Valdas Ramanauskas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Antanas Valdas RamanauskasLenkijos ir Kanados lietuvių saviveiklininkų vadovas, savamokslis muzikantas ir kompozitorius.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė ir augo Punske. Kadangi arti nebuvo muzikos mokyklos, savarankiškai mokėsi groti įvairiais lietuvių liaudies instrumentais. Paimtas į Lenkijos būtinąją karinę tarnybą, tarnavo toli nuo tėviškės. Punsko lietuvių kultūros namų direktorės Jūratės Kardauskienės pastangų dėka perkeltas į tarnybą Suvalkuose ir dar būdamas kareiviu perėmė vadovavimą Punsko kaimo kapelai „Klumpė“, estrados grupei, ansamblio „Jotva“ vokalinei grupei. Su šiais kolektyvais dirbo ir po kariuomenės, saviveiklininkai sėkmingai koncertavo Lenkijoje ir Kanadoje.

1990 m. emigravo į Kanadą, ėmė vadovauti Toronto lietuvių saviveiklininkų kolektyvams: kapelai „Gintaras“, poezijos ir dainos grupei „Viltis“, vaikų chorui „Angeliukai“. Rašo dainas, kurias atlieka dukros. 2007–2008 m. sukūrė miuziklą „Eglė žalčių karalienė“, kurį scenoje įgyvendino Toronto Prisikėlimo parapijos Teatro studija „Žalios Lankos“.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]