Trinidado ir Tobago vėliava

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Trinidado ir Tobago vėliava. Santykis: 3:5

Trinidado ir Tobago vėliava buvo įteisinta 1962 m. rugpjūčio 31 d. po nepriklausomybės atgavimo nuo Jungtinės Karalystės. Šalies vėliava yra raudonos spalvos su įstrižai vėliavą nuo apatinio krašto dešinėje iki viršutinio kairėje kertančia juoda juosta baltais kraštais. Vėliavą naudoja tik valstybinės ir karinės šalies institucijos.

Civilinė šalies vėliava, naudojama nevalstybinių institucijų ir pačių gyventojų, yra tokia pati, kaip ir valstybinė, skiriasi tik proporcijos – 1:2. Karinio laivyno vėliava (naudojamas pakrančių apsaugos laivams) yra britų karinio jūrų vėliava su nacionaline šalies vėliava kantone.

Vėliavą 1962 m. priėmė Trinidado ir Tobago Nepriklausomybės komitetas. Vėliavos spalvos – raudona, juoda ir balta – simbolizuoja ugnį, žemę ir vandenį. Ugnis reprezentuoja drąsą, narsą, gyvybingumą, žemė – atsidavimą, vienybę, o vanduo – visų žmonių lygybę bei nacionalinių siekių grynumą.

Iki nepriklausomybės atgavimo 1962 m., Trinidadas ir Tobagas naudojo mėlynąją britų vėliavą su joje esančiu apskritu ženkleliu, kuriame yra vaizduojamas priešais kalną atplaukiantis laivas.

Kitos vėliavos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]