis dažniau pasirenkamos neįprastos vietos - iškyla gamtoje, laive, istoriniuose statiniuose. Renkantis reiktų atsižvelgti į vestuvių stilių, tematiką, trukmę, svečių skaičių. Vienos dienos šventei puikiai tinka namai, salė, kavinė ir restoranas, dviejų dienų - kaimo turizmo sodyba, viešbutis, svečių namai. Jei vieta netradicinė, ji ne visada gali būti patogi įvairaus amžiaus svečiams. Jei šventė rengiama prie vandens telkinio ar istoriniame statinyje, būtina pasidomėti ar tam nereikia specialaus leidimo.

Restoraną ar kavinę, kaimo sodybą, transportą, fotografus ir muzikantus rekomenduojama užsisakyti kiek galima anksčiau. Paslaugų tiekėjai taip pat samdomi iš anksto, sudarius su jais sutartį, tačiau verta numatyti, jei jie atsisakys iki vestuvių likus kelioms dienoms.

Reikia pasirūpinti transportu svečiams atvykti ir po pobūvio parvežti. Žmonėms, atvykusiems iš kitų miestų, turi būti numatyta nakvynės vieta. Restorane surasti pagalbinę patalpą svečiams persirengti ir pasidėti daiktus.

Svarbus akcentas yra vestuvių vedėjas. Su juo aptariama visos šventės eiga, o vakaro programa dar papildomai suderinama su restorano atstovu, padavėjais ir muzikantais. Dažniausiai į vestuves susirenka įvairaus amžiaus žmonės, dėl to muzika, turi būti įvairaus repertuaro.

Renkantis tortą, reikia numatyti ar jo papuošimai neištirps esant šiltam metų laikui, ar nepakis torto forma, jei jį teks tolėliau vežti. Jo spalva taip pat turėtų tikti prie dekoracijų detalių. Jei tortas bus puošiamas gyvomis gėlėmis, reikia rinktis tokias, kurios neišskiria aliejaus ir ilgai nevysta.

Valgiaraštį geriausiai derinti su restorano atstovu, atsakingu už pobūvio maistą arba virėju, kuris gamins valgymus.

Jeigu vestuvių pobūvis švenčiamas gamtoje, reikia pasirūpinti palapinėmis, kad butų kur pasislėpti, užklupus lietui. Tokia proga neleistina naudotis vienkartiniais indais, stalą reiktų serviruoti stiklo ar krištolo taurėmis ir porceliano indais.

Vasarą vaišinimui iš karto po ceremonijos reikia turėti ne tik šampano, bet ir gaiviųjų gėrimų. Greitai tirpstančius saldainius pakeisti vaisiais.