Up All Night (One Direction albumas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Up All Night
Up All Night viršelis
One Direction studijinis albumas
Išleistas 2011 m. lapkričio 18 d.
Jungtinė Karalystė
Įrašytas 2011 m. Los Andžele, Londone, Stokholme
Žanras Pop
Trukmė 45:12
Įrašų kompanija Syco, Columbia
Prodiuseris Ash Howes, BeatGeek, Brian Rawling, Carl Falk, Jimmy Joker, Matt Squire, Paul Meehan, Rami Yacoub, RedOne, Richard "Biff" Stannard, Savan Kotecha, Shep Solomon, Steve Mac, Steve Robson, Toby Gad, Tom Meredith
One Direction chronologija
Up All Night
(2011)
Take Me Home
(2012)

Up All Night yra debiutinis Anglijos-Airijos vaikinų grupės One Direction studijinis albumas, 2011 m. lapkričio 18 d. Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje išleistas įrašų kompanijos Syco Records. Kiek vėliau, 2012 m., albumas buvo išleistas visame pasaulyje. Užėmę trečiąją vietą septintajame Didžiosios Britanijos muzikinio šou X Faktoriaus sezone 2010 m. gruodį, One Direction pradėjo įrašinėti albumą Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV, dirbo su daugeliu kompozitorių ir prodiuserių. Albumas yra apibūdinamas kaip popmuzikos pavyzdys, turintis poproko, dance-pop, teen pop ir power pop elementų. Dainų, esančių albume, tekstai pasakoja apie linksmybes, buvimą jaunu, romantiškus santykius, išsiskyrimo skausmą.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po to, kai One Direction buvo suformuoti ir užėmė trečiąją vietą septintame X Faktoriaus sezone 2010 m., grupė pasirašė 2 milijonų JAV dolerių vertės įrašų kontraktą su Simono Cowello įrašų studija Syco Records. Albumo įrašinėjimas prasidėjo 2011 m. sausį, kai grupė nuskrido į Los Andželą, kad galėtų pradėti dirbti su prodiuseriu RedOne. 2011 m. vasarį One Direction ir kiti devyni 2010 m. X Faktoriaus sezono dalyviai dalyvavo X Factor Live ture. 2011 m. balandį turui pasibaigus, grupė tęsė darbus su naujuoju albumu. Įrašų sesijos vyko Švedijoje, JAV ir Didžiojoje Britanijoje. One Direction dirbo su tokias prodiuseriais kaip Carl Falk, Savan Kotecha, Steve Mac, RedOne, Toby Gad, Rami Yacoub bei daugeliu kitų. Albume taip pat yra dainų, parašytų atlikėjų Edo Sheerano, Kelly Clarkson ir Tomo Fletcherio. 2011 m. gegužę Kotecha davė interviu Digital Spy, kuriame teigė, jog One Direction „eksperimentavo“ su skirtingais skambesiais savo debiutiniame albume. Kotecha pasakojo, kad jis buvo įtrauktas į „ankstyvąją“ albumo kūrimo stadiją. "Melodijos, kurias girdėjau, buvo tikrai užkabinančios ir visi myli vaikinus, taigi tiesiog reikėjo užfiksuoti jų kuriamą muziką. " Sonny Takharas, vyriausiasis Syco Records vadovas, 2011 m. rugpjūčio Music Week leidime apibūdino albumo leidimo periodą kaip „labai įtemptą“ grupei. Takharas pridėjo, kad jau užbaigtas albumas buvo vienas iš geriausių Syco Records pop muzikos įrašų per kelis pastaruosius metus ir kad jis buvo tikras, jog albumas bus pasisekęs. 2011 m. lapkritį gupė pasirašė kontraktą su Columbia Records Šiaurės Amerikoje. Steve Barnettas, Columbia Records bendrasavininkis, sakė, kad sprendimas pasirašyti kontraktą su One Direction nebuvo sunkus. "Kiti atlikėjai šioje kategorijoje šiek tiek paseno. Tiesiog pamaniau, kad šioje rinkos dalyje buvo plyšys ir jie galėtų jį užkišti. "

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

One Direction atlieka „One Thing“ Up All Night turo metu

Up All Night albumą sudaro keturi pagrindiniai singlai. Išleistas 2011 m. rugsėjį, pagrindinis albumo singlas „What Makes You Beautiful“ debiutavo pirmoje UK Singles Chart topo vietoje po to, kai tapo daugiausiai kartų iš anksto užsisakytų singlu Sony Entertainment istorijoje, o per pirmąją savaitę jo kopijų buvo parduota 153,965. 2011 m. gruodį Didžiojoje Britanijoje buvo parduota virš 540,00 singlo kopijų. Singlas taip pat pasiekė Airijos ir Škotijos topų viršūnes, bei pasiekė top dešimtuką Australijos ir Naujosios Zelandijos, Flemish Ultratop 50, Canadien Hot 100, Japan Hot 100 ir United States Billboard Hot 100 topuose. 2012 m. vasario 14 d. „What Makes You Beautiful“ Columbia Records įrašų studijos buvo išleistas JAV. Šioje šalyje jis tapo aukščiausią vietą Billboard Hot 100 tope užėmusiu britišku singlu nuo 1998 m., kai daina debiutavo 28 vietoje. Ji pakilo iki 4 vietos šiame ir kituose Billboard topuose, pasiekdama top penketuką Pop Songs, Adult Pop Songs ir Hot 100 Airplay topuose, bei užimdama pirmąją vietą Hot Dance Club Songs tope. 2012 m. liepą vien JAV šio takelio buvo parduota virš 3 milijonų kopijų. Su daugiau nei 5 milijonais pardavimų visame pasaulyje, daina tapo vienu iš visų laiku geriausiai parduodamų singlų. 2012 m. BRIT apdovanojimuose daina laimėjo geriausio britų singlo (Best British Single) apdovanojimą.

Gotta Be You“ buvo išleistas 2011 m. lapkritį kaip albumo antrasis singlas Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Antrasis singlas pakilo į abiejų šalių topų trečiąsias vietas. 2012 m. sausio 6 d. „One Thing“ buvo išleistas kaip antrasis albumo singlas įvairiose Europos šalyse ir 2012 m. vasario 13 d. kaip trečiasis singlas Didžiojoje Britanijoje. Daina taip pat buvo išleista kaip antrasis singlas JAV, kai buvo nusiųsta į šalies pagrindinį hitų radiją (CHR) 2012 m. gegužės 22 d. Singlas pasiekė šeštąją vietą Airijos ir devintą Didžiosios Britanijos topuose, tapdama trečiuoju One Direction singlu, patekusiu į Jungtinės Karalystės topų dešimtuką. 2012 m. rugpjūtį „One Thing“ buvo grupės antru geriausiai parduodamu singlu Didžiojoje Britanijoje su 154,000 parduotų kopijų. Australijoje One Direction tapo antraisiais atlikėjais 2012 metais, išleidusiais du singlus, kurie paeiliui pateko į top dešimtuką. Pastarosios šalies tope „One Thing“ užėmė trečiąją vietą, o „What Makes You Beautiful“ – dešimtąją. „One Thing“ pakilo į 39 Billboard Hot 100 topo vietą ir 2012 m. rugsėjo 21 d. buvo pažymėtas kaip platininis Recording Industry Association of America (RIAA), mat jo pardavimai pasiekė 1,000,000 kopijų. 2012 m. gegužę „More That This“ Sony Music Australia buvo patvirtintas kaip ketvirtasis albumo singlas. Skaitmeninis dainos variantas buvo išleistas 2012 m. gegužės 25 d., tačiau jam nepavyko pakartoti iki tol išleistų singlų sėkmės, mat Australijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos topuose jis užėmė žemesnes vietas.

Albumo dainos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nr. PavadinimasAutoriaiProdiuseriai Trukmė
1. What Makes You Beautiful“  Rami Yacoub, Carl Falk, Savan KotechaYacoub, Falk 3:18
2. Gotta Be You“  Steve Mac, August RigoSteve Mac, August Rigo 4:04
3. One Thing“  Yacoub, Falk, KotechaJamie Scott Yacoub, Falk 3:17
4. „More Than This“  Jamie ScottBrian Rawling, Paul Meehan 3:48
5. „Up All Night“  Kotecha, Matt SquireSquire  
6. „I Wish“  Yacoub, Falk, KotechaRami Yacoub, Carl Falk  
7. „Tell Me A Lie“  Kelly Clarkson, Tom Meredith, Shep SolomonMeredith, Solomon  
8. „Taken“  Toby Gad, Lindy Robbins, Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson, Niall Horan, Zayn MalikGad 2:51
9. „I Want“  Tom FletcherRichard "Biff" Stannard, Ash Howes  
10. „Everything About You“  Steve Robson, Wayne Hector, Styles, Payne, Tomlinson, Horan, MalikRobson 3:35
11. „Same Mistakes“  Robson, Hector, Styles, Payne, Tomlinson, Horan, MalikRobson 3:37
12. „Save You Tonight“  RedOne, BeatGeek, Jimmy Joker, Teddy Sky, Achraf Jannusi, Alaina Beaton, KotechaRedOne, BeatGeek, Joker 3:24
13. „Stole My Heart“  Scott, MeehanBrian Rawling, Meehan 3:25
45:12
Prieš tai:
Bruce Springsteen – „Wrecking Ball
Geriausiai parduodamas albumas JAV
2012 m. kovo 31 d. – balandžio 6 d.
Po to:
Filmo „Bado žaidynės“ garso takelis „The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond“