Vampyro dienoraščiai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasSiaubo
Drama
Fantastika
Romantika
Režisierius (-iai)Kevin Williamson
Julie Plec
Vaidina* Nina Dobrev
Kompozitorius (-iai)Michael Suby
Kilmės šalis JAV
Sezonų skaičius8
Serijų skaičius171
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Leslie Morgenstein
Bob Levy
Kevin Williamson
Julie Plec
Trukmė41-44 minutes
Transliacija
Originalus kanalasThe CW
Originalus laikotarpis2009 m. rugsėjo 10 d. – 2017 m. kovo 10 d.
Išorinės nuorodos
Oficialus tinklalapis

„Vampyro dienoraščiai“ (angl. The Vampire Diaries) yra amerikiečių draminis, fantastinis, antgamtinės tematikos televizijos serialas, kuris sukurtas pagal to paties pavadinimo knygas, kurių autorė yra L. J. Smith. Serialo pirma serija buvo parodyta 2009 m. rugsėjo 10 per „The CW“ televizijos kanalą. Pagrindinius serialo herojus vaidina Nina Dobrev, Paul Wesley ir Ian Somerhalder.

Serialas Lietuvoje yra rodomas per televiziją „Sony Entertainment Television“, serialas taip pat trumpą laiką buvo rodomas per LNK televiziją. Pirma serialo serija pritraukė daugiausia žiūrovų per visą „The CW“ kanalo istoriją. Pirmąjį sezoną iš viso peržiūrėjo 3,5 milijono žmonių, sekantys sezonai turi daugiau negu 2 milijonai peržiūrų. Šiuo metu tai populiariausias serialas „The CW“ kanale. Pirmosios serialo serijos buvo labai kritikuojamos, bet pasirodžius daugiau serijų atsiliepimai pagerėjo. Serialas turi gavęs begalybę apdovanojimų iš „People's Choice Award“ ir „Teen Choice Awards“.

Serialo apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Praėjus keleriems mėnesiams po septyniolikmetės Elenos Gilbert ir jos penkiolikmečio brolio Džeremio tėvų žūties automobilio avarijoje, paaugliai vis dar stengiasi priprasti prie naujosios gyvenimo realybės. Elena visada buvo pavyzdinga mergina: graži, stropi, mokyklos socialinio gyvenimo aktyvistė, tačiau dabar ji užsisklendusi savyje, bandydama nuslėpti savo sielvartą. Vienintelę paguodą ji randa savo tarp draugų – geriausios draugės Bonės, draugės ir priešės viename – Karolinos ir buvusio vaikino Meto. Tuo tarpu Džeremis pasirenka kur kas pavojingesnį kelią: norėdamas numalšinti skausmą, jis svaiginasi narkotikais. Taip pat jam ramybės neduoda klausimas, kodėl Meto sesuo Vikė staiga jį atstumia ir pradeda draugauti su didžiausiu Džeremio varžovu Taileriu.

Prasidėjus mokslo metams, Elena su draugėmis susižavi gražiu ir paslaptingu naujoku, vardu Stefanas Salvatorė. Stefanas ir Elena iškart pajaučia abipusę trauką nepaisant to, jog Eleną glumina keistas Stefano elgesys. Tačiau ji nežino didelės Stefano paslapties – jis yra vampyras. Antrąjį jų pažinties vakarą nutinka nelaimė, kai Vikei miške įkanda paslaptingas gyvūnas. Nujausdamas, kieno tai galėjo būti darbas, Stefanas parskuba namo ir ten randa savo 15 metų nematytą vyresnįjį brolį Deimoną. Deimonas taip pat vampyras ir šie broliai turi ilgą ir nelabai gražią praeitį. Deimonas tyčiojasi iš Stefano dėl to, jog jis pasirinko gyvenimą be smurto ir žiaurumo, tačiau tuo pačiu supranta jo pamišimą dėl Elenos – juk ji be galo panaši į moterį, kurią Stefanas mylėjo daugiau nei prieš šimtą metų. Dabar šie du broliai vampyrai, geras ir blogas, kausis dėl Elenos, jos draugų, šeimos narių ir viso miestelio sielų.

Vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Elena Gilbert (akt. Nina Dobrev) pagrindinė serialo veikėja, kuri įsimylį vampyrą Stefan, o vėliau ir jo brolį Damon, tarp kurių vėliau susidaro meilės trikampis. Visos šitos pažintys įtraukia Elena į visas keistenybes, kurios vyksta Mystic Falls miestelyje. Nina Dobrev dar taip pat įkūnija ir Elena antrininkę Katherine Pierce dar taip pat žinoma kaip ir Katerina Petrova, kuri pirmą kartą buvo pristatyta antrame serialo sezone. Nina Dobrev dar taip pat įkūnija dar vieną antrininkę vardu Amara, kuri buvo išsiųsta į pomirtinį gyvenimą prieš tūkstantį metų.
  • Stefan Salvatore (akt. Paul Wesley) geraširdis vampyras, kuris yra niekuom nepanašus į savo brolį Damon. Antrojo serialo sezone Stefan išjungia savo emocijas ir tampa Skerdiku tam, kad galėtu išgelbėti savo broliui gyvybę. Paul Wesley taip pat įkūnija ir savo antrininką Silas, kuriam yra virš 2000 tūkstančių metų.
  • Damon Salvatore (akt. Ian Somerhalder) tai serialo antiherojus, daugiausia laiko jisai elgiasi savanaudiškai ir manipuliuoja žmonėmis, tačiau vėliau seriale Damon parodo ir savo gerąja pusę. Tuo metu kai Stefan išjungia savo emocijas Damon ir Elena pradeda jausti viens kitam jausmus. Nuo 4 sezono pabaigos Elena ir Damon pradeda draugauti.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]