Velvet

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasDrama
Kūrėjas (-ai)Ramón Campos
Gema R. Neira
Režisierius (-iai)Carlos Sedes
David Pinillos
VaidinaMiguel Ángel Silvestre
Paula Echevarría
Kompozitorius (-iai)Lucio Godoy
Kilmės šalisIspanija
Kalba (-os)ispanų
Sezonų skaičius4
Serijų skaičius55
Gamyba
Vykdantysis prodiuseris (-iai)Atresmedia
Trukmė~70 min.
Gamybos kompanijaBambú Producciones
PlatintojaiBeta Film
Transliacija
Originalus kanalasAntena 3
Originalus laikotarpis2014 m. vasario 17 d. – 2016 m. gruodžio 21 d.
IMDb įrašas

Velvet (anksčiau Galerías Velvet)[1] – ispanų draminis televizijos serialas. Serialą pastatė kompanija „Bambú Producciones“.[2]

Eteryje kanalu Antena 3 rodytas nuo 2014 m. vasario 17 d. iki 2016 m. gruodžio 21 d. Lietuvoje 20142017 m. laikotarpiu serialas rodytas per LNK ir TV1.

Serialas ne kartą nominuotas įvairiuose televizijos apdovanojimuose, o dalį nominacijų ir laimėjo. Susilaukė tarptautinės sėkmės, buvo rodomas Italijoje (TV kanalu Rai), Prancūzijoje (TV kanalu M6), Argentinoje, Graikijoje, Kinijoje, Čilėje ir daugelyje kitų šalių, taip pat prieinamas Netflix platformoje JAV, Kanadoje, Lotynų Amerikoje, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje. Po sėkmingų keturių „Velvet“ sezonų nuspręsta kurti tęsinį „Velvet kolekcija“ (Velvet Colección), kuris rodytas mokamu Ispanijos kanalu Movistar+ ir tos pačios kompanijos internetinėje video platformoje nuo 2017 m. rugsėjo pab. 2019 m. gruodžio 2 d. šį serialą pradėjo rodyti TV1.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Seriale „Velvet“ pasakojama XX a. viduryje prabangiuose Madrido mados namuose užgimusi „Velvet“ galerijų savininko Alberto ir siuvėjos Anos meilės istorija.

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

6-ojo dešimtmečio Madride, haute couture aukso amžiaus metu, yra vienas drabužių prekybos centras, kur kiekvienas norėtų apsipirkti bent kartą gyvenime – Galerias Velvet. Art Deco stiliaus rūmai, stebuklinga akinančios prabangos ir žavesio vieta. Bet besižavintys parduotuvės langais ar vaikštinėdami viduje ir norėdami įsigyti dalelę svajonės, Madrido ponai ir ponios nepastebi švelnios meilės istorijos, kuri atsiskleidžia Galerias tarp Anos ir Alberto. Ji – nuolanki siuvėja; jis – savininko sūnus, pasiruošęs perimti šeimos verslą. Tarp elegantiškų audinių ir haute-couture suknelių Ana ir Albertas pasiduoda savo meilei, puikiai žinodami, kad Alberto šeima prieštarauja jo santykiams su neturtinga jauna darbuotoja.

Tačiau artėja 7-asis dešimtmetis ir net griežti Ispanijos papročiai ir socialinės tradicijos kinta: moterys nebesvajoja apie neįperkamus drabužius, bet reikalauja kokybiškos aprangos. Jos jau nebestovi nuošalyje, kai haute couture užleidžia kelią prêt-à-porter; jos yra pirmoje pokyčių, kurie nebesuteikia pirmenybės pasiturintiems klientams, eilėje, tokiu būdu keldamos grėsmę Galerias Velvet egzistavimui.

Intrigų pagausėja, kai Alberto ir jo pamotė Doña Glorija susiremia dėl Alberto planų modernizuoti parduotuvės idėją ir dėl vaidmens, kuris pagal Doños Glorijos norus, turi būti atliekamas jos dukters Patricijos. Užvirus šeimos konfliktui, įsimylėjėliai Albertas ir Ana kovoja už savo likimą ir siekia uždraustos meilės. Kai Albertas sukyla prieš jam keliamus lūkesčius, Ana, trokštanti tapti dizainere, stengiasi įrodyti esanti kūrybiška asmenybe. Abu jie turi nepaklusti senovinėms užkietėjusios visuomenės tradicijoms.

Vaidina[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

[3]

Aktorius Personažas
Miguel Ángel Silvestre Alberto Márquez
Paula Echevarría Ana Ribera
Manuela Velasco Cristina Otegui
Aitana Sánchez-Gijón Blanca Soto
Manuela Vellés Luisa Gijón
Marta Hazas Clara Montesinos
Cecilia Freire Rita Montesinos
Javier Rey Mateo Ruiz
Adrián Lastra Pedro Infantes
Miriam Giovanelli Patricia Márquez
Natalia Millán Gloria Campos de Márquez
José Sacristán Emilio López
Pep Munné Gerardo Otegui
Maxi Iglesias Maximiliano „Max“ Expósito
Asier Etxeandía Raúl de la Riva
Amaia Salamanca Bárbara de Senillosa
Diego Martín Enrique Otegui
Ángela Molina Isabel
Peter Vives Carlos
Tito Valverde Rafael Márquez
Juan Ribó Francisco
Cristina Plazas Pilar Márquez
Sara Rivero Carmen Soto
Rut Santamaría Pepita
Ana Labordeta Cayetana
Carlos García Cortázar Antonio
Benito Sagredo Adolfo
Pedro Miguel Martínez Fernando
Armando del Río Sergio Canals
Cuca Escribano Lidia
Llorenç Gonzalez Jonás

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. De ‘Hospital Central’ a ‘Velvet’: series que cambiaron su nombre (sin avisar)
  2. Bermejo, Miguel; López, Tony (2015-01-31). „Antena 3 cumple 25 años: recordamos 25 series que han marcado su historia (parte 2)“. Fórmula TV (ispanų). Madrid: Noxvo Editorial. Nuoroda tikrinta 2015-01-31.
  3. http://www.teinteresa.es/tele/todos-los-actores-protagonistas-personajes-Velvet-paula-Echevarria-Miguel-Angel-Silvestre_5_1086541339.html Archyvuota kopija 2016-05-06 iš Wayback Machine projekto.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]