Tuščia drobė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tuščia drobė

PavadinimasLa noia
Kilmės šalis Italija Prancūzija
RežisieriusDamiano Damiani
Scenaristas (-ai)Damiano Damiani
Tonino Guerra
Ugo Liberatore
Metai1963
Žanrasdrama
Trukmė105 min.
Kalbaitalų ir anglų
IMDb įrašas

Tuščia drobė (it. La noia) – 1963 m. italų režisieriaus Damiano Damiani sukurta drama pagal Alberto Moravia romaną „Nuobodulys“.

Pagrindinio vaidmens atlikėja prancūzė Catherine Spaak 1964 m. už vaidmenį šioje juostoje buvo apdovanota „David di Donatello“ prizu.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Čičilija

Dino – turtingas paveldėtojas, finansiškai priklausomas nuo motinos, bandęs tapti dailininku, tačiau dabar nežinantis kuo užsiimti gyvenime. Kuomet miršta jo kaimynystėje gyvenęs senas dailininkas Balistieris, Dino susipažįsta su jo modeliu Čečilija. Žinodamas, kad Balistieris buvo neabejingas jai, Dino stebisi, nes Čečilija jam nepanaši į „lemtingą moterį“, tačiau pats netrukus ją įsimyli.

Tarp jųdviejų ima klostytis sudėtingi santykiai, nes Čečilija taip pat susitikinėja su aktoriumi vardu Lučijano ir nenori atsisakyti nei vieno iš dviejų.

Dino, vis labiau pavyduliaudamas, pasiperša Čečilijai, tačiau ši atsisako ir išvyksta dviem savaitėms su Lučijano į Romą. Dino beviltiškai bando ją atkalbėti, siūlo pinigus, tačiau veltui. Suprasdamas, kad jiems nepavyks turėti monogamiškus santykius, Dino trenkiasi automobiliu į sieną ir patenka į ligoninę, kur sveikdamas įsitikina, kad jausmai tarp jo ir Čečilijos niekada nebus abipusiai stiprūs.

Šiai grįžus iš Romos, Dino paskelbia, kad tarp judviejų viskas baigta. Čečilija išeina, būdama tikra, kad paskutinę akimirką Dino vėl ją pakvies pas save.